آفتابنیوز : آفتاب: طناز داوودي
- از آنجائيكه زن و مرد از نظر ارزشهاي انساني، يكسان و همتراز يكديگرند و با وظايف مشخصي براي حيات طيبه آفريده شدهاند، حركت به سمت برابرسازي حقوق اجتماعي يكسان و بهرهمندي از كسب تلاش و برقراري فرصتهاي برابر به امكانات حقوقي، علمي و بهداشتي، دريافت دستمزد برابر در مقابل كار يكسان از زمان دوران سازندگي آغاز و خود را نمايان ساخت، بگونهاي كه دوران سازندگي نقش تعيينكنندهاي در تغيير شاخصهاي توسعه انساني جمهوري اسلامي ايران كه ميزان محروميت را درسه ظرفيت كسب دانش، درآمد و برخورداري از عمري طولاني را نشان ميدهد، داشته است. روند صعودي شاخص توسعه جنسيتي از 454% به 579% نشان دهنده پيشرفتي است كه در وضعيت زنان ايران در هر سه زمينه درآمد سرانه، آموزش و بهداشت طي سالهاي 67 تا 76 حاصل شده است. گسترش تشكلهاي غيردولتي زنان، ايجاد انسجام در تشكيلات دولتي زنان از طريق حذف وظايف و نهادهاي موازي، تلاش براي ارتقاي دانش حقوق زنان، پيوستن به كنوانسيون رفع تبعيض زنان با تحفظ نسبت به آن دسته از اصولي كه مغاير با محكمات و اصول قطعي اسلامي است.
براي اولين بار نرخ فعاليتهاي اقتصادي زنان نسبت به مردان در سال 1376 به 3/14 درصد رسيد. نرخ تركيبي ثبتنام زنان در كليه مقاطع تحصيلي با افزايش به 3/73درصد افزايش يافت و سهم درآمدي زنان نيز از 6/7 درصد در سال 1367 به 7/9 درصد در سال 1376 افزايش يافت. كاهش نرخ مرگ و مير مادران از 90 در هر صد هزار تولد زنده در سال 1367 به 4/27 درصد در سال 1376 رسيد.
ازجمله دستاوردهاي مهم ديگر دولت سازندگي حمايت همهجانبه از زنان ازجمله، جرم بودن عدم پرداخت نفقه، خدمت نيمه وقت بانوان، استفاده بانوان از معذوريت خدمتي در دوران بارداري، حمايت از زنان و دختران بيسرپرست و اصلاح مقررات مربوط به طلاق ومحاسبه مهريه به نرخ روز بوده است.
تعداد دانشجويان زن در حال تحصيل در دانشگاهها از 56562 نفر در سال 1365 به تعداد 393609 نفر در سال 1375 رسيد. كه البته همه اين دستاوردها بر اساس آموزه هاي اسلامي و حق زنان ايراني است كه بايد آن روند همچنان ادامه يابد و انشاالله در دوره شاهد جهش قوانين اجتماعي و حقوقي كشور و رشد جايگاه زنان در مسئوليت هاي مهم تر باشيم كه اولين شرط آن حضور زنان در خلق حماسه سياسي و حمايت آنان از انديشه برابري حقوق زن و مرد در جامعه است.