کد خبر: ۱۹۵۸۵۰
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۳:۱۲

دانشمندان روسی به "قلب" زمین راه یافتند

یافته های جدید این اجازه را می دهد تا با پیدا کردن توجیهات مناسب به حقایقی برسیم که تا به امروز از نظر علمی، بی پاسخ بودند .
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رادیو صدای روسیه نوشت: فیزیک دانان روسی کشف کردند که زمین لرزه ها، آتش فشان ها و دیگر فرآیندهای لغزشی، نه فقط به "رفتار" گوشته ی فوقانی، بلکه به گوشته تحتانی لایه ی زمین نیز، بستگی دارد. تا به امروز تصور می شد که فقط گوشته فوقانی، نقش اساسی در این فرآیندها را دارد. این نگرشی جدید به زندگی سیاره ی ما و تجدید نظر به ساختار آن است .
 
صفحه های تکتونیکی، متشکل از قاره ها و کف اقیانوس های جهان، بر روی گوشته ی فوقانی، نزدیک به پوسته زمین "شناور" هستند. تغییر مکان این صفحات، بروز زلزله، آتش فشان، سونامی و غیره را تحریک می کند. تصور می شد که فقط گوشته ی فوقانی زمین که در نزدیکی پوسته آن قرار دارد، در این حرکات نقش داشتند و گوشته ی تحتانی لایه ی زمین، عملا تاثیری در فرآیندهای لرزشی ندارد. اما اکنون دلایلی برای تجدید نظر در این نگرش بوجود آمده است .
 
دانشمندان آکادمی کریستالوگرافی مسکو و انستیتوی تحقیقات هسته ای آکادمی علوم روسیه به ریاست پروفسور ایگور لیوبوتین، بع این تنیجه رسیده اند که فروپریکلاز (اکسید آهن و منیزیم) ـ یکی از اصلی ترین مینرال های گوشته ی تحتانی که از اتم های اکسیژن، منیزیم و آهن تشکیل شده، خواص مغناطیسی جدیدی را کسب می کنند .
 
در نتیجه در اعماق زمین و در یک عمق مشخص شده ای، فرآیند تغییر خواص مواد، امری متداول است. این فرآیند با تغییرات خواص مغناطیسی مینرال ها و تغییر هدایت الکتریکی، رسانش گرمایی و چگالی آنها همراه است. معمولا دگردیسی این خصوصیات، منجر به تغییررات لرزه ای می شود .
 
یافته های جدید این اجازه را می دهد تا با پیدا کردن توجیهات مناسب به حقایقی برسیم که تا به امروز از نظر علمی، بی پاسخ بودند .
 
نتایج بدست آمده، چالشی به نظریه ی شناخته شده ی ساختار زمین است و امکان می دهد تا به فرآیندهای داخل سیاره مان، نگرشی عمیق تر داشته باشیم. از یک طرف پرسش های متعدد جدیدی را در مقابل محققان قرار می دهد. و از طرف دیگر باعث می شود تا نسبت به اطلاعات موجود در رابطه با گوشته ی زمین و در کل در مورد ساختار سیاره مان، تجدید نظر کنیم .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین