کد خبر: ۱۹۸۴۵۷
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۴

لیگ جهانی والیبال؛ ایران در ست چهارم به پیروزی امیدوار شد

تیم ملی والیبال ایران پس از دو باخت پی در پی در ست های دوم و سوم با امتیاز‌های 25 بر 22 نتیجه ست چهارم بازی برابر صربستان را به سود خود به پایان رساند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب:  تیم ملی والیبال ایران در دومین میزبانی‌اش در مسابقات لیگ جهانی برای دومین بار به مصاف صربستان رفت. علاقه‌مندان والیبال از حدود یک ساعت قبل از شروع مسابقه تمام صندلی های سالن 12 هزار نفری آزادی تهران را پر کرده بودند. آن‌ها با برافراشتن پرچم‌های ایران یک صدا تیم ملی را تشویق می‌کنند.

ده‌ها تن از چهره‌های شناخته شده والیبال ایران و همچنین اعضای سفارت صربستان نیز از نزدیک این بازی را تماشا می‌کردند.

همچنین یوسف کرمی تکواندوکار مطرح ایران نیز در سالن آزادی حضور دارد و از نزدیک شاهد عملکرد ملی پوشان والیبال ایران است.

ملی پوشان ایران و صربستان از حدود 30 دقیقه قبل از شروع بازی به گرم کردن و انجام حرکات کششی پرداختند. همزمان با ورود تیم صربستان به زمین مسابقه تماشاگران به سبک هواداران بایرن مونیخ برگشتند و و به نوعی پیام دادند که ار حالا کار پیروزی تیم ایران تمام شده است.

"یوری مکری" داور 38 ساله این بازی اهل کشور اسلواکی است. او از سال 2001 به عنوان داور بین المللی فعالیت خود را دنبال می‌کند و از آن زمان در مسابقات مختلف از جمله قهرمانی اروپا،جوانان و بزرگسالان جهانی سوت زده است. وی از سال 2009 همواره در مسابقات لیگ جهانی حضوری فعال دارد.

همچنین "فیلیپ وریک" 52 ساله فرانسوی نیز که دیگر داور این بازی است از سال 1994 در عرصه بین الملی سوت می‌زند. وی در سال‌های اخیر حضوری فعال در عرصه رویدادهای بین‌المللی از جمله لیگ جهانی و مسابقات قاره‌ای را دارد.

بازیکنان تیم ملی والیبال ایران طبق اعلام قبلی با لباس های یکدست سورمه‌ای برابرسپید پوشان صربستان به میدان رفتند.

خولیو ولاسکو (سرمربی ایران)، خوان سیچلو (مربی)، احمد مساجدی (دستیار مربی)، نوید مشجری (آنالیزور) ، سیامک افروزی (پزشک) و امری خوشخبر (سرپرست) اعضای کادر فنی تیم ملی ایران را در این مسابقات تشکیل می‌دهند.

در تیم صربستان نیز کولاکویچ (سرمربی)، لاکوچ (مربی)، زوزیچ (دستیار مربی)، جوکسیمویچ (آنالیزور)، مارتینویچ( پزشک) اعضای کادر فنی را تشکیل می‌دادند.

کواچویچ، پتریک، استانکوویچ، آناتاکوییچ، پتکوویچ، روسیس، پودراسکونین ترکیب تیم ملی صربستان را در آغاز این دیدار تشکیل می‌دادند.

تیم ملی والیبال ایران نیز با ترکیب فرهاد قائمی، سعید معروف ، محمد موسوی، امیر غفور، ارمین تشکری، حمزه زرینی و فرهاد ظریف کار را آغاز کرد.


دیدار دوم دو تیم ملی ایران و صربستان در لیگ جهانی والیبال
**ست نخست:25 بر 20 ایران

ملی‌پوشان ایران با تمام وجود برای برد به میدان آمده بودند. آنها از همان دقایق ابتدایی مسابقه جنگنده ظاهر شدند. بازی خوب آرمین تشکری سرعتی‌زن جوان تیم ملی و همچنین آبشارهای سهمگین حمزه زرینی خیلی زود ایران را از حریف جلو انداخت. در مقابل اما این اناتاکوویچ ستاره جوان صرب‌ها بود که همچون بازی رفت با نمایش تماشایی خود اجازه نمی‌داد فاصله امتیاز‌ها زیاد شود. صربستان در دقایق ابتدایی ست نخست بازی حرفی برای گفتن نداشت. بازیکنان نامدار این تیم مقهور توانایی ملی پوشان ایران بودند. سرمربی تیم صربستان مجبور شد قبل از وقت استراحت فنی تیمش را بیرون بکشد تا شاید از آماج حملات ایرانی ها بکاهد.

کاپیتان استانکوویچ سعی می‌کرد با توپ‌های بلند خود روند بازی را تغییر دهد اما دفاع منسجم ایران موجب شد تا وقت استراحت فنی نخست با امتیاز 8 بر 4 به سود ایران تمام شود. هواداران سر از پا نمی‌شناختند و یکصدا تیم ملی را تشویق می‌کردند و از شادی موج مکزیکی می‌رفتند. موج توشیق‌ها برای صرب‌ها گیج کننده بود. حتی آناتاکویچ هم از همین ابتدا تمرکز خود را از دست داده بود و خوب سرویس خراب می‌کرد. داور یک خطای مشکوک دو ضرب از معروف گرفت اما ملی پوشان ایران خیلی حرفه‌ای هیچ اعتراضی نسبت به این تصمیم نشان ندادند. با این حال وقتی صربستان در امتیاز 10 به یک قدمی تیم ملی رسید ولاسکو تصمیم گرفت وقت استراحت بگیرد و نکات فنی را گوشزد کند. آرمین تشکری بدون تردید یکی از بهترین‌های ست نخست بود که بارها با فریب خط دفاعی حریف و همچنین سرویس‌های بی نظیرش امتیاز می‌گرفت.

در حالی که روند بازی به سود تیم ملی بود چند اشتباه فردی کا را در امتیاز 12 به تساوی کشاند. اما دیری نپایید که برتری در امتیازها بار دیگر نصیب ایران شد. تیم ملی ایران انصافا بدون نقص و حرفه‌ای کار می‌کرد.

وقت استراحت فنی دوم مسابقه نیز با امتیاز 16بر13 به سود ایران تمام شد.

کاملا مشخص بود که صرب‌ها تمرکز خود را از دست داده‌اند. آنها بارها مرتکب اشتباه‌های بچه‌گانه می‌شدند. به همین دلیل سرمربی این تیم مجبور شد که چندین بار دست به تعویض بزند.

در ست نخست دیدار ایران برابر صربستان حمزه زرینی و آرمین تشکری با 5 امتیاز بهترین‌های ایران بودند. زرینی 5 امتیاز حمله داشت و تشکری دو حمله،‌ دو دفاع و یک سرویس موفق برای خود ثبت کرد.

در صربستان نیز نیکولا کوواکویچ و الکساندر آتاناسوویچ با 4 امتیاز بهترین‌های تیمشان بودند.

در گیم اول ایران در دفاع تیم برتر بود و برابر دو دفاع موفق صرب‌ها 4 بار حمله‌های حریف را سد کرد. صربستان امتیاز سرویس نداشت اما ایران دو امتیاز سرویس بدست آورد.

**ست دوم:26 بر 24 صربستان

در حالی که به نظر می‌رسید فرهاد قائمی با تشدید مصدومیت کمر خود نیاز به رسیدگی پزشک دارد در ست دوم علی مباشری جای او را گرفت. حمزه زرینی قدرتی‌زن با تجربه ایران یکی از ستون‌های اصلی پیروزی که در ست نخست به شمار می‌رفت در ست دوم هم با آبشارهای مهار نشدنی خود سد دفاعی حریف را می‌شکست. گوش تا گوش سالن پرچم‌های سه رنگ ایران در اهتزاز بود. ایران همچنان کار را مقتدرانه پیش می‌برد. سرمربی صربستان با یک تعویض طلایی و آوردن نیکیچ بازیکن شماره 10 خود به میدان تا حدی توانست دریافت‌های تیمش را بهبود بخشد. همین موضوع موجب شده بود تا حریف نسبت به ست نخست بهتر کار کند. هواداران آنتاکوویچ و سرویس‌های بی‌نظیرش را خوب می‌شناختند. هر بار او برای ارسال سرویس به پشت خط زمین می‌رفت صربستان حداقل به یک امتیاز می‌رسید. جای خالی فرهاد قائمی در پست دریافت کاملا در تیم ایران مشهود بود. ایران وقت استراحت فنی نخست را با امتیاز 8 بر 7 به حریف واگذار کرد.

حمزه زرینی نسبت به بازی قبل کاملا متحول شده بود. به تنهایی در زمین همه کار می‌کرد. سرویس‌های خوب می‌زد و دریافت‌های مطلوبی ارائه می‌داد و آبشارهای مهار نشدنی به دست دفاع صربستان می‌کوبید. بازیکنان هیچ یک از دو تیم سر تسلیم شدن در ست دوم این مسابقه را نداشتند. بازی پایاپای پیش می‌رفت. اما این محمد موسوی بهترین سرعتی‌زن حال حاضر لیگ برتر ایران بود که با دفاع روی تور عالی استانکویچ مشهور را دفاع می‌کرد و برای ایران امتیاز می‌گرفت. پیش بینی نتیجه کار ممکنی نبود. پتکوویچ سعی می‌کرد دور از دست موسوی و تشکری پاس دهد. پاس‌های بلند و روی آنتن تاکتیک اصلی دو تیم را در نبرد رو در رو به شمار می‌رفت. وقت استراحت فنی دوم این ست هم با امتیاز 16بر 14 به سود صربستان تمام شد. ولاسکو مدام از گوشه زمین فریاد می‌زد و دستورات فنی را دیکته می‌کرد. سعید معروف کاپیتان کارکشته تیم با پاس‌های مثال زدنی خود در بهترین موقعیت سرعتی‌های ایران را صاحب توپ می‌کرد. عادل غلامی در این ست به جای تشکری به میدان رفت. دو تیم تا امتیازهای پایانی پایاپای پیش می‌رفتند ولی برتری نسبی از آن صربستان بود.

در دقایق پایانی این ست، ولاسکو بازهم اقدام به دو تعویضه کرد ولی دوباره معروف و محمودی را به زمین بازگرداند. موسوی در امتیاز آخر اعتراض شدیدی به خط نگهدار این بازی داشت که سایر بازیکنان ایران او را به بیرون زمین منتقل کردند.

در پایان این ست علی رغم باخت ایران تماشاگران به صورت بی وقفه ایران را تشویق می‌کردند.

در ست دوم نیز ایران در دفاع و سرویس تیم برتر میدان بود. مجموع امتیاز‌های دو تیم از حمله 25 بود اما ایران در دفاع بهتر کار کرد و مجموع امتیازهایی که از این طریق بدست آورد را به عدد 9 رساند و از طرف مقابل صرب‌ها تنها 5 بار در دفاع موفق بودند.

صربستان در گیم دوم دو بار امتیاز سرویس بدست آورد و ایران تنها یکبار توانست با سرویس به امتیاز برسد اما در مجموع بازهم در سرویس موفق سه بر دو از حریفش پیش است.

در پایان گیم دوم حمزه زرینی با 9 امتیازی که بدست آورده بهترین میدان است. 7 حمله، یک سرویس و یک دفاع موفق عملکرد او در دو گیم نخست است.

در ترکیب صربستان نیز الکساندر آتاناسویچ با 7 امتیاز حمله و یک امتیاز سرویس بهترین تیمش است.

**ست سوم:25 بر 23 صربستان

صرب‌ها که از برد نزدیک در ست دوم روحیه گرفته بودند، در ادامه جنگنده ظاهر شدند. اما ملی پوشان ایران که نمی‌خواستند حریف جلو بیافتد اجازه خود نمایی به بازیکنان نامدار حریف را نمی دادند. صرب‌ها برای دریافت آبشار بازیکنان ایران روی زمین شیرجه می‌رفتند و به هر شکل ممکن حتی با یک دست هم شده توپ را بلند می‌کردند.

شهرام محمودی یکی از بهترین‌های ایران در این دیدار بارها از پشت خط، قلب زمین حریف را نشانه رفت و برای ایران امتیاز آورد. علی مباشری هم که به جای قائمی به میدان آمده بود رفته رفته به جریان بازی مسلط می‌شد و در مقابل دفاع بلند قامت حریف خوب آبشار می‌زد. سعید معروف بهترین پاسور آسیا در ست سوم این مسابقه دیگر به تنهایی قطر پاسور حریف را دفاع می‌کرد. بازی بی نقص و دیدنی او موجب شد ایران وقت استراحت فنی نخست ست سوم را با امتیاز 8 بر5 به سود خود تمام کند. روند بازی در ست سوم به سود تیم ایران بود. اما نیکیچ مهره طلایی صربستان در این مسابقه با نهایت استفاده از پاس‌های پتکوویچ در نهایت موفق شد در امتیاز 9 کار را به تساوی بکشاند. انگار بازیکنان ایران فریب برتری چند امتیازی خود را در شروع ست خورده بودند و از آماج حملات خود کم می‌کردند. ولاسکو که نمی‌خواست این ست را واگذار کند به سرعت وقت استراحت فنی گرفت تا صربستان خیلی از ایران جلو نیافتد. عادل غلامی در این ست هم به میدان رفت و با خروج تشکری و موسوی ایران به یک دنده سرعتی کار را ادامه داد. تماشاگران ایرانی که خستگی ناپذیر بودند همراه با ملی پوشان همچنان یکصدا تیم ملی را تشویق می‌کردند.

قدری ناهماهنگی در دریافت یعنی همان مشکلی که در سال‌های اخیر والیبال ایران را آزار می‌دهد در این ست نیز صربستان را پیش انداخت. ایران 3 امتیاز از حریف عقب افتاد. موسوی با یک آبشار سرعتی تماشایی این اختلاف را کاهش داد اماصرب‌ها که معتقد بودند داور در صدور رای به سود ایران اشتباه کرده نسبت به این موضوع اعتراض کردند. صربستان برتری خود را افزایش می‌داد. زمان به ضرر ایران پیش می‌رفت تا اینکه سرمه‌ای پوشان ایران در نهایت 25 بر 23 نتیجه این بازی را باز هم به حریف خود واگذار کرد.

**ست چهارم:25 بر 22 ایران

با وجود شکست ایران در دو ست قبل تماشاگران همچنان ملی پوشان را تشویق می‌کردند. در آغاز ست چهارم بازی برای هر دو تیم پایاپای پیش می‌رفت. نبرد تن و به تن و مصاف رو در روی آناتاکوویچ و موسوی گاهی به سود ایران و گاهی هم به سود صربستان تمام می‌شد. سعید معروف پس از اعتراض به دو رای مشکوک داور مسابقه کارت زرد گرفت. ایران همچنان در دریافت اول مشکل داشت و این موضوع کار را برای مهاجمان سخت می‌کرد. حمزه زرینی با تمام وجود آبشار می‌زد. سعید معروف هم سعی داشت با بهره‌بردن از تاکتیک پایپ خط دفاعی حریف را فریب دهد. معروف دریافت‌های ناقص را حتی بیرون زمین هم جمع می‌کرد.

ولاسکو تصمیم گرفت غفور را به جای محمودی به زمین بفرستد. پس از مصدومیت فرهاد قائمی دریافت‌های ایران اصلا مطلوب نبود. استانکوویچ، کواسویچ و سایر مهاجمان صرب نیز بیشترین بهره را از ضعف دریافت‌های ایران می بردند. با این حال ملی پوشان ایران از جان و دل مایه می گذاشتند که اختلاف امتیازها را جبران کنند. ایران در این ست چیزی برای از دست دادن نداشت. تعویض ولاسکو در میانه ست چهارم موثر واقع شده بود. امیر غفور با توپ های بلند خود برای ایران امتیاز می گرفت. او سرویس های بی نظیری داشت. درخشش غفور و موسوی ایران را در ست چهارم به بازی برگرداند. موسوی بارها توپ را به آرامی پشت خط دفاع حریف انداخت و با فریب استانکوویچ برای ایران امتیاز گرفت.

به گزارش ایسنا، وقت استراحت فنی ایران با امتیاز 16 بر13 به سود ایران تمام شد. ورق برگشته بود. ملی پوشان چیزی برای از دست دادن نداشتند و انتحاری کار می‌کردند. هواداران هم انصافا کم نمی‌گذاشتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین