آفتابنیوز : تنها چند روز قبل از اين اظهارات جك استراو وزير امور خارجه انگليس گزينه نظامى را «غيرممكن» توصيف كرد و اين درحالى است كه رئيس جمهور و وزير امور خارجه آمريكا نيز مى گويند حمله به ايران در دستور كار آنها قرار ندارد. از سوى ديگر بازرسان آژانس بين المللى انرژى اتمى نيز بر اين باورند كه با وجود پنهان كارى هاى گذشته ايران تعهدات خود را در پيمان منع گسترش تسليحات هسته اى (ان پى تى) نقض نكرده است.
با اين حال به نظر مى رسد انگليس و آمريكا در جهت مقابله با ايران گام برمى دارند. اين دو كشور شوراى حكام آژانس بين المللى انرژى اتمى- شامل هند- را متقاعد كردند تا با وجود نتيجه گيرى هاى بازرسان، ايران را به نقض پيمان ان پى تى متهم كرده و تهديد ارجاع پرونده هسته اى اين كشور را به شوراى امنيت مطرح كنند.
منتقدان اين روند سياسى به اين واقعيت اشاره مى كنند كه هند به نوبه خود برنامه تسليحات هسته اى اش را گسترش داده و با امضاى پروتكل الحاقى ان پى تى مخالفت مى كند اما در عين حال به قطعنامه اى راى مثبت مى دهد كه فعاليت هاى ايران را غيرقانونى توصيف مى كند. اين درحالى است كه حتى موسيقى پاپ ايران نيز با افتخار از ارتباط تكنولوژى هسته اى با امنيت ملى ايرانيان سخن مى گويد و دستيابى به اين فناورى به يك موضوع حيثيتى تبديل شده است.
تحليلگران مى گويند زمان طرح ادعاها درخصوص مداخله ايران در امور عراق نيز بسيار قابل توجه و ويژه است.لندن، تهران را به ايفاى نقش در حمله به نيروهاى انگليسى در جنوب عراق متهم مى كند و اين درحالى است كه ايران قوياً اين ادعاها را تكذيب مى كند.اما آيا اين جنگ لفظى واقعيت دارد يا تنها يك ارعاب و تهديد و رجزخوانى است؟
به طور كلى افكار عمومى بر اين باور است كه به دلايل نظامى و سياسى حمله اسرائيل يا آمريكا و انگليس به ايران غيرممكن است. به خصوص با توجه به پيامدهاى سياسى مخرب جنگ عراق تونى بلر يا جورج بوش نمى توانند حمايت سياسى لازم براى جنگ ديگرى را در منطقه به دست آورند.اما در واشينگتن، تل آويو يا لندن ايران يك تهديد جدى به شمار مى آيد.
تهران آشكارا شعار نابودى اسرائيل را سرمى دهد و از نيروهاى ضداسرائيلى حمايت مى كند اما با اين وجود اطلاعات ارائه شده از سوى سرويس هاى جاسوسى اسرائيل و آمريكا نشان مى دهد كه ايران سال ها با توليد سلاح هسته اى فاصله دارد. مدت كوتاهى پس از برگزارى انتخابات رياست جمهورى آمريكا ديك چنى معاون سابق بوش نسبت به احتمال حمله اسرائيل به ايران هشدار داد.
در حال حاضر ارتش و نيروى دريايى آمريكا به شكل وسيعى در عراق حضور دارند اما برخى تحليلگران گزينه حمله نظامى آمريكا به ايران را هم به لحاظ ضعف آمريكا در عراق و هم زيرزمينى بودن تاسيسات ايران غيرممكن توصيف مى كنند. با اين حال اسكات ريتر بازرس سابق سازمان ملل و يكى از تحليلگران برجسته آمريكا از جمله افرادى است كه در كنار سيمور هرش ادعا مى كند واشينگتن در جهت مقابله با ايران گام برمى دارد. به عقيده برخى كارشناسان درگيرى دولت بوش با ايران از ميزان توجه بين المللى به عراق مى كاهد ولى از سوى ديگر براى به دست گرفتن دوباره كنترل حزب جمهورى خواه آمريكا در آستانه برگزارى انتخابات سودمند است.