بنیانگذار و رئیس کل انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی کشور در ادامه گفت: «در ایران، سالانه بیش از 30هزار نفر به علت بیماری دیابت و عوارض آن فوت می کنند و در هر سال، 200 تا 300 هزار نفر نیز به دیابتی های ایران افزوده می شود و این بیماری، با شتاب بسیار زیادی، در حال افزایش است و اگر این روند ادامه پیدا کند، در سالهای نه چندان دور، با بحران دیابت روبرو خواهیم شد». دکتر امیدی همچنین گفت: «دیابت حدود 10 سال از عمر مفید بشر می کاهد».
این متخصص ایمونولوژی و آلرژی و استاد دانشگاه در ادامه گفت: «با وجود تمامی اطلاعات گفته شده و انتشار گستردهی این اطلاعات در رسانههای گروهی، دیابت بیش از آنکه یک بیماری باشد، یک محدودیت است و بیش از 90درصد دیابت ها با کمک علوم روز و طب سنتی، کاملا قابل کنترل و درمان است و حتی در رابطه با زخم پای دیابتی، با ورود 3 دستگاه لیزر با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در بیمارستان 502 ارتش در تهران و بیمارستان نیروی دریایی در رشت، بخش زیادی از این بیماران در حال درمان هستند و با اطمینان میتوان گفت که درمان دیابت و تحقق ایران بدون دیابت یا ایران با کمترین دیابت، امکانپذیر است و این آرمان، یک حدس غیرعلمی و غیرکارشناسانه نیست! البته این موضوع نیاز به برنامه ریزی عظیم ملی و مردمی دارد و بدون شک، اگر دستورات اسلام پیرامون آداب غذاخوردن، ورزش، صله ارحام و نشاط در زندگی، رعایت شود، بخش أعظم بیماری دیابت و دیگر بیماریها در ایران، قابل کنترل و حتی قابل درمان خواهد شد».
دکتر امیدی در بخش آخر گفتگو ضمن نقد جدی نسبت به نظارت بر بیمارستان ها و اعتراض به عملکرد بیمهها در حمایت از بیماران، به موضوع طرح افزایش قیمت نوشابه در مجلس هفتم اشاره کرد و گفت: «من در مجلس هفتم، مشاور عالی کمیسیون بهداشت و درمان بودم و عرض کردم که نوشابه های قندی برای دیابت مضر است و یک نوشابه 280سی سی، 50 تا 60 واحد قند دیابتی را افزایش میدهد. ما طرحی را نوشتیم مبنی بر افزایش 10درصدی قیمت نوشابه های داخلی و 15درصدی نوشابه های خارجی. 170 نماینده مجلس نیز امضا کردند و نهایتا این طرح در اوایل سال 1386، تصویب شد که سالی بالغ بر 50 میلیارد تومان از طریق عوارض نوشابه ها، به خزانه واریز شود. براساس قانون، قیمت نوشابه افزایش پیدا کرد و مردم هم پرداخت کردند اما این درآمدها، هیچوقت به طور کامل از کارخانهدارها أخذ نشد و نه تنها از انجمن دیابت تقدیر و تشکر نگردید بلکه مورد هجمه و هجوم نیز قرار گرفتیم و درحال حاضر شدیدا در حال پیگیری هستیم که وزارت بهداشت و دیوان محاسبات برای اخذ این یارانه ها از شرکت های تولیدی اقدام نمایند و یا انجمن دیابت را مامور پیگیری این پروژه نمایند تا به توقعات به حق بیماران دیابتی پاسخ مثبت داده شود اما متأسفانه در اجرای این قانون، هر سازمانی مسئولیت را به دوش سازمان دیگر میاندازد!».
فیلم کامل این گفتگو از طریق http://www.monazereh.ir/v-845.htm قابل مشاهده است.
منبع: میلاد تاتاری/ ائتلاف رسانههای ضد دیابت