کد خبر: ۲۰۱۲۵۶
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲

تصاویر/ حواشی نمایش فیلم فرهادی برای سید محمد خاتمی

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی به تماشای فیلم «گذشته» اصغر فرهادی نشست و با امضای پوستر این فیلم، آن را در موزه سینما به یادگار گذاشت و پوستر دیگری از این فیلم را با امضاء سینماگران به یادگار با خود برد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در مراسمی که شامگاه 22 تیر ماه در موزه سینما برگزار شد، جمعی از اهالی سینما حضور داشتند.

اصغر فرهادی هم که به تازگی به همراه خانواده‌اش پریسا بخت‌آور (همسرش) و سارینا فرهادی (دخترش) به ایران بازگشته است،در این مراسم که به همت کانون دستیاران کارگردان و برنامه‌ریز برگزار می‌شد،حاضر شده بودند.

پیش از آغاز برنامه پوستر فیلم «گذشته» به امضاء سینماگران حاضر رسید. از جمله هنرمندان و سینماگران حاضر در برنامه می‌توان از عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، علیرضا داودنژاد، فرشته طائرپور، سید محمد بهشتی، فرهاد توحیدی، جعفر صانعی‌مقدم،مانی حقیقی،ابوالحسن داودی،عبدالحسن برزیده،محمد بزرگ‌نیا،محمد علی سجادی،بهمن فرمان‌آرا،تهمینه میلانی، محمد نیک‌بین،لیلی رشیدی،رویا تیموریان،مسعود رایگان، غزل شاکری،پارساپیروزفر،مهتاب کرامتی،همایون اسعدیان،رسول صدرعاملی،سیدغلامرضا موسوی،حبیب رضائی، آناهید آباد، عزیز ساعتی، سعید فرهادی، محمود رضوی،بهروز شعیبی،محمد سریر، حمید فرخ‌نژاد، پیمان قاسم‌خانی و.... نام برد.

پوستر «گذشته» به امضاء سینماگران به خاتمی اهدا شد

پوستر امضاء شده‌ی سینماگران برای سپاس از سید محمد خاتمی، بخاطر نقش‌ او در فرهنگ ایران به او تقدیم شد و پوستر دومی از این فیلم به امضاء سید محمد خاتمی، به رسم یادبود به موزه سینما اهداء شد.

بنا بر این گزارش، در این مراسم که سید محمد خاتمی را احمد مسجد جامعی و خانواده‌اش همراهی می‌کردند، در بدو ورود مورد استقبال اصغر فرهادی، محمد حسن پزشک مدیرعامل موزه سینما و جمعی از هنرمندان قرار گرفت.

اسعدیان: هنوز می‌توانیم امیدوار باشیم که هنر و هنرمند ارزشی دارد

به گزارش ایسنا، پیش از نمایش فیلم «گذشته» که در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد، همایون اسعدیان رییس کانون کارگردانان سینمای ایران سخنانش را با ابیاتی از مولانا آغاز کرد و گفت:

آسمان شو ابر شو باران ببار

ناودان آبش نمی‌آید به کار

آب باران باغ صد رنگ آورد

ناودان همسایه را جنگ آورد

هان! تو اسرافیل عصری ای عزیز

رستخیزی کن تو پیش از رستخیز

او با خوش‌آمدگویی به حاضران ادامه داد: خدا را شکر که حالمان خوبست. امیدوار شدیم، داشت یادمان می‌رفت که امید چیست.

کارگردان «بوسیدن روی ماه» با اشاره به حضور سید محمد خاتمی در مراسم گفت: با حضور آقای خاتمی در این مراسم،هنوز می‌توانیم امیدوار باشیم که هنر و هنرمند ارزش و حرمتی دارد.

اسعدیان در ادامه اصغر فرهادی را مورد خطاب قرار داد و ادامه داد: آقای فرهادی شما افتخار سینمای ایران نیست بلکه یکی از افتخارات جمهوری اسلامی هستید.

او با این سخنان از اصغر فرهادی درخواست کرد که به روی صحنه بیاید.

فرهادی: تشابه ما خیلی بیشتر از تفاوت‌های ما با مردم دنیاست

اصغر فرهادی با سلام و خوش‌آمدگویی به حاضران اظهار خرسندی کرد که در اولین نمایشی که قرار است فیلمش را در ایران ببیند، در این جمع با حضور هنرمندان و سید محمد خاتمی فیلم را می‌بیند.

او سپس از کانون دستیاران کارگردان و برنامه‌ریز برای برگزاری این مراسم سپاسگزاری کرد.

فرهادی با تشکر از حضور سید محمد خاتمی در مراسم، سخنانش را به تجربه‌ی ساخت فیلم «گذشته» اختصاص داد و یادآور شد: چند شب قبل که در هواپیما بودم و داشتم به ایران برمی‌گشتم، با خودم فکر می‌کردم دستاوردهای این تجربه‌ای که دو سال خارج از کشور فیلم ساختم و زندگی کردم، چه بود؟! احساس کردم نظرم به باور تبدیل شد.

کارگردان برگزیده‌ی اسکار توضیح داد: تشابه ما مردم ایران با مردم دنیا خیلی بیشتر از تفاوت‌هاست و متوجه شدم چقدر شبیه هستیم اما چرا اینقدر تفاوت‌های ما را در بوق می‌کنند که هراس آور است. شاید به دلیل اینکه موقعیت‌ ما در دنیا کجاست باید تفاوت‌ها را ببینیم اما این یک بخش است ولی منافعی از بزرگ جلوه دادن این موضوع برای اهل سیاست وجود دارد، آنها از اینکه ما همیشه در هراس باشیم،سود می‌برند.

وی تصریح کرد: من متوجه شدم که احساسات در دنیا چقدر شبیه هم هست اما چرا اینقدر در این سالها غول عجیبی درست کردند و هیچ‌کدام از دو طرف سعی نکردند به شباهت‌هایشان فکر کنند؟!

فرهادی سخنانش را با این پرسش ادامه داد که چرا تصویری که از مردم آنجا داریم،تصویر مبهمی است؟!

این کارگردان با اشاره به فیلم «گذشته» آخرین ساخته‌ی سینمایی‌اش گفت: تجربه‌ی ساخت این فیلم برای من این بود که چقدر ما در احساسات شبیه هم هستیم به آنها و آنها به ما.

او تصریح کرد: لذت‌بخش‌ترین نکته‌ای که پس از نمایش «گذشته» متوجه شدم، این بود که کسی نمی‌گفت چون این کاراکتر ایرانی است،این کار را انجام داد یا چون دیگری فرانسوی است،این کار را انجام داد بنابراین بستر مشترک احساس می‌شد.

فرهادی در بخش پایانی سخنانش اظهار امیدواری کرد: ترس و هراسی که از ما در آنها وجود دارد یا برعکس که کاملا کاذب است البته بحثم راجع به مردم است یک روزی دیگر وجود نداشته باشد. ساخت فیلم «گذشته» قدم اول من در این زمینه است،امیدوارم همکارانم هم ادامه بدهند.

این کارگردان در پایان سخنانش گفت: طی سالهای گذشته صدای جناب آقای خاتمی کمتر شنیده شده شاید امشب بشود از زیر زبانشان حرفهایی کشید. بنابراین اینجا فرصتی است که از ایشان دعوت کنم تا صحبتهایی را بکنند که شاید بتوان از مجموعش چیزی را کشف کنیم.

فرهادی همچنین خطاب به خاتمی ادامه داد: شاید بتوانید حدسیات خودتان را درباره وزیر ارشاد دولت یازدهم بگویید.

سید محمد خاتمی: باید هنر، هنرمند و اندیشه را پاسداشت

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی هم سخنانش را اینگونه آغاز کرد: درجمع اصحاب هنر صحبت کردن از سوی کسی که از هنر بی‌بهره است کمال بی‌هنری است.

وی ادامه داد: خوشحالم که در جمع شما هستم و خوشحالم که برای یک حادثه‌ای گرد هم آمده‌ایم که هنر پویا و فعال ما توانسته تاثیری در عرصه بین‌المللی بگذارد، اینکه فیلم جناب آقای فرهادی برنده بشود خیلی مهم نیست ولی مهم این است که از سرزمینی است که سابقه فرهنگ و هنر درآن دیرپاست و یکی از کانونهای تولید و نشر فرهنگ در عالم بوده است و اگر به تمدنهای جهانی و تاثیرگذار در دنیا رجوع بکنیم شاید به تعداد انگشتان دست نباشند و ایران یکی از برجسته‌ترین سرزمین‌هایی است که تمدن پویا و جهانی را عرضه داشته و هنوز هم آثار آن تمدن بسیار جذاب و جالب است.

خاتمی خاطرنشان کرد: اینکه از این سرزمین در این موقعیت که خیلی هم برای اهل فرهنگ و اصحاب هنر،موقعیت خوبی نیست و هنر ایران می‌تواند عرضه‌کننده اثری باشد که مورد توجه جهانیان قرار بگیرد، این خودش نقطه امیدی است برای همه ما و به ما این درس را می‌دهد که باید هنر و هنرمند و اندیشه را پاسداشت و پاسداشت اندیشه و هنر هم به این است که هنرمند و اندیشمند احساس آزادی بکند و بتواند بیاندیشد، بتواند خلق کند و بتواند خلق و اندیشه خود را بی‌مهابا و بدون واهمه در دنیا عرضه بدارد.

وی ادامه داد: ما اگر این را مورد توجه قرار بدهیم حتما آینده بهتری خواهیم داشت. من برای همه شما آرزوی سلامتی و سعادت می‌کنم و امیدوارم که در دولت آینده در عرصه فرهنگ و هنر و ارشاد اسلامی شاهد وزیری باشیم که متناسب با وضعیت ایران سرفراز و مورد توجه اصحاب فرهنگ و هنر باشد و خب فکر می‌کنم که فرد مورد قبول معلوم است و اسمش را نمی‌برم و نمی‌گویم اسمش آقای مسجد جامعی است ولی امیدوارم به هر حال هر کس که می‌آید کسی باشد که شما هنرمندان را راضی بکند و انشاالله که نتیجه کار وی هم نتیجه خوبی بشود. خوش و خرّم باشید انشاالله.

در حاشیه‌ی نمایش فیلم «گذشته»، عزت الله انتظامی کتاب خود را به سید محمد خاتمی اهدا کرد.

سید محمد خاتمی در حالی به تماشای آخرین ساخته‌ی اصغر فرهادی نشست که زهره صادقی همسرش و لیلا خاتمی و عمادالدین خاتمی دو فرزندش همراه با همسرانشان- او را همراهی می‌کردند. همچنین سید علی خاتمی برادرش نیز از حاضران این برنامه بود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین