آفتابنیوز : 
به گزارش سایت حوزوی رسا، وي هر گونه تغيير تدريجي را حركت خواند و گفت: اگر روح تدريجاً تغييراتي به سوي مقصد مشخص كند حركت كرده است و منظور از حركت در اين آيه شريفه همين حركت است.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ادامه به تبيين معناي «ملاقات» پرداخت و اظهار داشت: ملاقات به معناي رسيدن دو چيز به يكديگر و لازمه آن دوري آن دو از هم است. تركيب ملاقات با خدا و مشتقات آن در قرآن بيست مرتبه آمده و مراد از آن ملاقات عام و همگاني انسانها با خداوند در روز قيامت است.
وي با اشاره به كساني كه از ديدن خداوند در روز قيامت منع ميشوند اظهار داشت: نديدن با ملاقات كردن منافاتي ندارد. چه بسا كسي به ملاقات كسي ميرود ولي قدرت ديدن او را ندارد.
عضو شوراي عالي حوزه علميه قم، اين جهان را محل آزمايش بر شمرد و گفت: اين دنيا، جهان آزمون است و به خاطر همين حقايق توحيد و وجود خداوند واضح نيست. از اين رو اگر كسي گناه نميكرد و در وجود خداوند شك نميكرد، آن گاه تكليف معنايي نداشت و ايمان به خداوند ارزشي نمييافت.
آيت الله مصباح در پايان خاطر نشان ساخت: نسبت دنيا به آخرت مانند ظاهر به باطن است و اين جهان، عالم حجاب است و روز قيامت اين حجابها كنار ميرود؛ آن گاه همه ميدانند كه ملك از آن كيست.