محمدجواد لاریجانی معاون بینالملل قوه قضاییه عصر امروز در نشست جامعه اسلامی مهندسین که در محل این جامعه برگزار شد، به موضوع انتخابات، وضعیت کشور، مسائل منطقه و آینده جریان اصولگرایی پرداخت.
گزیده اظهارات وی از این قرار است:
*جریان اصلاحطلب جرأت نکرد به دلیل فقدان پایگاه اجتماعی در انتخابات اخیر در میدان حاضر شود. در این انتخابات ظاهرا جریان اصولگرا موفق نبود و در واقع کاندیداهایی که اصولگرایان از آن حمایت میکردند رای نیاوردند.
*اصلاحطلبان جریانی سیاسی بودند که دوره مرحوم حاج احمدآقا شکل گرفت و در واقع طرفدار نظام و ولایت فقیه بودند اما در دل این جریان یک انحراف پیدا شد و آن گرایش سکولار بود.
فتنه 88 جریان اصلاحطلب را به مسلخ برد. در واقع فتنه 88 موجب لکهدار شدن جریان اصلاحطلب و بسیاری از افراد که در درون آن بودند، شد.
* انحراف احمدینژاد و مشایی انحراف جریان اصولگرا بود اما از نوع سکولاریسم نبود؛ هر چند برخی جاها نیز به یکدیگر میرسید. همه جریان اصولگرایی با تمام توان مقابل انحراف ایستاد و آن را محدود کرد. ما انتخابات ریاست جمهوری را واگذار کردیم اما نظام نباخت.
* مخالفت با تحزب خطر بزرگی برای نظام به شمار میرود؛ چرا که در خلاء وجودی تشکیلات سیاسی، تشکیلات مجازی شکل خواهد گرفت.
*آقای روحانی دوره پسافتنه را کلید زده است و برای این کار هم شخصیت خوبی به شمار میرود؛ چرا که هم قائل به مذاکره بوده و هم به نظام اسلامی معتقد است. پسافتنه به این معناست که نظام اسلامی اصل به شمار میرود نه نظام سکولار. قانون اساسی و ولایت فقیه به عنوان محور به شمار میروند و با این محوریت آنهایی که در فتنه 88 آلوده شدند، اگر در حد پیگرد قانونی نیست، قابل تسامح هستند.
*اینگونه نیست در دوره پسافتنه، اسم فتنه نیاید، بلکه فتنه یک حادثه تاریخی مهم است و باید ابعاد آن بهویژه انحراف روشن شود.
در انحراف جریان اصولگرا علائم انحراف، نفاق عملی و خروج علیه یک نظام مشروع سیاسی وجود داشت. اسم ولایت را میبردند اما آنقدر پیچ و خم میآوردند که در نهایت کسی نمیفهمید آخرش چیست و در مواردی در برابر ولایت فقیه میایستادند.
*جریان اصولگرا نباید از واگذاری صحنه رقابت انتخاباتی ناراحت باشد.
*اقتصاد داخلی کشور دچار شوکهای بسیار بدی شد. این شوکها برای امنیت ملی ما نامناسب است که بخش عمده آنها مربوط به یک سال و نیم اخیر و دولت قبلی بود که گرفتار فضاهای فکری و بهار بهار بازی شد.
*روابط با غرب و آمریکا و موضوع تعامل باید در جهت حفظ منافعمان باشد و اگر فکر کنیم آمریکا و دول متحد و صهیونیستها فشار بر ما را کم میکنند، اشتباه است.
* لنگر ثبات در کل منطقه ایران است اما مشکل ما در دولت قبل این بود که احمدینژاد، درکی درست و عمیق از نهضت اسلامی نداشت و چون یکدنده بود، دولتش در عرصه سیاست خارجی افلیج شد گر چه نظام کار خود را پیش میبرد.