کد خبر: ۲۰۸۶۹۲
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۹

70 درصد شهرداری‌ها ورشکسته هستند

وزیر کشور با بیان اینکه بیش از 70 درصد شهرداری ها ورشکسته هستند، درآمد بسیار پایین شوراها و افزایش شدید قیمت ها را از دلایل این موضوع برشمرد و تصریح کرد: از بودجه عمومی نمی توانیم به شهرداری ها کمک کنیم، برنامه وزارتخانه این است که با مشارکت شهرداری به دنبال درآمد پایدار برای شهرداری ها باشیم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: وزیر کشور در پاسخ به این سوال که در سال های گذشته بحث هایی در خصوص امنیتی بودن فضای کشور مطرح بوده آیا این مباحث را قبول دارید و چه راهکاری برای از بین بردن فضای امنیتی و تبدیل آن به فضای سیاسی دارید؟، پاسخ داد: در فعالیت‌های سیاسی تصمیم بر اجرای قانون است. در حوزه سیاسی بحث آزادی ها و بسترهای اجتماعی و تعاملات بین گروه ها امری لازم است یقینا با رعایت قوانین و مقررات و اساسنامه گروه ها تلاش می کنیم هر کدام از حوزه ها در چارچوب وظایف خود ایفای نقش کنند.

وی ادامه داد: عملکردمان در حوزه سیاسی متناسب با قوانین سیاسی و در حوزه امنیتی متناسب با قوانین امنیتی است، البته فضای امنیتی نباید با عنوان بازدارنده و کنترل کننده باشد دولت جدید چنین برنامه ای نخواهد داشت، در گذشته شاهد تندروی‌ها، افراط گرایی، تخاصم ها و تضادهای سیاسی بودیم و هزینه های بالایی برای آن پرداخت کردیم، همه تلاش کنیم قانون، محور باشد.

رحمانی فضلی در خصوص برنامه هایش برای احیای حقوق شهروندی و اهمیت کار خبرنگاران و رسانه های جمعی خاطر نشان کرد: من 10 سال در واحد مرکزی خبر صداوسیما حضور داشتم و به عنوان یکی از اعضای این خانواده محسوب می شوم و تاثیر  خبرنگاران در حوزه‌های مختلف را به خوبی می دانم و تا اندازه ای که بتوانم در رفع نواقص این حوزه تلاش می کنم، در خصوص حقوق شهروندی ما بالاتر از قانون نیستیم و فصل سوم قانون اساسی تاکید بر حقوق شهروندی است. متأسفانه برخی از اقدامات و عملکردها در بحث حقوق شهروندی ایجاد شده است که باعث شده برخی موانع در مسیر کار الزامی شود.

وزیر کشور تصریح کرد: در حوزه های کلان و خرد همکاران را مشخص کرده ایم و در این مسیر با برخی از اقدامات و عملکردها که گاها از سر ناآگاهی و یا از سر دخالت های عناصر غیرمسئول بوده، مواجه شده ایم. دولت تدبیر و امید وارث یک مسیر تکامل یافته است و در زمینه حقوق شهروندی باید کاستی هایی را جبران کنیم تا بتوانیم الگوی مناسبی را ارائه دهیم.

وی در خصوص کمیته سه نفره برای انتخاب استانداران بیان کرد: چه در کمیته سه نفره و چه در کمیته های مشابه نگاه روحانی این است که هر یک از افرادی که متولی کار خود شدند باید مسئولیتشان را به نحو احسن انجام دهند، تعیین کمیته ها و جایگاه های سیاسی که این مسئولیت را خدشه دار کند و وزیر را زیر سوال ببرد، یقینا جزء برنامه‌های ایشان نیست.

رحمانی فضلی ادامه داد: در دفاعیه خود گفتم وزارت کشور در مسیر قانونی فعالیت می کند و مشورت ها را می‌‎پذیریم، اما مداخله بیرونی را نمی پذیریم.

وزیر کشور درباره انتخاب شهرداران گفت: بر اساس اصل بقای حکومت ها یقینا تا زمانی که فرد جدیدی نیامده، افراد به کار خود ادامه می دهند و بعد از انتخاب فرد جدید جابجایی ها صورت می گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای انتخاب مدیران شایسته در سطح مدیران روابط عمومی فرمانداری ها و استانداری ها چیست؟، اظهار داشت: همین نگاهی که الان داریم برای همه مدیران حاکم است، یعنی بر طبق اصولی که حاکم است، تصمیم می گیریم. مبنا برای تغییر همه نیست آنهایی که کارشان خوب باشد به کار خود ادامه می دهند و اگر قرار بر تغییر باشد، یقین بدانیم تابع اصول است.

خبرنگاری از رحمانی فضلی پرسید آیا از نیروهای بومی در انتخاب استانداران استفاده می کنید؟، که وزیر پاسخ داد: در شرایط مساوی نیروهای بومی در اولویت است در شرایطی که استانداران معرفی می شوند نیروهای بومی در اولویت هستند.

وزیر کشور با بیان اینکه در شرایط کنونی کسی نقش رسانه ها را نفی نمی کند، گفت: رسانه ملی با توجه به حوزه پوشش و اثرگذاری می تواند بسیار موثر باشد و می تواند در مشارکت بیشتر به ما کمک کند و این به نفع ما است که مشارکت صورت بگیرد و در حوزه اجتماعی بتوانیم در قانونمند کردن رفتار اجتماعی تلاش کنیم.

رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که دولت نهم و دهم در پرداخت بودجه به شهرداری تهران خصوصا در زمینه حمل و نقل شهری دچار مشکلاتی بود، آیا در این دوره مشکلات حل می شود؟، خاطر نشان کرد: بیش از 70 درصد شهرداری ها ورشکسته هستند و درآمد شوراها پایین است که یکی از این دلایل افزایش قیمت ها است؛ از بودجه عمومی نمی توانیم به شهرداری ها کمک کنیم. برنامه وزارتخانه این است که با مشارکت شهرداری به دنبال درآمد پایدار برای شهرداری ها باشیم.

وی در خصوص امکان حضور شهردار در جلسات هیات دولت گفت: در این خصوص دولت باید تصمیم بگیرد اما من به شخصه موافق هستم، خصوصا شهردار تهران که بسیار مهم است و حضورش در جلسات هیات دولت می تواند مفید باشد، اما تصمیم نهایی را دولت می گیرد.

وزیر کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به اتفاقات صورت گرفته در کمپ اشرف امکان حضور منافقین در شهرهای مرزی وجود دارد، برنامه وزارت کشور در این خصوص چیست؟، گفت: وزارت کشور در حوزه امنیت بسیار موفق بوده و در این حوزه در شرایط مطلوبی به سر می بریم، ما برای هر گونه شرایطی آمادگی داریم، اتفاقاتی که افتاده یقینا با تحلیل و رصد مناسب اقدامات لازم صورت می گیرد و نظام جمهوری اسلامی با اتکاء به قدرت ملی از این حیث مشکلی ندارد.

رحمانی فضلی در خصوص معاونت های جدید شکل گرفته در وزارت کشور اذعان داشت: در آینده‌ای نزدیک معاونت فنی و عمرانی را به معاونت توسعه و عمران شهری و روستایی ارتقا خواهیم داد که به بخش عمرانی نیز با وسعت بیشتری توجه شود. در ساختار جدید وزارت کشور معاونت هماهنگی و امور اقتصادی و معاونت فرهنگی که قبلا در حد اداره کل بودند، ارتقا خواهند یافت. 

وی تاکید کرد: در خصوص آخرین عزل و نصب ها در این وزارتخانه عجله نکنید و به زودی در همین رابطه همه را در جریان قرار خواهیم داد.

وزیر کشور در پایان در پاسخ به این سوال که در عرصه فرهنگی وزارت کشور چه برنامه ای را برای ارتقاء سطح فرهنگی بویژه در شهرستان ها در نظر گرفته است، گفت: وزارت کشور با توجه به جایگاه خودش بحث فرهنگی را به عنوان اولویت به گونه ای پیش می برد که اثرگذاری در این حوزه ها را افزایش دهد و تلاش می کنیم نیازها و مطالبات را در این زمینه ها پاسخ دهیم؛ وزارت کشور در حوزه فرهنگی نقش هماهنگی دارد لذا با توجه به جایگاه خود سعی دارند با اعمال سیاست‌های صحیح فرهنگی نقش بسزایی در اثرگذاری تصمیم‌گیری‌های فرهنگی داشته باشد. با توجه به ارتباط مستقیم وزارت کشور با اقوام مختلف مردم در سراسر کشور تلاش داریم نیازها و مطالبات فرهنگی مردم را با تعامل سازنده تأمین کنیم.

به گزارش مهر؛ وزیر کشور در ابتدای مراسم از طریق ویدویو کنفرانس و ارتباط با چند شهرستان دستور آغاز به کار شوراهای شهر و روستا را اعلام کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین