آفتابنیوز : 
در صورتی که میزان مشارکت مردم در همه پرسی 63 درصد بوده که 5 درصد بیشتر از انتخابات پارلمانی سال قبل بوده است. در این انتخابات قرار بود اهل سنت که نسبت به برخی مواد قانون اساسی معترض هستند راه منفی بدهند اما فقط در 3 استان صلاح الدین، انبار و نینوا توانستند اکثرت را از آن خود بکنند، هر چند اهل سنت نسبت به این قانون اعتراضاتی دارند اما به آنها وعده داده شده که در زمان تدوین قانون اساسی نهایی، تغییراتی در پیش نویس داده شود تا رضایت آنها نیز جلب گردد.
زیرا عراق از کردها، شیعیان و اهل سنت تشکیل شده و این سرزمین زمانی می تواند انسجام و یکپارچگی خود را حفظ کند که آنها در کنار یکدیگر و دست در دست هم در راه سازندگی و رفع مشکلات و نارسایی ها قدم بردارند. به همین دلیل باید تلاشی صورت بگیرد تا رضایت اهل سنت جلب شده و آنها هم بتوانند در عراق آینده از نظر قانونی در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند.
ولی در کنار تمامی مسایلی که درباره قانون اساسی عراق و میزان مشارکت مردم عنوان شده و با وجود تهدیدها و اقدامات تروریستی تحسین جهانیان را در پی داشت برخی رسانه ها و افراد متأسفانه اقدام به دادن آدرس غلط کرده و سعی می کنند به گونه ای به تفسیر و تحلیل این قضیه بپردازند که تفاوت چشمگیری با واقعیت ها دارد.
این یک واقعیت است که هدف از حمله به عراق و اشغال این کشور، استقرار دموکراسی در قالب یک نظام فدرالی بوده است که در نشست های گروه های معارض عراقی قبل از سقوط صدام حسین و رژیم بعث مورد تأکید قرار گرفته بود.
اگرچه در این مدت به دلیل مقاومت هایی که صورت گرفته دستیابی به این خواسته ها با مشکلاتی همراه بوده اما عراقی ها نشان داده اند که در تلاش هستند به این خواسته ها جامعه عمل بپوشانند.
آنچه حائز اهمیت است پشتیبانی آمریکا و جامعه بین الملل از این مسأله است به طوری که آمریکا و دوستانش درصدد هستند عراق جدید را الگویی برای کشورها و مردم منطقه ساخته و خاورمیانه جدید را در این قالب بنا سازند. لذا در چنین شرایطی عنوان کردن این مسأله که بر خلاف خواسته آمریکا، مردم عراق به قانون اساسی رأی مثبت دادند و یا این که رأی مثبت عراقی ها تنها یک بازنده دارد و آن هم نیروهای اشغالگر تحت رهبری آمریکا است، تحلیلی عوامفریبانه است به این دلیل که آمریکا مصمم است با استقرار نهادهای مدنی در عراق، زمینه را برای خروج نیروهای بین المللی از این سرزمین فراهم آورد در صورتی که این کشور می توانست بدون تن دادن به انتخابات و امثالهم در عراق حضور یابد.
در حالی که آمریکا و متحدانش بارها اعلام کرده اند که در صورت استقرار نظم و آرامش و تشکیل پارلمان و دولت جدید نیروهای خود را از این کشور خارج خواهند ساخت. حال در چنین شرایطی القای این مسأله به مردم که واشنگتن مخالف استقرار ثبات و آرامش در عراق است خلاف واقع بوده و نمونه بارز تحریف حقایق است.
عراق حرکتی اصولی را برای استقرار نهادهای مدنی آغاز کرده و پس از همه پرسی اخیر، خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی آماده می کند. زیرا مردم این کشور مصمم هستند به دوران نابسامان کنونی پایان داده و کشوری نمونه در منطقه ایجاد کنند.