آفتابنیوز : آفتاب: محمد جواد ظریف در گفتگو با شبکه پرس تی وی که امشب صورت گرفت گفت: "استفاده از سلاح شیمیایی یک جنایت علیه بشریت است و همچنین اعتقاد داریم که توسل به زور و تهدید به استفاده از زور، نیز جرم جنایی در قانون بین الملل محسوب میشود."
وی به باراک اوباما -رئیس جمهوری آمریکا- هشدار داد که تعدادی از گروهها و مردم در داخل آمریکا و دیگرانی در خارج از کشور به دنبال این هستند وی را به سمت آغاز جنگی بکشانند که دامی است "که متاسفانه برای خودش پهن کرده است."
دیپلمات ارشد ایرانی هدف آنها را تلاش برای درگیر کردن رئیس جمهوری آمریکا در جنگ برای پاسخگوی به "مساله فرضی" استفاده از سلاح شیمیایی توسط دولت سوریه، دانست.
ظریف همچنین گفت: "من مساله فرضی بکار میبردم زیرا هنوز دلیلی مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی توسط دولت [سوریه] ارائه نشده است."
وزیر امور خارجه افزود که ایران به عنوان قربانی سلاح شیمیایی، استفاده از چنین سلاحهایی را "بدون در نظر گرفتن قربانیان و مقصران" محکوم میکند.
ظریف گفت: "اعتقاد داریم هیچ کس حق ندارد از قانون به عنوان ابزار خود استفاده کند. آمریکا هیچ حق قانونی برای اینکه در مواجهه با مسائل؛ هم زمان خوبه عنوان دادستان، قاضی -و متاسفانه- مجری عمل کند، ندارد."
وی درباره برنامه هستهای ایران گفت تهران آماده گفتگو جدی با دنیاست اما مذاکرات "بدون انتها نیست و باید نتیجه-محور و بر اساس " موضوع برابر، احترام متقابل و منابع مشترک" باشند."
ظریف از تصمیم رئیس جمهوری در زمینه ارجاع مذاکرات آینده هستهای به وزارت امور خارجه تمجید کرد و گفت وزرات "قابلیت، ساز و کار و نیروی انسانی" انجام این موضوع را دارد.
ایشان خاطر نشان کردند که تهران به دنبال مذاکرات هستهای برد-برد هستند و فضای جهانی را آن قدر در هم تنیده دانست که هیچ کشوری نمیتواند برای رسیدن به منافع خود دیگران را قربانی کند.
ظریف از دو طرف مذاکرات خواست تا برای اهداف مشترک تلاش کنند و اولین هدف را رسیدن به این نتیجه دانست که برنامه هستهای ایران کاملاً صلحآمیز بوده و خواهد بود.
وی افزود: "این در راستای منافع ملی ایران است که .... تمام دنیا... بداند که مایل به دست یابی به سلاح هستهای نیستیم و این سلاح هستهای هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارد."
وزیر امور خارجه ایران متذکر شد غرب باید بپذیرد که نمیتواند ایران را از حق خود در داشتنِ برنامه هستهای صلح آمیز محروم کند و تنها راه برای اطمینان در زمینه صلح آمیز ماندنِ این برنامه، "اجازه اجرایی شدن برنامه" تحت نظارت IAEA است."
به گزارش مهر، ایشان در پایان تاکید کردند اعمالِ فشار در مذاکرات، هیچ دست آوردی نخواهد داشت و اگر آمریکا میخواهد هر گونه مذاکرهای با ایران داشته باشد باید حسن نیت خود را نشان بدهد و درحالی که هم زمان به ایران فشار وارد میکند، نمی تواند دعوت به راه حل دیپلماتیک بکند.