آفتابنیوز : آفتاب: کیومرث فتحالله کرمانشاهی با اشاره به اینکه هماکنون در جهت حذف تدریجی محدودیتها و ممنوعیتهای صادراتی حرکت میکنیم، گفت: در برنامه ۱۰۰ روزه اقتصادی دولت حل مشکلات حوزه صادرات از رفع تعهدات ارزی گرفته تا حذف ممنوعیتهای صادراتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه در چند وقت اخیر در بازار ارز شاهد ثبات نسبی قیمتها بودهایم پیشبینی میشود در صورت ادامه این ثبات و حل مشکل اختلاف نرخ ارز محدودیتهای و ممنوعیتهای صادراتی در آینده نزدیک به طور کامل حذف شود. کرمانشاهی افزود: هنوز در شرایط ویژه تجاری قرار داریم اما اگر تولیدکنندهای مواداولیه خود را از بازار آزاد تامین میکند و ارز رانتی استفاده نمیکند دلیلی برای اعمال محدودیت یا ممنوعیت روی صادرات کالای آن وجود ندارد.
معاون کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه امسال تاکنون صادرات غیرنفتی حدود ۸ درصد و واردات ۲۶ درصد کاهش یافته است، گفت: تامین ارز موردنیاز تولید به منظور واردات مواداولیه باید در اولویت قرار گیرد چرا که این کار در نهایت باعث رونق تولید و صادرات کشور میشود. او با بیان اینکه نسبت به آینده تجارت خارجی کشور خوشبین هستیم، گفت: سال گذشته ۲۱ فصل از ۹۸ فصل کتاب مقررات صادرات و واردات کشور شامل محدودیتها و ممنوعیتهای صادراتی شد که هماکنون به صورت تدریجی این محدودیتها در حال برطرف شدن هستند.
به گفته کرمانشاهی برخی از محصولات مانند مواد پتروشیمی نیز در صورت تامین نیاز بازار مشکلی برای صادرات نخواهند داشت. وی افزود: باید طوری برنامهریزی کنیم که سالی یک بار نیاز کشور به محصولات پتروشیمی مشخص شود تا تولیدکنندگان بتوانند برای صادرات مابقی تولیدات خود برنامهریزی کنند.
براساس تازهترین اطلاعات منتشر شده فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی در ۱۳۹۲ به ۱۷ ردیف کالا شامل گندم، آرد گندم، شکر خام، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانههای روغنی، کره، روغنهای خام و خوراکی، دام زنده سبک و سنگین، وت بلوی بزی، پوست خام، جوش شیرین، هیزم و زغال چوب، کربنات سدیم و وینیل استات مونور کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا،پیش از این محصولاتی مانند شکر سفید، قند، شیر و لبنیات و شیرینی و شکلات نیز در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی قرار داشتند که براساس تصمیمات گرفته شده ممنوعیت صادراتی این کالاها لغو شده است. همچنین صادرات پنج ردیف کالا شامل مرغ خوراکی، گوشت مرغ، شیرخشک اطفال، داروهای محتوی مواد مخدر و داورهای دامی مشمول اخذ مجوز موردی از وزارتخانههای صنعت و بهداشت برای صادرات هستند.
۱۷ ردیف کالای دیگر شامل سنگآهن به هم فشرده شده، انواع نان، گندم سیاه، یونجه و علوفه فشرده شده، برنج، حبوبات، سبوس، وتبلوی گاوی، سالامبور گوسفندی، کنسانتره آهن، سولفات سدیم، پنبه، سولفور مولیبدن، آخال کاغذ، چوب، قراضه فلزات و ضایعات پلمیری مشمول عوارض صادراتی هستند. در زمینه صادرات محصولات فلزی، پلیمری، شیمیایی، باتری، کاغذ فلوتینگ، کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه و لاستیک نیز مجوزهایی به شرکتهای مختلف برای صادرات داده شده است.