وی ادامه داد: بین ما رایزنیهایی در مورد مسائل گوناگون صورت گرفت. ترکیه کشوری دوست، برادر و همسایه ماست که بسیار پراهمیت است.
رییس قوه مقننه افزود: برای ما گسترش روابط اقتصادی با ترکیه بسیار پراهمیت است که در این دیدار همچنین در مورد زمینه همکاریهای سیاسی برای موضوعات حساس منطقه صحبت شد تا این همکاریها به وجود آید.
لاریجانی حضور چیچک در ایران را فرصت مغتنمی برای گفتوگو و بحث پیرامون روابط تجاری دو کشور دانست و اظهار کرد: سطح روابط تجاری ایران و ترکیه حدود 22 میلیارد دلار است که در این دیدار همنظر بودیم تا دو پارلمان کمک کنند که سطح روابط تجاری به رقمی بالغ بر 30 میلیارد دلار برسد. با رایزنیهای پارلمانی و بین دولتی تلاش میکنیم تا در صورت وجود مشکل، این موضوع رفع شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این دیدار در مورد مسائل مهم منطقه نیز گفتوگوهای خوبی انجام شد، خاطرنشان کرد: بر این موضوع همنظر بودیم که یکی از پایههای کار باید ارتباط صمیمانه بین کشورهای اسلامی و گسترش دموکراسی در منطقه باشد.
وی با ابراز خشنودی از موضع مشترک ایران و ترکیه برای برخورد با یکی از پدیدههای زشت در منطقه یعنی مساله تروریسم، یادآور شد: برای همه کشورهای مهم در منطقه همچون ایران و ترکیه، برخورد با این پدیده زشت به خصوص مبارزه با جریانهای تکفیری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
لاریجانی با اشاره به طرح موضوع سوریه در دیدار دوجانبه خود با رییس مجلس ترکیه گفت: در مساله سوریه نیز نگاهمان آن است که ضمن ایجاد اصلاحات در سوریه بر اساس دموکراسی باید راهحل سیاسی را پیگیری کرد تا هرچه زودتر به خشونتها پایان داده شود.
وی به سفر رییس پارلمان عراق به ایران اشاره و اظهار کرد: در زمان حضور آقای نجیفی در ایران، توافقی بین ما به وجود آمد تا سه کشور ایران، ترکیه و عراق راهحل سیاسی را برای حل موضوع سوریه پیگیری کنند.
به گزارش ایسنا،لاریجانی تاکید کرد که سفر چیچک به ایران منشاء خیری برای روابط دوجانبه و کمک به حل مسائل منطقه خواهد بود.