آفتابنیوز : 
نبيالله عشقي ثاني گفت: بر اساس ماده 1168 قانون مدني، نگهداري اطفال، هم حق و هم تكليف والدين است و اگر از اين وظيفه سر باز زنند خلاف قانون رفتار كرده و مورد پيگرد قرار ميگيرند.
وي تصريح كرد: همچنين بر اساس ماده 1172 قانون مدني هيچ يک از والدین حق ندارد در مدتي كه حضانت طفل را بر عهده دارد از نگهداري وي امتناع كند و در صورت امتناع يكي از والدین،حاكم بايد به تقاضاي قيم يا يكي از نزديكان پاسخ دهد و يا مدعيالعموم نگهداري طفل را به هر يك از والدین كه حضانت بر عهده اوست ملزم كند.
مديركل دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزيستي افزود: بنابراين بر اساس قانون مدني ميتوان هزينه نگهداري كودكان را كه والدين آنها عليرغم توانايي مالي نسبت به نگهداري، مراقبت و تعليم و تربيت فرزندانشان بيتوجه بودهاند با حكم دادگاه از آنها دريافت كرد.
عشقي ثاني با اشاره به اين كه هزينه سالانه نگهداري هر كودك بيسرپرست در مراكز بهزيستي 20 ميليون ريال است، تصريح كرد: سازمان بهزيستي كشور با همكاري قوه قضاييه در حال بررسي نحوه و ميزان دريافت هزينه نگهداري كودكان از والديني است كه با وجود تمكن مالي از اين كار سرباز ميزنند.
بر اساس آخرين آمار 6 هزار و 765 كودك در 374 مركز نگهداري كودكان بيسرپرست نگهداري ميشوند كه 8/19 درصد كودكان بيسرپرست در این مراکز توسط والدین خود رها شده اند ودلیل اقامت 19 درصد عدم صلاحيت، 4/14 درصد فوت، 3/12 درصد جدايي، 7/3 درصد بيماري رواني، 3/3 درصد مفقودالاثر شدن و 3/9 درصد زنداني شدن والدين و 5/17 درصد ساير علل و عوامل است.