دو آزمایش بالینی صورت گرفته توسط محققان دانشکده پزشکی پریلمان در دانشگاه پنسیلوانیا نشان میدهد، استفاده از مهار کننده های کیناز می تواند تقسیم سلولی تومور و عروق خونی را هدف قرار دهد.
در نخستین مطالعه، فاز سوم درمان DECISION با داروی سورافنیب (sorafenib) بعنوان مهارکننده کیناز برای درمان سرطان کبد و کلیه بررسی و نتایج آن در انجمن سرطان شناسی آمریکا اعلام شد.
محققان بخش جراحی سر و گردن و هماتولوژی/انکولوژی مرکز سرطان آبرامسون به سرپرستی «مارسیا براز»، اثربخشی سورافنیب را در درمان سرطان تیروئید با جهش ژنی BRAF و RAS ارزیابی کردند.
از 417 بیمار حاضر در آزمایش بالینی، 256 نمونه تومور برای آنالیز جمع آوری شده و شایع ترین جهش ها در ژن های BRAF و RAS مشاهده شدند.
تجزیه و تحلیل صورت گرفته نشان می دهد، تمامی گروه ها بدون در نظر گرفتن حضور جهش این ژن ها به درمان با سورافنیب پاسخ دادند.
استفاده از این دارو برای درمان سرطان تیروئید پیشرفته منتظر مجوز از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است.
در آزمایش بالینی دوم که نتایج آن در کنگره سرطان اروپا اعلام شد، زیر گروهی از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری (PTC) مورد بررسی قرار گرفتند؛ نیمی از این بیماران دارای جهش ژن BRAFV600E هستند که این جهش در بیماری ملانوما نیز دیده شده و با داروی مهار کننده BRAF قابل درمان است.
به گزارش ایسنا،نتایج این دو آزمایش بالینی و اثربخشی مهارکننده های کیناز از جمله داروی سورافنیب می تواند نوید دهنده روش های درمانی جدید برای مبتلایان به سرطان تیروئید باشد.