آفتابنیوز : آفتاب: بعد از چنین اظهارنظری تعدادی مرغ به عنوان نمونه از بازار جمع آوری و در آزمایشگاهها مورد ارزیابی قرار گرفت که براساس نتایج این بررسیها با قاطعیت اعلام میکنیم چنین آلودگی در مرغها وجود ندارد و فلزات موجود در آنها در حد مجاز است.
به گزارش ایلنا، "رسول دیناروند" در نشست خبری همایش جهانی روز غذا که امروز در محل سازمان غذا و دارو برگزار شد، گفت: دو هفته پیش فردی که مسئولیت مستقیمی نداشت اعلام کرد مرغهای تهران به سرب و فلزات سنگین بیش از حد مجاز آلوده هستند.
وی تصریح کرد: بعد از چنین اظهار نظری تعدادی مرغ به عنوان نمونه از بازار جمع آوری و در آزمایشگاهها مورد ارزیابی قرار گرفت که براساس نتایج این بررسیها با قاطعیت اعلام میکنیم چنین آلودگی در مرغها وجود ندارد و فلزات موجود در آنها در حد مجاز هستند.
دیناروند با تاکید بر اینکه وجود سرب در مرغ تکذیب میکنم، افزود: بنابر ارزیابیهایی که انجام شد، مشکلی نیز از نظر فلزات سنگین در مرغها وجود ندارد.
وی همچنین در ادامه به بیشترین میزان شکایت انجام شده در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بیشترین شکایت در سال گذشته که در ۶ ماه اول سال ۹۲ با شیب نزولی ادامه داشته است مربوط به غذا نیست بلکه به دارو و درمان مردم بر میگردد.
دیناروند همچنین با اشاره به حوادثی که برای چند کودک بر اثر خوردن مایع لوله بازکن اتفاق افتاد، افزود: سازمان غذا و دارو تنها بر کالاهایی که مصرف انسانی دارند نظارت میکند از همین رو این کالاها تحت پوشش نظارتی ما نیست اما وظیفه داریم این اتفاقی را که افتاده بررسی و پیگیری کنیم تا تکرار نشود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وجود آلودگیها در مواد غذایی و یا سموم موجود درآنها گفت: نگرانیهایی که در این زمینه وجود دارد نمیشود نادیده گرفت و نمیتوان گفت که مردم در این زمینه اشتباه میکنند و یا این مسائل را بیجا مطرح میکنند.
دیناروند با تاکید بر اینکه در حوزه تولیدات کشاورزی مشکلات جدی داریم، افزود: میزان سمومی که استفاده میشود باید حد مجاز آن از سوی وزارت جهاد کشاورزی تعیین شود و همچنین کشاورزی مناسب ترویج شود.
وی با اشاره به اینکه سموم متعددی در حال حاضر استفاده میشود، افزود: گزارش شده است که تا ۴۰ نوع سم برای محصولات کشاورزی استفاده میشود.
دیناروند خاطرنشان کرد: امکان نظارت بر کالاهای خام وجود ندارد زیرا نمیشود آزمایشگاهی را در جایگاههای عرصه میوه و تره بار مستقر کرد و بر روی محصولات آزمایش انجام داد و باید این کار در مراحل تولید صورت بگیرد.
وی همچنین در مورد قاچاق مواد غذایی گفت: آمار میزان قاچاق در این زمینه معلوم نیست و فهمیدن این موضوع که چگونه محصولات به صورت قاچاق وارد کشور میشود کار سختی است، زیرا در صورت دانستن آن حتماً جلوی این کار گرفته میشد.
دیناروند در مورد دسترسی و عدم دسترسی مردم به مواد غذایی گفت: خوشبختانه عدم دسترسی کافی به غذای کافی خیلی کم و بنابر گزارشهای رسیده زیر ۳ یا ۴ درصد است.
وی تصریح کرد: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد مصرف غذای مازاد از سوی مردم است زیرا پرخوری گرفتاریهایی را ایجاد کرده است.