آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان گفتهاند داروی حاصل از این تحقیقات نهایتا نه فقط در مقابله با بیماری آلزایمر، بلکه در مبارزه با بیماریهای "پارکینسون" و "کره هانتینگتون" هم مفید خواهد بود. شورای تحقیقات پزشکی بریتانیا گفته است آزمایش این ترکیب شیمیایی بر موشها موثر بوده است.
راجر ماریس، استاد کینگز کالج (دانشگاه لندن) گفته کشف این ماده شیمیایی "به عنوان نقطه عطف در جستجو برای داروهای کنترل کننده و جلوگیری کننده از بیماری آلزایمر شناخته خواهد شد."او گفت "برای اولین بار ثابت شده است که می توان تخریب سیستم اعصاب را در حیوانات به تاخیر انداخت." دنیا فردا عوض نخواهد شد اما این تحقیق رویدادی بزرگ بوده که اثری بارز داشته است.
محققان در واحد سم شناسی شورای تحقیقات پزشکی بریتانیا که در دانشگاه لستر (در مرکز انگلستان) مستقر است، توجه خود را بر مکانیسمهای دفاعی طبیعی سلولهای مغزی متمرکز کردند. هنگامی که ویروس سلول مغزی را تحت کنترل در می آورد، شروع به تولید پروتئینهای ویروسی می کند. واکنش دفاعی سلول به این خطر، متوقف کردن تولید پروتئین است تا از گسترش ویروس جلوگیری شود.
بسیاری از بیماریهای تخریب کننده سیستم اعصاب هم واکنشهای مشابهی در سلولهای مغزی ایجاد میکنند و توقف تولید پروتئین چنان طولانی میشود که سلول مغزی از بین می رود.
تکرار این واکنش دفاعی مغز میتواند سبب از بین رفتن حافظه، از دست دادن قدرت تحرک و یا مرگ شود.
به گزارش بی بی سی؛ آزمایش محققان شامل استفاده از ترکیبی شیمیایی بود که از متوقف شدن تولید پروتئین در سلولهای مغزی جلوگیری می کرد. آزمایش بر روی موشها نشان داده است که استفاده از این ترکیب شیمیایی سبب جلوگیری از مرگ سلولهای مغزی آنها می شود.
با این حال، جیووانا مالوچی که سرپرست گروه تحقیق بوده است، می گوید علی رغم این که این ماده شیمیایی توانسته است از تخریب شدن سلولهای مغزی موشها جلوگیری کند، برای استفاده توسط انسانها مناسب نیست. او گفت "این ترکیب چیزی نیست که توسط انسان استفاده شود، اما ما میتوانیم ترکیبی موثر برای مصرف انسانی پیدا کنیم و در آغاز این راه قرار داریم."