آفتابنیوز : آفتاب: ناصر رييسي فرد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به موضوع قيمت بنزین در دولت گفت: براساس قانون بودجه سالجاری این مجوز به دولت داده شده است که تا سقف 38 درصد نسبت به افزایش قیمت بنزین اقدام کند.
وي تصريح کرد: دولت معتقد است اعمال مصوبه افزایش 38 درصدی حاملهای انرژی برای تامین کسری بودجه موجب تشدید تورم میشود در حالی که اولویت دولت کاهش تورم است.
رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور با اعلام اینکه پیشنهاد جایگاه داران سوخت کشور حذف نظام سهمیه بندی و عرضه تک نرخی بنزین است، اظهار داشت: عرضه بنزین تک نرخی و یا اختصاص سهمیهها مشکلات متعدد از جمله قاچاق و رانت خواري و فساد را در مجاری عرضه سوخت کشور رقم زده است.
*** خريد بنزين الکترونيکي باعث کاهش قاچاق اين فرآورده مي شود
وي تاکيد کرد: همزمان با تک نرخي شدن قيمت بنزين در کشور توزيع اين فرآورده با کارت هوشمند سوخت ادامه يابد.
رییسی فرد با اشاره به اينکه اگر قیمت بنزین اصلاح و منطقی شود، قطعا جذابیتهای قاچاق این فرآورده نفتی به حداقل کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون زیرساختهای مخابراتی و الکترونیکی در جایگاههای سوخت استانهای مختلف کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: اتحادیه جایگاه داران سوخت کشور به منظور تسریع در ارائه خدمات بهینه پیشنهاد ادغام کارت های بنزین با کارت های شتاب بانکی داده است در این صورت تمام اطلاعات کارت سوخت به این کارت منقل می شود.
*** امکان خريد بنزين به صورت الکترونيکي
رییسی فرد با تاکید بر اینکه ادغام کارت بنزین افراد و کارتهای شتاب بنزین حتی امکان خرید بنزین به صورت الکترونیکی را فراهم می کند، بیان کرد: قطعا کاهش فروش بنزین به صورت نقدی فساد و مشکلات را در جایگاه های سوخت به حداقل کاهش می دهد.
رییس اتحادیه جایگاه داران سوخت کشور با یادآوری اینکه با اجرای این روش جدید امکان دریافت اطلاعات خودروها هم توسط سامانه هوشمند سوخت فراهم خواهد شد، خاطرنشان کرد: قطعا استفاده از این روش، نیاز به تکنولوژی و زیرساختهای جدید فنی خواهد داشت.
*** نبود ابزارهای نظارتی در مجاری عرضه سوخت
ريیس اتحاديه جایگاه داران سوخت کشور، در خصوص نظارت بر عرضه سوخت در جایگاه های کشور گفت: متاسفانه نظارت برمجاری عرضه سوخت کمتر است و هیچ ابزار کنترلی در این زمینه وجود ندارد و افراد سودجو نیز ار این فرصت استفاده کرده و با کارتهای باطله اقدام به سوخت گیری می کنند.
وی تاکید کرد: اتحادیه جایگاه داران چندین باز از مسولان پالایش و پخش در خواست کرده که ابزارهای نظارتی بصورت جامع را افزایش دهد تا بتوانیم مصرف سوخت را در کشور کنترل کنیم.
*** نرخ کارمزد جایگاه ها افزایش نداشته است
ريیس اتحاديه جایگاهداران سوخت کشور، در ادامه در خصوص افزایش نرخ کارمزد جایگاه داران گفت: متاسفانه از زمان اعلام بررسی نرخ کارمزد تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است و همین امر سبب شده که جایگاه داران چندان رغبتی برای ارائه خدمات بیشتر نشان ندهند.
با مشکلاتی مواجه شده که جایگاه داران محور اصلی این مشکلات را در کمبود نرخ کارمزد می دانند. از اینرو از سوی فعالان بخش خصوصی این صنعت همچون انجمن صنفی صنعت CNG این موضوع پیگیری شد اما جلسات مختلف بخش خصوصی و دولت تا امروز به نتیجه ای نرسیده است.
هفتم مرداد ماه سال جاری، موضوع کارمزدهای عرضه سوخت CNG در جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولان سازمان حمایت از مصرف کنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
در آن زمان مخالفت سازمان حمایت از مصرف کنندگان به منظور افزایش کارمزدها با افزایش نرخ نهایی عرضه CNG برای مصرف کننده، دلیل عدم تصویب افزایش نرخ کارمزدها اعلام شد.
اکنون با پیگیری شخص وزیر نفت در شورای عالی اقتصاد قرار است افزایش نرخ کارمزدها در جلسه این شورا مطرح شود اما به گفته دبیر انجمن صنفی صنعت CNG تاکنون هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ نهایی مصرف CNG گرفته نشده و به احتمال قریب به یقین افزایش کارمزدها با کاهش نرخ گاز تحویلی به جایگاهها به تصویب می رسد.
از اینرو با وجود مخالفت برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین برخی مسئولان سازمان حمایت از مصرف کنندگان، بعید به نظر می رسد افزایش نرخ کارمزد جایگاههای CNG با افزایش نرخ فروش CNG به مصرف کننده، مستقیما از مردم دریافت شود.
*** تاکنون افزایش قیمت CNG نهایی نشده است
در ادامه اردشیر دادرس رییس انجمن صنفی جایگاه داران CNG با اشاره به این که تاکنون افزایش قیمت CNG نهایی نشده است در مورد نرخ جدید کارمزد فروش این سوخت گفت: پیشنهاد انجمن جایگاه دارن CNG افزایش کارمزد از 40 تومان به 85 تومان است اما سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده 75 تومان را پیشنهاد داده است.
رییس انجمن صنفی جایگاه داران CNG در مورد رقم پیشنهادی وزیر نفت هم گفت: وی تا کنون رقمی را اعلام نکرده است اما امیدوارم با توجه به این که در دو سه سال گذشته رقم کارمزد جایگاهداران CNG افزایش نیافته است رقم مناسبی برای کارمزد این جایگاهها تعیین شود تا افزایش نیافتن کارمزد در این مدت را جبران کند.
بر همین اساس، در حال حاضر قیمت هر متر مکعب گاز سی.ان.جی 310 تومان است که در صورت افزایش قیمت، این نرخ به 345 تا 355 تومان خواهد رسید.
پیش از این از 9 مردادماه امسال یکبار قیمت هر متر مکعب گاز سی.ان.جی 10 تومان افزایش یافته بود.