کد خبر: ۲۱۴۹۰۳
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲

راه پیشرفت کشور، تفکیک قدرت سیاسی از قدرت اقتصادی است

دکتر محمود سریع القلم در نشست"پی آمدهای اجتماعی خصوصی سازی اقتصادی" راه پیشرفت کشور را تفکیک قدرت سیاسی از قدرت اقتصادی با بین المللی شدن جامعه دانست.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: نشست"پی آمدهای خصوصی سازی اقتصادی" عصر روز دوشنبه 22مهر ماه با حضور دکتر محمود سریع القلم، مشاور ارشد دکتر روحانی و استاد دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از  اعضاء جامعه مهندسان مشاور ایران در سالن همایش های این مجموعه برگزار شد.   

وی برداشتن معاش از دوش دولت را یکی از دستاوردهای مهم خصوصی سازی اقتصاد کشور دانست و گفت: دولت ها به تدریج علاقمند می شود و یا شاید مجبور می شوند که معاش مردم را از دست دولت برداشته و تعهدات خود را کم کنند. 

به گزارش عصر ایران، وی افزود: نزاع فعلی سیاسی و سیاست گذاری امریکا مبانی فلسفی همین موضوع می باشد. بخشی از هیئت حاکمه امریکا معتقد است که هر فردی مسئول زندگی خود است و برخی دیگر معتقداند که دولت بعنوان میانجی بایستی وارد شود. 
اما در کشورهای تازه صنعتی شده مانند امریکای لاتین، این روند بشدت جدی است و رسانه ها و دانشگاه ها تاکید می کنند که بایستی جامعه بزرگتر از حکومت باشد و دولت صرفا امنیت و نظارت را برعهده بگیرد. 
و این روند جهانی دقیقا مقابل این تفکر و سیاست گذاری است که در کشور ما وجود دارد که دولت یک مجموعه بسیار بزرگی است که هر روز به بزرگی و مسئولیت خود می افزاید. 

سریع القلم با اشاره به اینکه امکان وقوع جنگ در بسیاری از نقاط جهان به شدت در حال کاهش است، افزود: در جهان با تعامل اقتصادی، سیاستمداران و عامه مردم بسیاری از کشورها را متوجه همکاری، هماهنگی و تعامل اقتصادی، تجاری و مالی کرده است و این نشان دهنده این است که ما در دو دهه آینده شاهد جهانی خواهیم بود که بیش از امروز پیوند خواهد خورد و همگرایی افزایش خواهد یافت. 

در سال دوم انقلاب در ایران، روند بسیار قوی در جهان برای گسترش روابط و همگرایی شروع شد. اما در ایران روند بیشتر درون گرایی و فاصله گرفتن از جهان و مبارزه با فکر جهانی شدن بود. 

به هر حال این روند خطی تاریخی ما بود که کشور به اینجا رسیده و بایستی با همت و تلاش بیشتر اهمیت بین المللی و جهانی شدن را نه تنها در جامعه؛ بلکه در مجموعه حاکمیت متوجه کنیم. 

وی با بیا اینکه بلوک بندی های جهانی در یکی دو دهه آینده بلوک بندی های اقتصادی خواهد بود، افزود: ما از بلوک بندی های سیاسی، امنیتی و ژئوپولیتیکی در حال فاصله گرفتن هستیم و اگر امروز کشور ما اهمیت این موضوع را متوجه شود، به مبنا بودن گسترش روابط با عربستان، ترکیه و مجموعه کشورهای عربی خلیج فارس بیشتر توجه خواهد کرد که ما عوض اینکه به فکر امنیت دسته جمعی باشیم، به فکر همکاری گسترده اقتصادی در این منطقه باشیم. 

وی افزود: در امریکای لاتین، آسیا و حتی کشورهای آفریقایی پارادایم مسلط فکری، بلوک بندی ها و همکاری های گسترده اقتصادی است. 

این روندی است که در غرب شروع شدکه وقتی دو کشور و دوملت با هم همکاری تجاری، اقتصادی و مالی می کنند به هم قفل شده، بنابراین امنیت و سیاست در بین آنها به سمت تعاملات مسالمت آمیز حرکت می کند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین