عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریحکرد: در حوزه توزیع درآمد هدف این نبود که یارانهها بهطور مساوی بین آحاد جامعه توزیع شود، بلکه هدف این بود که افرادی که شرایط درآمدی نامناسبتری دارند بیشتر از این طرح بهرهمند شوند. یکی از راههایی که ما را به هدف نزدیک میکند، حذف دهکهای پردرآمد و توزیع سهم آنها به دهکهای پایین جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: بدیهی است شناسایی دقیق دهکها مانند شناسایی دقیق هر پدیده دیگری ممکن نیست اما عدم شناخت کامل نباید مانع از اجرای سیاست شود. با اطلاعاتی که در دست داریم میشود دهکها را شناسایی و ضمن اجرای برنامه، ضعفها و اشکالات را شناسایی و رفع کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوانکرد: متاسفانه تاکنون استفاده بهینهای از منابعی که سیاست هدفمندی یارانهها روی آنها صورت گرفته، انجام نشده است و اقدام موثری برای استفاده کارآمد از این منابع انجام نشده است و شاهد تغییر تکنولوژی و آموزش در موسساتی که سهم این منابع را بهطور کارآمدی در تولید بکار میگیرد، نبودهایم.
فرآزمند تاکید کرد: هماکنون نیازمند بازبینی جدی در استفاده بهینه از منابع هستیم تا هم عدالت اجتماعی را محقق کند و هم هدف کارآمدی در حوزه اقتصاد فراموش نشود. این امر میتواند یکی از عوامل ورود به بازارهای جهانی نیز باشد.
وی در خصوص ادامه اجرای هدفمندی یارانهها گفت: جامعه اقتصاد ایران نیازمند اجرای کامل هدفمندی یارانهها از جمله فاز دوم آن است اما پیش شرط آن برطرف شدن اشکالات فاز اول است؛ البته در صورتی که اشکالات فاز اول در حد قابل قبولی برطرف شود میتوان بهطور همزمان هم فاز دوم را اجرا کرد و هم اشکالات فاز اول به طور کامل رفع کرد.