کد خبر: ۲۱۶۶۶۴
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲

جواد کریمی‌قدوسی: 10نماینده مجلس، متهم پرونده 3‌هزار‌ میلیارد هستند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شرق نوشت:

پیش از این برخی گزارش‌ها از نقش برخی نمایندگان مجلس هشتم‌ونهم در ماجرای اختلاس سه‌هزار‌میلیاردتومانی حکایت داشت. اما آنطور که جواد کریمی‌قدوسی می‌گوید «نزدیک به 10نماینده تا به حال به دادگاه رفته‌اند و به برخی ابهام‌ها پاسخ داده و در مواردی هم بازجویی شده‌اند. از میان این 10نماینده، تاکنون نقش سه‌نماینده در ماجرای اختلاس سه‌هزار‌میلیاردتومانی محرز شده.»
شهریور ۱۳۹۰ رسانه‌ها به نقل از برخی مسوولان، از کشف اختلاسی بزرگ در بانک‌های ایران خبر دادند که بر اساس آن «مه‌آفرید امیرخسروی» توانسته بود مبلغ سه‌هزار‌میلیاردتومان را از شبکه‌های بانکی ایران اختلاس کند. هرچه پیگیری پرونده جلوتر رفت، اسامی و نام‌های به‌نسبت دولتی و رسمی بیشتر به پرونده اضافه شد، اما آنطور که کریمی‌قدوسی به «شرق» گفته شاید رسیدگی به این پرونده چندصباحی به تعویق بیفتد. سردار کریمی‌قدوسی پیگیر ماجرای نقش چند نماینده مجلس در ماجرای اختلاس سه‌هزارمیلیاردی بوده و به‌خاطر سوال او و چند نماینده دیگر وزیر دادگستری دولت احمدی‌نژاد به مجلس احضار شده بود. پورمختار، رییس کمیسیون اصل 90 نیز درباره اینکه پیگیری‌های کمیسیون اصل 90 درباره اختلاس سه‌هزار‌میلیاردی و نقش برخی نمایندگان به کجا رسیده، می‌گوید: «گزارش کمیسیون اصل 90 از پرونده اختلاس نهایی شده. نام برخی نمایندگان مجلس هشتم‌ونهم در پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیاردی مطرح شده و تقریبا نقش سه‌نماینده در پرونده قطعی شده که جزییات بیشتر به‌موقع از سوی قوه‌قضاییه ارایه خواهد شد.»

 

مردم منتظر اعلام نام نمایندگان متخلف هستند

کریمی‌قدوسی نیز درباره اینکه چرا نام افراد و نهادهای مرتبط با این پرونده از سوی دستگاه قضایی مطرح نمی‌شود، نیز معتقد است: «برخی یقه‌سفیدها صاحب مقام‌ها و اطلاعات و نفوذی‌های داخلی و خارجی هستند و به این سادگی نمی‌توان آنها را پای میز محاکمه کشاند، شاید به مصلحت برخی باشد تا برای چند صباح کوتاهی هم که شده موضوع عقب بیفتد اما نمی‌شود که به‌طور کلی مساله را از دستور کار خارج کرد، افکار عمومی در انتظار رسیدگی هرچه‌سریع‌تر به این پرونده است. برای مثال مردم دوست دارند هرچه‌سریع‌تر نام نمایندگانی که جرمشان قطعی شده از تریبون قوه‌قضاییه اعلام شود.»

 

هیات‌رییسه جلوی طرح سوالات نمایندگان را می‏‌گیرد

کریمی‌قدوسی، سوالی مطرح کرده که گویا هیات‌رییسه مجلس از پذیرش آن سر باز زده. سوال مربوط به اظهارات اخیر قاضی سراج درباره برخورد با برخی یقه‌سفیدهای درگیر پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیاردتومانی است. او در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «قاضی سراج، قاضی پرونده اختلاس که الان رییس سازمان بازرسی کل کشور است، در مصاحبه‌شان گفتند که اگر با 10نفر «یقه‌سفید» برخورد شود، جلوی این مفاسد گرفته خواهد شد و سوال من این است که با این 10 «یقه‌سفید» چه برخوردی شده؟ این سوال از سوی من مطرح شده و یکی از اعضای هیات‌رییسه به من گفت که شما نمی‌توانید از وزیر دادگستری سوال بپرسید. نمی‌دانم چه اتفاقی در هیات‌رییسه افتاده که جلوی طرح سوالات نمایندگان را می‌گیرند.»

 

یقه برخی افراد خیلی سفید است

قدوسی درباره اینکه احمدی‌نژاد هم بارها قرار بود اسامی برخی از همین به‌اصطلاح یقه‌سفیدها را بگوید و هیچ‌وقت این کار را نکرد، به «شرق» گفت: «البته یقه برخی از این دوستان خیلی سفید است و بسیار متنفذ‌ند و آنقدر برای خودشان جایگاه و نفوذ تعیین کرده‌اند که به نظر من تنها جلو نمی‌روند و همواره عده‏‌ای را با خود همراه می‌کنند، حتی از نزدیکان چهره‌های سیاسی، تا موعد مقرر به این سادگی‏‌ها‌ گیر نیفتند و با تهدید به اینکه خواهم گفت و خواهم گفت جلوی این مسایل را بگیرند. یکی از شگردهای یقه‌سفیدها تهدید است اما یک‌بار هم که شده باید هزینه کرد.»
البته برخی حاشیه‌ها پیرامون مسایل مالی سردار کریمی‌قدوسی مطرح شده که «شرق» لازم می‌داند برای تنویر افکار عمومی به آن اشاره داشته باشد، به‌ویژه اینکه در زمان تایید اعتبارنامه نمایندگان برخی شبهات درباره اعتبارنامه ایشان مطرح شده بود و علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت از پرونده «مزرعه» کریمی قدوسی در آفریقا و گرفتن هکتارها زمین گفته بود، ماجرایی که با واکنش کریمی‌قدوسی مواجه شد.

ردصلاحیت در انتظار نمایندگان متخلف
حالا ردپای سفیدها به مجلس رسیده و نحوه برخورد با نمایندگان در این مرحله محل سوال است. «پورمختار» تاکید دارد که در صورت محرزشدن تخلف نمایندگان در پرونده اختلاس با آنها برخورد خواهد شد اما این برخورد منجر به عزل آنها از نمایندگی نمی‌شود و اثبات اتهام آنها در این پرونده احتمالا حضور آنها در دوره بعدی مجلس را امکان‌پذیر نخواهد کرد. یعنی تاییدصلاحیت آنها از سوی دستگاه‌های مربوطه انجام نمی‌شود و ردصلاحیت خواهند شد.اما مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت تاکید دارد که هیچ مصونیتی برای نماینده متخلف وجود ندارد و باید بر اساس قانون با آنها برخورد شود. به‌ویژه اینکه تخلف مالی و حقوقی آنها خیانت در رای مردم به‌شمار می‌آید. اختلاس سه‌هزار‌میلیاردتومانی به روایت برخی رسانه‌ها و مسوولان بزرگ‌ترین اختلاس تاریخ ایران است. علاوه بر شخصیت‌ها و سازمان‌ها در این اختلاس هفت‌بانک دخیل بوده‌اند و رقم اختلاس در سال ۸۸ کمتر از ۸۰‌میلیاردتومان، در سال ۸۹ حدود ۸۰۰‌میلیاردتومان و در سال ۹۰ نیز دوهزارو800‌میلیاردتومان بوده. این اختلاس از طریق بانک صادرات ایران انجام و کشف شده‌ و در نهایت به لغو مجوز بانک آریا و دستگیری رییس آن امیرمنصور آریا و افراد دیگری منجر شده است. اگرچه اسامی نمایندگان متهم در پرونده اختلاس بارها از سوی برخی سایت‌ها اعلام شده، اما تا اعلام رای نهایی دستگاه قضایی نمی‌توان به شکل مستند به اسامی این تعداد از نمایندگان اشاره کرد. نکته اصلی اینکه نقش سه‌نماینده در ماجرای اختلاس قطعی شده و پس از ارایه گزارش از سوی قوه‌قضاییه باید دید که این نمایندگان چه افرادی هستند و تراز مالی تخلفشان در ماجرای اختلاس چه میزان بوده، نکته دیگر اینکه آیا ماجرای مصونیت شامل حال نمایندگان می‌شود یا اینکه وفق قانون با تخلف آنها برخورد خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین