کد خبر: ۲۱۶۸۹۴
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۴
انتقاد از مجلس در تصویب ماده ازدواج فرزندخوانده

آیت الله فاضل لنکرانی: فقه شیعه ازدواج با فرزندخوانده را مکروه می‌داند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به کراهت شدید ازدواج با فرزندخوانده گفت: چرا مجلس بدون مشورت با حوزه این امر نادر و مکروه شدید را تصویب کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش شفقنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی عصر امروز در جمع معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و مسئولان این دفتر با بیان اینکه دولت‌های مختلف از ابتدای انقلاب تاکنون دغدغه استیفای حقوق زنان را داشته‌اند اظهار کرد: مسئولان نظام اسلامی همواره به دنبال احیای نقش‌آفرینی زنان در جامعه بوده‌اند ولی باید عوامل به نتیجه نرسیدن این تلاش‌ها را بررسی کرد.

او افزود: برخی قوانین که پس از انقلاب به تصویب رسیدند به نفع زنان نبوده‌اند؛ برخی شرایط در عقدنامه‌ها بر اساس تجربه موجب تضعیف بنیان خانواده‌ها و افزایش آمار طلاق شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه بعضی شرایط هم موجب می‌شوند مردان نگاهی مادی به زندگی داشته باشند گفت: در طول سال‌های اخیر از جنبه‌های معنوی زن فاصله گرفته‌ایم؛ پیشنهاد من این است که کار کارشناسی به منظور بازخورد قوانین تصویب شده صورت بگیرد و مجلس متصدی چنین کاری شود.

او ادامه داد: یکی از مشکلات امروز برای زنان نگاه‌های سلیقه‌ای دولت‌هاست؛ احکامی در اسلام برای زنان وضع شده و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر توجه به مسائل بانوان تاکید فرموده‌اند بنابراین می‌توان نتیجه گرفت فاصله داشتن قانون‌گذاری با حوزه‌های علمیه و فقها برخی مشکلات را به وجود می‌آورد.

فاضل لنکرانی با بیان اینکه نفس مراجعه به دادگاه در مرحله نخست از سوی خانواده‌ها اشتباه است گفت: این کار به عنوان آخرین راه باید مورد توجه قرار گیرد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم ورود احساسات زنان به میدان قوانین خاطرنشان کرد: ممکن است وقتی قوانین خشک و سنگین را وضع می‌کنیم موجب ناراحتی زنان و دختران شود بنابراین باید با شیوه صحیح به وضع و بیان قوانین پرداخت.

او قوانین اسلام را مترقی‌ترین احکام و قانون‌ها دانست و افزود: امروز در جامعه ما اینگونه گفته می‌شود که مردان امتیاز حق طلاق را دارند در حالیکه این طلاق فشار و آثار فراوانی را بر مردان تحمیل می‌کند؛ در بحث خروج زن از منزل مشهور فقهای ما می‌گویند بدون اجازه مرد نباید از خانه خارج شد که یک تفسیر می‌گوید زنان اسیر مردان هستند و این رویکرد احساسات زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما در نگاهی دیگر می‌توان گفت اسلام مسئولیتی مبنی بر وظیفه تامین امنیت زنان از سوی مردان را به آنها داده است.

فاضل لنکرانی با بیان اینکه در تفکر اسلامی زن و مرد لباس و پوشش یکدیگر هستند گفت: برخی زنان که با مکاتب غربی آشنا شده و به آنها دل بسته بودند غوغایی را طی سال‌های پس از انقلاب علیه قوانین دینی به راه انداختند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: بسیاری از قوانین اسلامی به خوبی درک و بیان نشده‌اند؛ معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری باید ارتباط گسترده‌تری با حوزه‌ها و مراکز فقهی داشته باشد؛ اصلاح امور مربوط به بانوان از نگاه شخصی بزرگ‌ترین خیانت به زنان محسوب می‌شود.

او با اشاره به ضرورت قانون‌گذاری مطابق با دین تصریح کرد: تفسیر به رأی و قانون‌گذاری بر اساس سلیقه شخصی افتراء به دین محسوب می‌شود؛ باید سلایق را کنار گذاشت و از زاویه دین به موضوع نگریست.

فاضل لنکرانی مسئله بی حجابی و بدحجابی را یکی از معضلات کنونی جامعه دانست و افزود: در بحث اشتغال بانوان نیز باید به نظرات اسلامی توجه کرد؛ صحیح نیست زنان و مردان به صورت مختلط و در کنار هم به کار بپردازند، هیچ اشکالی ندارد برخی مجموعه‌ها تنها به یک جنس اختصاص داده شوند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه اختلاط میان زن و مرد موجب گناهان دیگر و در نهایت افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج می‌شود گفت: امیدواریم تحولات اساسی در راستای حل مشکلات زنان را شاهد باشیم.

او اضافه کرد: ازدواج با فرزندخوانده کراهت شدید دارد و فقه شیعه بر این مسأله تاکید دارد؛ حتی گفته شده ازدواج پسر با قابله‌ای که او را به دنیا آورده هم کراهت دارد و اگر قابله او را پرورش دهد کراهت شدیدتر است و حتی برخی فقها آن را حرام می‌دانند؛ سرپرست خانواده نیز مانند قابله است و سوال ما این است که چرا مجلس بدون مشورت با حوزه این امر نادر و مکروه شدید را تصویب کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین