آفتابنیوز : آفتاب: دکتر مجتبی خیام نکویی - دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل - با بیان اینکه این جشنواره تبلوری از پیشرفتهایی است که هر ساله با تکیه بر نیروهای توانمند علمی و نخبه کشور شکل میگیرد، گفت: حضور معاون اول رییس جمهور در این مراسم نیز نشان از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به این مهم دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه طی این جشنواره قادر نیستیم تا تمام ظرفیتهای استانی را ارائه کنیم، گفت: با این وجود شاهد ارائهی بیش از هزار و 104 طرح از 802 شرکت دانشبنیان خواهیم بود که دارای قابلیت تجاریسازی هستند. این طرحها پس از سه مرحله داوری به این نمایشگاه راه یافتند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: خالق بسیاری از دستاوردهای ارائهشده در این نمایشگاه، نخبگان در عرصههای مختلف کشور هستند که این دستاوردها علاوه بر تامین نیازهای داخلی در موارد زیادی نیز قابلیت عرضه در بازارهای منطقهای و جهانی را داراست که معاونت در این مسیر سعی میکند حمایتهای خود را در حد توان به عمل آورد.
به گفته خیام نکویی بیش از 90 درصد قابلیتهای موجود در دانشگاهها و مراکز پژوهشی دنیا به دره مرگ سقوط میکند و کمتر از 10 درصد قابلیت تبدیلشدن به فناوری و تجاریسازی و تولید محصول را دارا هستند.
وی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده است که با برگزاری این نمایشگاه و حضور نمادین استانها در جهت تولید ثروت ملی، افزایش اقتدار کشور و ارتقاء سلامت رفاه و زندگی مردم گام بردارد.
دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل با بیان اینکه در این نمایشگاه 12 میلیارد تومان جهت حمایت از 60 طرح برگزیده در نظر گرفته شده است، گفت: در این میان 31 طرح مربوط به برگزیدگان منتخب استانی است که به هر طرح یک میلیارد ریال حمایت صورت میگیرد.
وی افزود: همچنین از 35 طرح ملی نیز حمایت میشود که مبلغ در نظر گرفته شده برای هر یک از این طرحها 30 میلیارد ریال است.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: سال گذشته 9 میلیارد تومان برای حمایت از 60 طرح در نظر گرفته شده بود که در سال جاری 12 میلیارد تومان از طرحهای برگزیده حمایت صورت میگیرد.
به گفته خیام نکویی در نمایشگاه امسال یک ناحیه اختصاصی برای مراکز رشد دانشگاه آزاد و مناطق آزاد در نظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: طی این جشنواره، شش کارگاه آموزشی مرتبط با کارگاه تجاریسازی و محصولات دانش بنیان ارائه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان اظهار امیدواری کرد که با حمایت دولت تدبیر و امید بتوان تعداد شرکتهای دانش بنیان را به 20 هزار شرکت افزایش داد.