آفتابنیوز : آفتاب: دکتر معصومه ابتکار امروز طی سخنانی در مراسم جشنواره علم تا عمل اظهار کرد: میتوان انتظار داشت که در دولت تدبیر و امید با نگاه منطقی و دانش بنیان عصر نوینی از پیشرفت و توسعه را در دانشگاهها و مراکز پژوهشی شاهد باشیم و از این دستاوردها به صورت کاربردی بهرهمند شویم.
وی با تاکید بر ضرورت پشتوانه علمی تمامی دستاوردهای موجود گفت: باید اقدامی صورت گیرد که اثربخشی دستاوردها به میزان شعاری که از آن میشود، باشد.
ابتکار یکی از مهمترین اهداف معاونت علمی ریاست جمهوری را پیوند بین دانشگاه و صنعت، دانشگاه و تولید، دانشگاه و اشتغال و همچنین پیوند بین پژوهش و اشتغال دانست و گفت: باید کلید طلایی این پیوندها توسط معاونت علمی ریاست جمهوری کشف شود.
وی با اشاره به طرح بنگاههای زودبازده و اعتبارات پیشگیری شده برای این بنگاهها تصریح کرد: متاسفانه ما در این زمینه با شکست مواجه شدیم چرا که مطالعات اقتصادی و ارزیابیهای لازم انجام نگرفته بود و در واقع ما حلقه اتصال علم و فناوری را در این زمینه ندیده بودیم که این به عنوان دشوارترین مرحله به شمار میرود.
ابتکار با اشاره به ضرورت بحث توانمندسازی علمی و پژوهشی در تمامی فعالیتها در کشورهای مختلف گفت: اما ما به این حلقه توجه نکرده و باید این حلقه مفقوده کلید فعالیتهای ما در معاونت علمی باید باشد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در سال 2005 گفت: این مجمع در آن سال مهمترین عامل توسعه اقتصادی را شرکتهای کوچک اقتصادی معرفی کردهاند به نحوی که رشد اقتصادی آمریکا و اروپا طی سالهای 2000 تا 2004 حاصل فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان با وامهای زودبازده بود.
ابتکار تاکید کرد: در واقع صرف دادن وام مشکلات رفع نمیگردد بلکه باید یک توجیه علمی در ابتدا فعالیتها ایجاد شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که متاسفانه امروز کشور ما با مشکلات و چالشهای عدیده محیط زیستی مواجه است، گفت: از سال 2006 میلادی گزارشهای منتشر شده نشان میدهند که ایران در زمینه رتبهبندیها سقوط کرده است.
ابتکار عدم مدیریت صحیح منابع آب به دلیل فقدان یک رویکرد صحیح در بحث مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی را یکی از مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: در این زمینه ما نیازمند یک رویکرد فناورانه برای اصلاح بخش کشاورزی هستیم. چرا که بیش از 95 درصد منابع آب را بخش کشاورزی مصرف میکنند اما نگاه ما کماکان یک نگاه سنتی است.
وی تاکید کرد که در بحث مدیریت منابع آب باید به یک نوع فناوری نوین روی آورد و با ایجاد پیوند بین کشاورزی و صنعت رویههای موجود را تغییر دهیم و با بکارگیری فناوریهای نوین در جهت رفع مشکلات موجود گام برداریم.
وی متذکر شد البته باید آثار فناوریهای نوین بر روی محیط زیست نیز سنجیده شود تا از مشکلات موجود احتمالی جلوگیری گردد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سخنانش مشکل دوم محیط زیست را انرژی عنوان کرد و گفت: الگو ما در بحث انرژی نادرست است و شتاب مصرف ما با الگوهای جهانی مطابقت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان در گازهای گلخانهای بسیاری از سرمایههای کشور را با الگو مصرف نادرست از دست دادهایم و در اینجا نیز ما نیازمند یک رویکرد نوین در اصلاح الگوهای مصرف از خانگی تا صنعتی هستیم و کشور ما با یک برنامه صحیح میتواند این کار را انجام دهد.
به گزارش ایسنا، ابتکار تاکید کرد: در واقع یکی از راه حلهایی که میتواند ما را به سمت توسعه پایدار و نه به قیمت از دست رفتن منابع پایه سوق دهد فناوریهای جدید است که امیدواریم با همکاری علمی معاونت ریاست جمهوری و تمامی پژوهشگران در جهت حل معضلات محیط زیست کشور به خصوص در بحث مدیریت صحیح آب و انرژی و مدیریت تنوع زیستی گام برداریم تا یک کمیت زندگی قابل قبولی را برای مردم ایران داشته باشیم.