آفتابنیوز : آفتاب: دکتر سید هدایت حسینی در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی سلامت روغنهای مصرفی مردم گفت: اکنون چند سالی است موقعیت بهتر شده است. به عنوان مثال در سال 85، میزان اسیدهای چرب ترانس که بسیار خطرناک است و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، بالاتر از 25 درصد بود اما اکنون به حدود هفت درصد رسیده است.
وی با اشاره به کاهش سرانه مصرف روغن در سالهای اخیر، اظهار کرد: یکی از برنامههای وزارت بهداشت کاهش دریافت انرژی از روغن است.
مدیرکل نظارت بر موادغذایی، خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مواردی چون روند حمل و نقل روغنها و بستهبندیهای روغن نیز بهبود یافته است. وزارت بهداشت سند ملی سلامت روغن را آماده و به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برد که هدف آن ارتقای کیفیت است. کیفیت از جمله مقولههایی است که انتها ندارد. ما هیچگاه به کف استانداردها توجه نمیکنیم، زیرا رعایت استانداردها جزو حداقلهای ضروریات تولید است و وزارت بهداشت سعی میکند ارتقای کیفیت فرآوردههای سلامت محور را افزایش دهد.
وی درباره ترویج استفاده از سایر روغنهای مصرفی چون روغن زیتون، کلزا و ... گفت: در خصوص روغن زیتون رایزنیهایی با وزارت صنعت در حال انجام است که تعرفههای ورود روغن زیتون را به کشور کاهش دهیم تا منجر به کاهش قیمت روغنهای زیتون بشود.
مدیرکل نظارت بر موادغذایی، خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: روغن زیتون تولید داخل، کفاف مصرف ما را نمیدهد. بنابراین بخش بالایی از روغن زیتون موجود در بازار از طریق واردات عرضه میشود و اگر تعرفههای گمرکی را تعدیل کنیم، قطعا این کاهش تعرفهای و به دنبال آن کاهش قیمت باعث ارتقای سلامت مردم خواهد شد.