آفتابنیوز : آفتاب: سردارعلی صادقی در حاشیه سومین کارگاه عملیاتی منطقهای اینترپل در بحث مبارزه با قاچاق انسان که در محل هتل المپیک برگزار شد، گفت: قاچاق دختران ایرانی به کشورهای عربی را نفی نمیکنیم، اما عدد آن قابل توجه نیست. مقصد عمده این موارد نیز کشور امارات بوده است.
رییس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه مبارزه با ورود و خروج غیرمجاز در کشور از وظایف ذاتی پلیس است، افزود: سالانه بین 300 تا 350 هزار نفر از اتباع غیرمجاز از کشور طرد میشوند که اغلب این افراد از کشورهایی مانند افغانستان به ایران وارد شده بودند.
صادقی درباره انهدام باندهای قاچاق انسان نیز خاطرنشان کرد: باندهای مختلفی وجود دارد که در حال حاضر آمار آن را در اختیار ندارم، اما با هماهنگی ناجا میتوان گزارش عملکرد هشت ماهه را ارائه کرد.
وی درباره فعالیت برخی از باندها که اقدام به قاچاق دختران و پسران به سایر کشورها میکنند نیز گفت: با توجه به اینکه با کشورهای ترکیه و مالزی لغو روادید هستیم، این افراد به شکل قانونی از کشور خارج میشوند و ممکن است در آنجا به کشورهایی نظیر استرالیا و ... بروند.
به گفته رییس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی، عمده این افراد در قالب نیروی کار به این کشورها برده میشوند.
اعلام دو مقصد عمده قاچاق اتباع ایرانی
رییس پلیس کشور، استرالیا را عمدهترین مقصد قاچاق اتباع ایرانی به خارج از کشور اعلام کرد و گفت: حدود یک میلیون تن از اتباع غیرمجاز نیز در کشور ما حضور دارند.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در حاشیه سومین کارگاه عملیاتی منطقهای مبارزه با قاچاق انسان در جمع خبرنگاران، گفت: تعداد اتباع خارجی مجازی که در کشور ما حضور دارند، حدود یک میلیون و 300 هزار تن است که عمده آنان را اتباع افغان تشکیل داده و در این بین افرادی نیز که برای ادامه تحصیل و انجام کارهای تحقیقاتی به کشور ما آمدهاند، حضور دارند.
به گفته احمدیمقدم، حدود 5000 تن نیز از افرادی هستند که برای اقدامات علمی و تحقیقاتی به کشور آمدهاند.
وی با بیان اینکه بین 950 هزار تا یک میلیون تن از اتباع خارجی حاضر در کشور نیز به شکل غیرمجاز هستند، گفت: اگر به دهه قبل برگردیم، به این رقم یک میلیون افزوده میشد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه سالانه بیش از 300 هزار تن از اتباع غیرمجاز از کشور ترد میشوند، گفت: البته در این آمار شمار افرادی که در نقطه صفر مرزی از ورود قانونیشان به کشور جلوگیری میشود را لحاظ نمیکنیم، وگرنه آمار بیش از این میشود.
احمدیمقدم با بیان اینکه روند حضور غیرقانونی در کشور رو به کاهش است، ادامه داد: البته این امر ممکن است مطلوب ما نباشد، اما مجموعه امکانات و شرایط اجازه سرعت بیشتر را در این حوزه به ما نمیدهد.
رییس پلیس کشور درباره کمکهای اعطا شده از سوی نهادهای بینالمللی نیز خاطرنشان کرد: ممکن است در حوزه وزارت کشور اعتباراتی تعلق گرفته باشد، اما در بحث پلیس، اعتباری از نهادهای خارجی به ما تعلق نگرفته و در بودجه خودمان نیز اعتبارات کم است.
وی درباره فعالیت باندهای قاچاق انسان نیز اظهار کرد: آمار دقیقی در این خصوص ندارم، عمده باندها برای قاچاق اتباعافغان فعالیت میکنند که متاسفانه بسیاری از آنان کلاهبردارند و باعث ایجاد مشکلات زیادی برای این اتباع میشوند.
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم درباره قاچاق اتباع ایرانی به خارج از کشور نیز گفت: در این خصوص اتباع عمدتا به شکل قانونی از مسیرهایی مانند تایلند و ... خارج شده و پس از آن به کشورهایی نظیر استرالیا و پس از آن کانادا قاچاق میشوند که البته عدد آن قابل توجه نیست.