کد خبر: ۲۲۲۸۸۷
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۸

لاریجانی: ایران یکی از قدرت‌های موشکی منطقه است/افرادی مانند عسگراولادی برای کشور از نفت باارزش‌ترند

رییس مجلس شورای اسلامی شخصیت عسگراولادی را یک سیاستمدار ریشه‌دار عنوان کرد و با اشاره به وضع فعلی کشور در شرایط منطقه‌ای و بین ‌المللی گفت: ایران یکی از قدرت‌های بزرگ موشکی در منطقه است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: علی لاریجانی در اجلاس سالانه دبیران استان‌ها و شهرستان‌های حزب موتلفه اسلامی،‌ حزب موتلفه را حزب پایداری دانست و گفت: حرکت این حزب همواره ریشه‌دار است و از باقیات الصالحات مرحوم عسگراولادی است، لذا امیدوارم این دستاورد همچنان درخشندگی داشته باشد و در تقویت نیروی انسانی و سامان‌بخش امور سیاسی در کشور نقش خود را ایفا کند.

رییس قوه مقننه با تسلیت چهلمین روز درگذشت مرحوم عسگراولادی گفت: عسگراولادی بیش از نیم قرن در ساحت سیاست کشور ما نقش موثر و تاثیرگذاری داشته است و از این جهت بر همه ما واجب است که نسبت به این مرد بزرگ قدرشناس باشیم.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان با بیان این‌که «عسگراولادی سیاستمدار ریشه‌دار بود» به تفاوت یک سیاستمدار ریشه‌دار با سیاستمدار بادکنکی اشاره کرد و گفت: شما بادکنک‌هایی را می‌بینید که تا طوفان ایجاد نشود به فضا نمی‌رود در واقع سیاستمدار بادکنکی تا شرایط را طوفانی نبیند خود را نشان نمی‌دهد، اما سیاستمدار ریشه‌دار اهل حکمت است، در جهت نفی دیگران زندگی نمی‌کند و نقد دیگران را در جایی که لازم باشد مشفقانه انجام می‌دهد.

لاریجانی ادامه داد: ممکن است سیاستمدار ریشه‌دار گاهی تحت الشعاع سیاستمدار بادکنکی قرار گیرد و فضا غبارآلود شود، لذا افکار و شرایط پوپولیستی حاکم می‌شود و حرف‌ها از سر صدق زده نمی‌شود. لذا در فضای غبارآلود شک‌برانگیز نمی توانند رشد کنند.

به گزارش ایسنا،‌رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولاتی که افراطیون در منطقه ایجاد می‌کردند، گفت: همین افراطیون هستند که امروز فربه بوده سر مسلمانان را می‌برند و جگرشان را خام می‌خورند و بعد می‌گویند واقع‌گرا هستیم و دیگرانی که حرف می‌زنند آرمان‌گرا هستند در حالی که همه سیاستمداران باید آرمان داشته باشند.

رییس قوه مقننه با بیان این‌که «افرادی مانند عسگراولادی برای کشور از نفت پرارزش‌تر هستند» گفت: اگر یک سیاستمدار سرمایه ملی باشد،‌ کشور را بدون نفت اداره می‌کند و افرادی مانند عسگراولادی سرمایه ملی کشور هستند که یک رجل سیاسی کاملا مسلکی بود چه در زندگی فردی و چه اجتماعی و کاملا هدفدار حرکت می‌کرد.

به گزارش ایسنا،‌ رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط فعلی کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران در این 34 چند سال گذشته خیلی ملت ایران را سرفراز کرد و حرکتی که امام به وجود آورد و پس از آن نیز ادامه یافت ظرفیت بزرگی برای کشور ایجاد کرد.

لاریجانی با بیان این‌که «از نظر شرایط منطقه‌ای و بین المللی کشور خیلی روبه جلو آمد» گفت: کشورما و ملت ما مطرح نبودیم گاهی باید خجالت می‌کشیدیم به خاطر نسبتی که رژیم شاه با اسراییل و آمریکا داشت در واقع اصلا مطرح نبودیم چند شهر آباد داشتیم و مابقی شهرها در وضع اسف‌آور چند قرن گذشته زندگی می‌کردند.

وی تصریح کرد: جدای از موقعیت ژئوپولتیک ایران که موقعیت برجسته است، یکی از تیزهوشی‌های امام و رهبری این بود که از این ظرفیت به خوبی استفاده کردند و مهم هم همین است و استفاده از این ظرفیت از دلایل ریشه‌دار حکومت است.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با شاره به پیشرفت هسته‌ای گفت: البته پیشرفت‌هایی در کشور در سایر بخش‌ها انجام شده است که هسته‌ای نمونه‌ای از آنها است و جیغ‌های بنفشی که می‌کشند به خاطر دستیابی به این صنعت پیشرفته است، البته ما به دنبال بمب هسته‌ای نیستیم آنها هم خیلی نگران این نیستند، مسئله‌شان چیز دیگری است گاهی الفاظی که موجودات بین‌المللی می‌گویند که ایران ظرفیت بین‌المللی‌اش بالا رفته است و این صورت ظاهری، جلوه خاصی پیدا می‌کند.

لاریجانی با اشاره به این‌که «اگر در غالب مسائل استراتژیک کشور توان ما بالا رفته است با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب بوده است» گفت: ما باید از نعمت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی افزود: ما در زمینه دفاعی هم پیشرفت‌های خوبی داریم، لزومی ندارد که پوشیده حرف بزنیم، اگر دیگران نگران هستند که دلیل نمی‌شود که آورده خود را کم ببینیم.

رییس قوه مقننه با تاکید بر این‌که «ایران یکی از قدرت‌های بزرگ موشکی در منطقه است» گفت: دلیلی ندارد که پنهان کنیم آنهایی که باید بدانند می‌دانند کشوری می‌تواند استقلال خود را حفظ کند که توان بازدارندگی داشته باشد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که «در مورد مسائل هسته‌ای برخی مسوولان آمریکایی حرف‌هایی می‌زنند» اظهار کرد: این چه حرف‌هایی است که می‌زنند، شما توافق انجام داده‌اید جراًت دارید زیرش بزنید، بعد می‌روید در جلساتی می‌نشینید و حرف‌هایی را می‌گویید این نشان می‌دهد که خیلی کوچولو هستید.

وی راه پیشرفت کشور را توجه به مسائل اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور عنوان کرد و گفت: مسئولان باید باید تلاش کنند اقتصاد مردمی شود و بفهمیم در مسائل اقتصادی کجا اشکال دارد.

به گزارش ایسنا،‌ رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر پیشرفت‌های دفاعی کشور گفت: این‌که توانسته‌ایم در زمینه‌های مختلف روی پای خود بایستیم در این سال‌ها زندگی و در شرایط جنگ تحمیلی حاصل شده است، ما نیروی دفاعی ورزیده‌ای داریم که این نیرو با مانور، نیروی دفاعی نشده است بلکه جنگ را تجربه کرده است.

رییس قوه مقننه تصریح کرد: همین که امروز به دروغ می‌گویند ما از سلاح هسته‌یی ایران خیلی می‌ترسیم، این حرف را مسئول اطلاعات ارتش عراق می‌گوید در همان زمان جنگ نیز شوروی سابق به ارتش عراق خیلی کمک کرد،‌ هم چنین کشورهای عربی در زمان جنگ عراق با ایران خیلی فضاحت کرده و 100 میلیارد دلار کمک کردند، اما ایران در این شرایط دفاع کرد.

لاریجانی در ادامه افزود: باید یادآور شد از نظر توانمندی اقتصادی، کارهای خوبی را دنبال کردیم البته در یک دوره‌ای اشکالاتی به وجود آمد که این چند وقت گذشته فرمان اقتصاد کشور درست هدایت نشد و خیلی از ظرفیت‌های کشور که باید در عرصه اقتصاد فعال می‌شد،‌ امکان‌پذیر نشد. اما ایران استعداد بالقوه خوبی دارد و اگر دولت جدید نیز به این ظرفیت توجه کند خیلی در اقتصاد کشور را جلو می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات دیگر که باید در نظر داشت، ظرفیت ایران در منطقه است، ما پنهان کاری نمی‌کنیم، اما الهام بخشی انقلاب اسلامی در منطقه اثر گذاشته که به آن افتخار می‌کنیم، هم‌چنین حزب‌الله لبنان نیروی مقاومی است که توانسته کمر رژیم صهیونیستی را بشکند؛ که به آن نیز افتخار می‌کنیم و حتما هم مساعدت می‌کنیم که آبرو برای اسلام ایجاد شده است.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «جنگ 33 روزه پندآموز است» اظهار کرد: نباید این موضوع را دست کم گرفت، آن عربده کشی‌های سیاسی که آن زمان انجام می‌شد، و به لبنان حمله کردند، با این تصور بود که کار را به اتمام رسانند، اما بعد از سه هفته در جنگ 33 روزه به التماس افتادند که آتش بس شود و حتی‌ یکی از رهبران اروپایی آن زمان در سفری که بنده به کشورهای اروپایی داشتم می‌گفت این اولمرت، یک جنازه سیاسی است.

رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش به جنگ سوریه نیز اشاره کرد و گفت: در همین جنگ ماجراجویانه سوریه، یکی از وزرای خارجه کشورهای منطقه همان اوایل به ایران آمده بود و ما به او توضیح دادیم که سوریه مثل کشورهای دیگر نیست و یک کشور پیشرو در مقاومت است. اما او گفت دو هفته دیگر کار این کشور تمام می‌شود، اما اکنون سه سال از آن زمان گذشته با چه رویی می‌خواهند بگویند ما سیاستمداریم، آنها می‌خواستند این سد را از جلوی پای رژیم صهیونیستی بردارند، اما موفق نشدند.

لاریجانی تاکید کرد: اما جمهوری اسلامی ایران دارای حرکتی متین و دارای استراتژی بود ما از مردم مظلوم دفاع کردیم که برای صحنه بین‌المللی آورده‌ای داشت، آورده این بود که در زمان بوش وقتی آمریکا عراق را اشغال کرد و یا در افغانستان سروصدا داشت، ما مخالفت کردیم آن‌ها می‌گفتند در عراق برج دموکراسی درست می‌کنیم که سایه بیاندازد، اما حالا بفرمایید! این هم برج دموکراسی که باعث خجالت است.

رییس قوه مقننه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کرد اگر ما ایستادگی نمی‌کردیم نه تنها به خودمان صدمه می خورد بلکه آمریکایی‌ها فکر می‌کردند دیگر کار تمام شده است و آن‌ها هستند که باید دستور دهند، اما آن زمان سایه دیکتاتوری بین‌المللی را از سر بشریت حذف کردیم آن‌هایی که باید بفهمند می‌فهمند و به هر حال این ظرفیت در منطقه و عرصه بین‌المللی ملموس است.

لاریجانی ابراز عقیده کرد که این تغییر شرایط برای غربی‌ها به خاطر این است که آن‌ها متوجه شدند بدون جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانند در منطقه کار انجام دهند، لذا اگر ما دارای چنین ظرفیت‌هایی هستیم افراد عاقل باید از این ظرفیت‌ها استفده کنند که برای این ظرفیت‌ها زحمت کشیده شده است و باید از آن صیانت شود.

رییس نهاد قانون‌گذاری تاکید کرد: بدانیم یک بخش مهمی از اشکالات ما مربوط به اقتصاد است، من در حکمت جمهوری اسلامی ایران در شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی تردید ندارم که راه درست همین است، بنابراین آنچه مهم است بخش اقتصاد کشور می‌باشد و ما باید بدانیم نقطه ضعف‌ ما در چیست، که البته بخش اندکی ناشی از شرایط مربوط به تحریم‌هاست.

لاریجانی در ادامه اظهار کرد: چند روز پیش وزیر امور اقتصاد و دارایی در هیئت رییسه پیش من بود و گفت که تقریبا مجموع بدهی دولت به بانک مرکزی، و یا سایر بانک‌ها بالغ بر 150 تا 160 هزار میلیارد تومان است، آیا این به تحریم‌ها مربوط است؟ البته بد اداره کردن نیز تاثیرگذار بوده است. به عنوان مثال اینکه 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شود و تنها از این مبلغ 10 هزار میلیارد تومان تحقق یابد که اگر این طرح‌ها بخواهد تمام شود 60 تا 70 سال طول می‌کشد. باید پرسید چه کسی گفت کلنگ بزنید؟ آدم باید لقمه را اندازه دهنش بردارد.

وی افزود: همین‌طور است در مورد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، مگر قانون گفته بود اینگونه عمل کنند که به تولید لطمه بخورد؟ درست اجرا نشد، در حال حاضر بسیاری از صنایع داخلی ما کاری به خارج از کشور ندارد باید به آن تسهیلات داد.

رییس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین در ادامه سخنان خود به تاکید رهبری بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: سه نیروگاه را از وزارت نیرو گرفتند و به وزارت دفاع دادند، آیا این اجرای اصل 44 است؟ این بخش‌های اقتصادی را هم به شبه دولتی دهیم؟

رییس قوه مقننه تصریح کرد: همین‌طور است در مورد سهام عدالت، الان مردمی که ورقه سهام عدالت را در دست دارند آیا احساس مالکیت می‌کنند آیا از این ورقه پولی در می‌آید، کی قرار بود اینگونه اداره شود؟.

لاریجانی تاکید کرد: اصل 44 که مقام معظم رهبری گفتند این است که اقتصاد کشور، مردمی شود تا تصنعی، اتفاقا راه نجات کشور این بود که رهبری گفتند. سیاست‌هایی که رهبری می‌گویند این است که نباید به نفت متکی بود در این صورت اقتصاد اصلاح می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون هم دولت جدید بر سر کار آمده و می‌گوید ما تابع قانون عمل می‌کنیم اما احساس می‌کنیم در لایحه بودجه نقاط ضعفی وجود دارد، اما در کلان مسیر مطلوبی را طی می‌کند که امیدوارم بسترها را فراهم کند، در مجلس هم تلاش می‌کنیم که از ظرفیت‌ها استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین