کد خبر: ۲۲۶۴۲
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۸۴ - ۲۲:۴۰

نبرد بر بال هاي خرس

آفتاب‌‌نیوز : تحريم اقتصادی آمريکا عليه ايران بزرگترين مشکل صنعت هواپيمايی ايران است که باعث شده اين کشور نتواند ناوگان هوايی خود را تجهيز و نوسازی کند.

اين تحريم‌ها بعد از انقلاب‌ ۱۹۷۹ ميلادی آغاز شده و بر اساس آن ايران نمی تواند هواپيماهايی که بيش از ده درصد قطعات تشکيل دهنده آنها آمريکايی باشد، خريداری کند، حتی اگر اين هواپيماهای در کشورهای ديگر ساخته شود.

سعيد حسامی، مديرعامل جديد شرکت هواپيمايی جمهوری اسلامی (هما) که يک ماه پيش به اين سمت منصوب شده، گفته است: "کشورهای غربی با اعمال تحريم در بخش حمل و نقل هوايی، مردم ايران را از حقوق طبيعی محروم کرده اند و به همين جهت برای نوسازی ناوگان ايران اير، خريد هواپيما از روسيه در دستور کار قرار گرفته است."

کميته مقابله با تحريم
هواپيمای جمهوری اسلامی برای کاهش اثرات اين تحريم کميته ای تشکيل داده تا راهی برای کاهش تبعات منفی تحريم آمريکا بيابد. 

حسامی تحريم را واقعيتی غير قابل انکار دانسته و ابراز خوشبينی کرده که اين کميته بتواند راهی برای عبور از بحران بيابد.

به گفته مدير عامل هما، چون ايران از لحاظ خريد قطعات هواپيما با تحريم روبه روست، بنابراين پرسنل اين شرکت با روش هايی که نمی توان آن را اعلام کرد هواپيماها را با آخرين آئين نامه های بين المللی دنيا به روز می کنند.

تلاش ايران برای خريد هواپيماهای نو در سال های گذشته بی نتيجه بوده و تاکنون نتوانسته ناوگان هوايی خود را بازسازی کند.

دولت سيد محمد خاتمی، رئيس جمهور سابق نيز بعد از تلاش ناموفق برای خريد شش فروند هواپيمای ايرباس از فرانسه، خريد هواپيما از روسيه را در برنامه قرار داد، اما در عمل موفقيتی به دست نياورد.

تکرار برنامه گذشته
بنابراين، برنامه دولت جديد اتفاق تازه ای نيست و در سال های گذشته نيز ايران برای رفع نيازهای داخلی و حتی خارجی از هواپيماهای اجاره ای روسی استفاده کرده است.

به کارگيری هواپيماهای روسی و خريد هواپيماهای دست دوم راه حل‌های مقطعی ايران در سالهای اخير بوده است اما به عقيده کارشناسان اين راه حل‌ قبلا آزمايش شده و در عمل نتيجه خود را نشان داده است و بايد به فکر راه حل ديگری بود.

سقوط چند فروند از هواپيماهای روسی و زمينگير شدن هواپيماهای دست دوم مشکل تجربه آشکار ايران در اين زمينه بوده است.

علاوه بر مشکل تحريم، تعيين قيمت بليت و نرخ گذاری دولتی باعث شده که شرکت های هواپيمايی با ضرر مسافران را جا به جا کنند.

به عقيده مديران شرکت های هواپيمايی سوبسيد دولتی کفاف هزينه ها را نمی دهد و دولت بايد نرخ بليت را آزاد کند و از اين سوبسيد برای بهبود زير ساخت های حمل و نقل استفاده کند.

ايران ۷۰ فروند هواپيمايی مسافری در اختيار دارد که عمر متوسط آنها بالای ۲۵ سال است و پيش بينی می شود اگر نتواند هواپيما‌های جديد به ناوگان خود اضافه کند، اين صنعت با مشکلات جدی‌ مواجه خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین