آفتابنیوز : آفتاب: جروزالیم پست از دو برابر شدن تعداد سناتورهایی که از اعمال تحریم های جدید علیه ایران حمایت می کنند خبر داده و می نویسد: تعداد سناتورهایی که از اعمال تحریم جدید علیه ایران حمایت می کنند به 50 نفر رسیده و این بدان معناست که تصویب پیش نویس تحریم ها فقط به یک رای موافق دیگر نیاز دارد.
این ادعا در حالی مطرح می شود که تا پیش از ماه ژانویه فقط 25 سناتور از این تحریم ها حمایت می کردند.
این روزنامه چاپ سرزمین های اشغالی در ادامه به وجود اختلاف میان سناتورها برای تصویب این تحریم ها اشاره کرده و می نویسد: با توجه به اختلافات سناتورها و مخالفت هایی که با این تحریم ها وجود دارد مشکل است که پیش نویس آن در صحن سنا مطرح شود.
این در حالی است که کاخ سفید نیز به شدت نسبت به تصویب این تحریم ها هشدارد داده و "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده که حتی اگر این تحریم ها نرم نیز باشند بازهم موجب از بین رفتن توافق ژنو خواهند شد.
علاوه بر جان کری، "باراک اوباما" رئیس جمهورd ایالات متحده، نیز هشدار داده که در صورت تصویب این تحریم ها، آن را وتو خواهد کرد. کمیته بانکداری سنا که مسئول پیگیری تحریم های آمریکا علیه کشورهای مختلف است اعلام کرده که این تحریم های جدید در این کمیته به تصویب نمی رسد و سناتورهایی که خواهان تصویب آن هستند باید مسیر دیگری را برای رسیدن به خواسته خود طی کنند.
به گفته سناتور "تیم جانسون" رئیس کمیته بانکداری سنا، اظهارات جان کری در مورد تاثیر منفی این تحریم ها بر توافقنامه ژنو درست است.
جروزالیم پست در مورد این تحریم های جدید می نویسد: به موجب این قانون دولت اوباما یک سال فرصت خواهد داشت تا مذاکرات هسته ای با ایران را به سرانجام برساند و اگر بعد از گذشت یک سال مذاکرات به نتیجه نرسید تهران با فشارهای بیشتری مواجه می شود.
اقدام سناتورها برای تصویب این طرح در حالی است که به احتمال زیاد توافقنامه هسته ای امضای شده میان ایران و کشورهای 1+5 از اواخر ماه جاری میلادی به اجر گذاشته می شود و اگر سناتورهای آمریکایی پیش از آغاز اجرای این توافقنامه اقدامی را علیه ایران انجام دهند، تلاش های انجام شده برای حل موضوع هسته ای ایران را از بین می برند.
به گزارش مهر، بر اساس مفاد موجود در توافقنامه هسته ای ژنو، در زمان اجرای این توافقنامه نه آمریکا و نه اتحادیه اروپا حق اعمال فشارهای جدید علیه ایران را نخواهند داشت و همه طرف ها باید با حسن نیت به اجرای آن کمک کنند.