کد خبر: ۲۲۷۵۰۸
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۳

سفری با طعم آشتی ملی

با لباس های بلند عربی سوار براسب شده بودند. دست یکی شان پرچم ایران بود. در شلوغی مسیر عبور ماشین های هیات دولت، با آن اسب و لباس های عربی از بقیه جمعیت متمایز بودند؛ عشایر خوزستان آمده بودند استقبال حسن روحانی.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: محمود عزیزی در خبرآنلاین نوشت: تصاویر اینگونه ای در 8 سال گذشته در خیلی از استانهای ایران اتفاق افتاده بود. استقبال از مقامات حکومت نه یک سنت در 35 سال اخیر، که سنتی در تار و پود فرهنگ ایرانی است که حتی با ورود اسلام به ایران از بین نرفت.

سفر های استانی ابتکاری بود که در دولت محمود احمدی نژاد کلید خورد و در آغاز هم با استقبال پر شور مردم همراه بود. به مرور در مجلس هشتم نقدها به این سفرها آغاز شد.

مصوبات چند صد تایی در سفرهای استانی آن هم در دو ساعت جلسه هیات دولت در کنار سفرهای استانی متعدد رئیس جمهور وقت ایران محمود احمدی نژاد به اغلب شهرستان های ایران کم کم از حامیان این طرح کاست.

 سیگنال های مثبت یک دولت

تشکیل دولت یازدهم با انتقاد از بسیاری از طرح های دولت سابق آغاز شد. مسکن مهر و هدفمندی یارانه ها متهمان اصلی بودند. اقداماتی که زمینه تورم 40 درصدی در آستانه تشکیل دولت را رقم زده بودند.با این حال، سیگنال های دولت درباره سفر های استانی منفی نبود. تنها اشکال درباره نحوه اجرایش بود و دولتی ها پیشنهادهای داشتند از تغییر اسم تانحوه سفر.

پویش و پایش عنوانی بود که رئیس دفتر رئیس جمهور در یک نشست آن را پیشنهاد کرد.اینجا انتخاب این عنوان را محمد نهاوندیان در  مراسم معارفه معاون حقوقی طرح کرد و گفت:«رشد درون‌زا یعنی استعدادهای استانی را بشناسیم و وسایلی فراهم کنیم برای رشد درون‌زای استان‌ها و حیف است اسم این برنامه‌ها را سفرهای استانی بگذاریم چون استان‌ها با یک سفر یا چند سفر شکوفا نمی‌شوند و اسم این برنامه را باید برنامه پایش و پویش استان‌ها بگذاریم.»

از تصمیم دولت تا استقبال مردم

تغییرات دیگر هم یکی یکی رسانه ای شد. از جمله اینکه هیات دولت مصوبات چند صد تایی ندارد.محمد رضا صادق مشاور رئیس جمهور هم گفته بود که دولت قصدی برای استقبال از رئیس جمهور و کشاندن مردم به خیابان ها ندارد. مردم اما خودشان آمدند. اهواز تعطیل نشد،مدرسه ای بسته نشد،کارکنان ادارات به مرخصی نرفتند و...

روحانی ظهر چهارشنبه با تاخیر به جمع مردم رسید. اول از همه هم عذر خواهی کرد عذرخواهی بابت تاخیر در حضور که دلیلش 

غبار آلود بودن هوای فضای خوزستان بود که سفر را تا مرحله لغو شدن هم پیش رفت. روحانی اما به خوزستان رفت.

قدم در راه آشتی ملی

تفاوت دیگر سفر استانی دولت روحانی در پای پله های هواپیما مشخص شد. جایی که محسن رضایی به عنوان یک خوزستانی با رئیس جمهور از پله ها پائین آمد. رقیب چند ماه قبل یکی از همراهان رئیس جمهور در سفر خوزستان شد  تا روحانی یکی از وعده هایش درباره آشتی ملی محقق کند.  اینجا کنارش شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هم از پلکانهای هواپیما پائین آمد. او هم خوزستانی است. 

رئیس جمهور از فرودگاه که راه افتاد، جمعیت استقبال کننده آمدند. ایرنا این استقبال را « خودجوش» خواند. خبرگزاری کارگری هم نوشت که ترافیک سنگینی به دلیل استقبال پرشور مردم خوزستان در مسیر تردد روحانی از فرودگاه به مصلای امام خمینی «ره» اهواز وجود دارد.

روحانی که به مصلای امام خمینی رسید، شعارهای «روحانی روحانی» مردم شروع شد. روحانی هم بعد از عذرخواهی از دلایل انتخاب خوزستان برای نخستین سفر استانی گفت. اینکه به خاطر مردم این دیار و آگاهی از مشکلات آنها به خوزستان آمده است. 

برنامه های دولت برای خوزستان

گفت که دولت قصد دارد زمین های کشاورزی خوزستان را آماده کشت کند، قصدش آن است که خرمشهر و آبادان را منطقه آزاد کند و در نهایت اینکه دولت کارون را به عنوان « شریان حیات استان خوزستان» احیا می کند. اینجاانتهای صحبت هایش را به زبان عربی سخنرانی کرد. اقدامی که از توجه او به حقوق اقلیت های بر می خواست.

برنامه های بعدی ریس جمهور هم طرح دیدگاه های دولت بود برای مخاطبانی جدید. از روحانیون تا نخبگان استان خوزستان. روحانی در جمع  علما و روحانیون خوزستان از رفتار های گذشته نسبت به موضوع مساله هسته ای  انتقاد کرد و یک نکته ارتباطی و بین الملی را بیان کرد. اینکه« برخی به اشتباه و البته از روی ندانستن می گفتند ایران هسته ای شده است که معنی این هسته ای شدن در دنیا همان ساخت بمب است. این افراد به جای آنکه بگویند دنبال تولید سوخت برای نیروگاه های خود هستیم از واژه ایران هسته ای استفاده می کردند.»

صبح پنجشنبه هم که روحانی به لشکر 92 زرهی اهواز رفت،درصبحگاه مشترک نیروهای مسلح استان خوزستان  از درخواست دولت از نیروهای مسلح برای توسعه کشور گفت و تاکید کرد: دولت باید از آبادانی کشور دفاع کند و در این راستا دست نیاز به سمت نیروهای مسلح دراز می‌کند. اینجا

نشست با عشایر هم محملی برای دفاع  و تجلیل رئیس جمهور از عشایر بود. در مقابل نماینده عشایر هم وقتی پشت تریبون رفت گفت که واژه به نام خیانت در فرهنگ لغت عشایر جای ندارد. سخنانی که با تشویق نمایندگان عشایر همراه بود. 

تشویق هایی از این دست در سفر روحانی زیاد دیده شد. مردم حاضر در مصلای امام خمینی این استان نشان دادند که حالشان خوب است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین