کد خبر: ۲۲۷۵۳۰
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴

رییس‌جمهور: عده‌ای مخالف لغو تحریم‌ها و بهبود روابط‌ با دنیا هستند

رییس‌جمهور اظهار کرد: عده‌ای به خاطر منافع شخصی خود نمی‌خواهند روابط کشور با دنیا عادی شود. حرف‌هایم را خواهم گفت. من خواهم گفت که یک عده نمی‌خواهند تحریم برداشته شود و به خاطر منافع‌ شخصی‌شان مخالف هستند شرایط عادی با دنیا داشته باشیم و خودمان را برای ملت فدا کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: رییس‌جمهور اظهار کرد: عده‌ای به خاطر منافع شخصی خود نمی‌خواهند روابط کشور با دنیا عادی شود.

در آستانه اجرایی شدن مفاد توافق‌نامه ژنو، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر امروز در جمع کارکنان شرکت کارکنان مجتمع نفتی اروندان در دارخوین، با اشاره به اظهارنظرهایی که درباره مذاکره ایران با شش قدرت دنیا مطرح می‌شود، بر این نکته که "در این زمینه حرف زیاد دارم"، تاکید کرد.

وی افزود: حرف‌هایم را خواهم گفت. من خواهم گفت که یک عده نمی‌خواهند تحریم برداشته شود و به خاطر منافع‌ شخصی‌شان مخالف هستند شرایط عادی با دنیا داشته باشیم و خودمان را برای ملت فدا کنیم.

هر شرکتی نفت را ارزان‌تر تولید کرد، حق با اوست
رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌هایش خطاب به کارکنان مجمتع صنعتی اروندان دارخوین گفت: کاری کنید که نفت را ارزان‌تر تولید کنیم. نترسید؛ من بر عهده می‌گیرم. ما از فشار این و آن نمی‌ترسیم. اگر شرکتی، نفتی را ارزان‌تر تولید کرد، حق با اوست.

افرادی که برای مذاکرات انتخاب کردم، قوی‌ترین افرادی هستند که می‌شناختم
روحانی همچنین با حمایت از تیم ایرانی در مذاکره با 1+5 تاکید کرد: افرادی که برای مسئولیت دیپلماسی انتخاب کردم، قوی‌ترین افرادی بودند که در این حوزه می‌شناختم؛ افرادی توانمند و صاحب نظر.

وی با ابراز خرسندی از حضور در جمع کارکنان مجمتع نفتی حاضر در مراسم گفت: این دیدار به معنای احترام دستگاه اجرایی کشور و دولت به کارکنان غیور صنعت نفت ایران است.

رییس‌جمهور با یادآوری اهمیت مسأله نفت در ایران و جهان، خطاب به حاضران اظهار کرد: شما می‌دانید که نقش نفت در اقتصاد در جهان چقدر بالا بوده است. نفت نقش استراتژیک دارد و در روابط منطقه‌ای و جهان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به جنگ‌هایی که بر سر موضوع نفت در سطح جهان اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: این هم از واقعیت دور نیست که خیلی از جنگ‌های دنیا بر مبنای نفت بوده است.

روحانی در عین حال، بزرگترین حرکت ایران در برابر اجتماع را حرکتی برشمرد که از صنعت نفت شروع شد و افزود: نهضت ملی نفت که اولین حرکت در مقابل استعمار خارجی بود، در منطقه ما از ایران شروع شد.

رییس‌جمهور با مرور سهم صنعت نفت در پیروزی انقلاب، گفت: در انقلاب اسلامی ایران اگر تعبیر کنیم آن ضربه آخر را به رژیم طاغوت کارکنان صنعت نفت زدند، با واقعیت منطبق است.

وی به مرور تاریخ انقلاب و موضوع پیوستن نیروهای مسلح و کارکنان صنعت نفت به صف انقلابیون پرداخت و از آن به عنوان حرکتی یاد کرد که موجب شد دنیا در برابر ملت ایران و انقلابشان تسلیم شود.

روحانی در ادامه، نقش نفت در حرکت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را یادآور شد و گفت: اگر یکی از پایه‌های قدرت، اقتصاد است، انرژی و نفت در اقتصاد حرف اول را می‌زند.

رییس‌جمهور با طرح این پرسش که چقدر نفت تولید می‌کنیم؟ آن را مرتبط با قدرت ملی برشمرد و اظهار کرد: اینکه ما در صنعت نفت چقدر توانمندیم، چقدر می‌توانیم استخراج و تولید کنیم و این امر صیانتی باشد، قدرت ملی و مدیریتی کشور را نشان می‌دهد.

وقتی توانمندی افزایش یابد، لازم نیست داد بزنید چون دنیا متوجه قدرتتان می‌شود
وی افزود: اگر امروز می‌خواهیم با دنیا از منافع ملی سخن بگوییم، سخن گفتن بدون قدرت بی‌معناست. شما توانمندی خود را افزایش دهید؛ لازم نیست داد بزنید، دنیا خودش متوجه قدرتتان می‌شود.

روحانی همچنین با تاکید بر لزوم افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز کشور در مرحله اول و صادرات آب در گام بعدی، تاکید کرد: هر مقدار صادرات ما بیشتر شود قدرت ملی ما بیشتر می‌شود.

وی بار دیگر یادآور شد: نفت تنها مسأله انرژی و اقتصادی نیست بلکه یک سرمایه استراتژیک تأثیرگذار برای کشور است.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: در بحث دیپلماسی و زمانی که با دنیا حرف می‌زنیم، اگر ایران می‌توانست بخش بزرگی از گاز اروپا را تأمین کند، آیا آنها می‌توانستند هر روز بازی در بیاورند و ما را تحریم کنند؟

روحانی خطاب به جمع حاضر گفت: بگذارید توانمندی ما به رخ دنیا کشیده شود و با قدرت بیشتر مقابل دنیا بایستیم.

خواهم گفت که برخی بخاطر منافع شخصی نمی‌خواهند تحریم برداشته شود

وی در ادامه با بیان اینکه "در انتخاب وزیر، فهمیدم در دنیا چه خبر است"، به مسأله مذاکرات ایران و گروه 1+5 و در بحث‌های پیرامونی آن اشاره کرد، گفت: حرف زیاد دارم و خواهم گفت ولی الان موقع آن نیست. من خواهم گفت که یک عده نمی‌خواهند تحریم برداشته شود و به خاطر منافع شخصی خود مخالف این هستند که شرایط کشور با دنیا عادی شود. ما باید به فکر ملت باشیم و خودمان را برای ملت فدا کنیم.

اگر با هم باشیم، راه را تا پایان طی می‌کنیم

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به نتیجه انتخابات 24 خرداد امسال گفت: این راه را با هم شروع کردیم. مردم، خادمانی را برای خود برگزیدند و این خادم به همه عهد خود با هر قیمتی باشد وفادار خواهد ماند. با هم باید راه ادامه دهیم. اگر با هم باشیم، راه را تا پایان به حول قوه الهی طی می‌کنیم.

روحانی با تاکید بر نقش وحدت‌، انسجام و مشارکت مردم در همه صحنه‌ها بویژه در موفقیت دولت، تاکید کرد: از همین‌جا از مقام معظم رهبری و حمایت‌های ایشان سپاسگزاری می‌کنیم که قدم به قدم دولت را در راه دشوارش حمایت کردند و من در اینکه ما در این راه موفق و پیروز خواهیم شد، تردید ندارم.

رییس‌جمهور بار دیگر به خطاب به جمع حاضر گفت: کاری کنید که نفت ارزان تولید شود. از چیزی نترسید؛ من برعهده می‌گیرم. ما از فشار این و آن نمی‌ترسیم. اگر شرکتی نفت ارزان‌تر تولید می‌کند، حق با اوست.

وی یکی از اولویت‌های دولت را کار بر روی میادین مشترک نفت و گاز اعلام کرد و افزود: دولت و رییس‌جمهور با تمام توان از این مسأله حمایت خواهند کرد که بهترین شرکت‌ها و توانمندترین شرکت‌ها با فناوری بهتر و مدرن‌تر وارد کار شوند. ما با کسی قوم و خویش نیستیم. با هیچ کشوری،‌ شرکت و فردی چه در داخل و چه در خارج عهد اخوت نبسته‌ایم. هرکس بهتر و ارزان‌تر برای سرمایه ملی ما کار کند، ما دست یاری به سوی او دراز می‌کنیم.

روحانی اضافه کرد: از حرف‌های که می‌زنم، نهراسید. کارهای بزرگی را شروع کردیم. من می‌دانم بار حرف چقدر سنگین است و آماج نیزه‌ها را می‌گیریم اما نترسید، اتکای شما به خداوند باشد و بدانید که در مسیر حق گام برمی‌دارید. خداوند شما را کمک می‌کند و ملت غیور ایران نیز پشتیبان شما خواهند بود.

رییس‌جمهور بار دیگر بر عزم دولت در خصوص کار بر روی مخازن مشترک گازی و نفتی تاکید و از آن به عنوان اولویت یاد کرد و گفت: باید هر کاری که عقب افتاده، حتی یک ساعت و یک روز زودتر انجام دهیم.

با اجرای توافق ژنو، گشایش‌هایی در پتروشیمی، بیمه‌،‌ خودرو و بانک ایجاد می‌شود

وی خطاب به حاضران با بیان اینکه "می‌دانم مشکل منابع خواهید داشت"، از ایجاد فضای جدید همزمان با اجرایی شدن اولین مرحله توافق ژنو خبر داد.

روحانی، تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را به طناب‌هایی تشبیه کرد که دست و پای دولتمردان را بسته بود و در عین حال خاطرنشان کرد: از تحریم نمی‌ترسیم ولی با طناب‌هایی که دست و پای دولت را بسته است، نمی‌توان کار کرد. اراده دولت این است که یکی یکی طناب‌ها را بِبُرد. اولینِ آن هم چند روز دیگر انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه "همزمان با اجرایی شدن توافق ژنو، گشایش‌هایی در بخش پتروشیمی، بیمه‌،‌ خودرو و بانکی برای کشور ایجاد می‌شود"، گفت: البته آنها شعار می‌دهند و می‌گویند ساختمان تحریم باقی می‌ماند اما یکی - دو پایه آن را ما توانستیم پایین بیاوریم. توطئه‌ای که دنیا علیه ما در این چند سال انجام داده بود، یک روزه از بین نمی‌رود و از بین بردن آن کار سختی است.

مدعی کمال نیستیم

رییس‌جمهور با استقبال از نقد و عملکرد دولت‌ها نیز اظهار کرد: برخی نقدها خوب است اما برخی نقدها نعوذ بالله مانند نقدهایی است که در کار خلقت خدا می‌گیرند. ما مدعی کمال نیستیم. در این توافق، طرف مقابل ما یک کشور کوچک در گوشه‌ای از دنیا نیست بلکه شش کشور بزرگ دنیا طرف مقابل ما هستند.

وی با یادآوری اینکه ما از اول گفتیم برد - برد، به سابقه آشنایی خود با حوزه سیاست خارجی ایران بویژه در 20 سال اخیر اشاره کرد و گفت: افرادی که برای مسئولیت دیپلماسی انتخاب کردم، قوی‌ترین افرادی بودند که می‌شناختم؛ افرادی توانمند و صاحب‌نظر. البته طرف مقابل هم قوی است اما آنچه که برای ما مهم است، خطوط قرمز مربوط به منافع ملی و امنیت ملی است که به دقت آن را رعایت کرده و می‌کنیم.

روحانی در ادامه به بحث فناوری اشاره کرد و افزود: فناوری بسیار مهم است. بیش از صد سال است که با صنعت نفت کار می‌کنیم. جاهایی هست که مشکل دارند که آن را باید از طریق داخلی یا خارجی حل کنیم.

رییس‌جمهور بر لزوم استفاده از نیروهای نخبه تاکید کرد و با اشاره به تلاش‌های دولت در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و قدم‌های برداشته شده در این حوزه ظرف پنج ماه اخیر، این گام‌ها را مؤثر خواند و تاکید کرد: امروز باید از همه توان داخلی استفاده کنیم.

باید از خام‌فروشی فاصله بگیریم

وی تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم فاصله گرفتن از خام‌فروشی بویژه درباره نفت را یادآور شد و گفت: باید قدم به قدم از این مسأله (خام‌فروشی) فاصله بگیریم.

قول بررسی پیشنهاد اختصاص سهمی از درآمد فروش نفت به خوزستان

به گزارش ایسنا، رسیدگی به وضعیت مردم بومی استان، دیگر مسأله‌ای بود که رییس‌جمهور در سخنان خود مورد تاکید قرار داد و در ادامه با اشاره به پیشنهاد وزیر نفت مبنی بر اختصاص مبلغی از درآمد حاصل از فروش نفت خوزستان به این استان، گفت: این مسأله را در دولت بررسی می‌کنیم؛ چراکه من متخصص نیستم. خدا به برخی این امکان را داده که در همه رشته‌ها متخصص باشند ولی من اینطور نیستم و در هر مسأله‌ای باید جلسات کارشناسی در حضورم برگزار شود تا بعد تصمیم‌گیری کنیم، چراکه نه خودم شخصاً قادر به تصمیم‌گیری هستم و نه شرعاً خودم را مجاز می‌دانم که تصمیم‌گیری کنم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کرامات پیامبر اسلام(ص) یادآور شد: خداوند با پیامبر اسلام با آن کرامات نیز فرمودند "وشاورهم فی الامر". خداوند می‌خواهد به ما یاد دهد که هیچ کاری را بدون مشورت و کسب نظر کارشناسان نمی‌توان انجام داد.

رییس‌جمهور در ادامه تاکید کرد که در بحث اشتغال در صنایع و بخش‌های مختلف استان، اولویت با نیروهای بومی است.

وی درباره بررسی اختصاص سهمی از درآمد نفتی استان خوزستان به خود این استان در بودجه، قول بررسی این مسأله را داد و گفت: امیدوارم این مسأله بعد از انجام بحث‌های کارشناسی، در قالب لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی ارائه شود. امیدواریم قدم‌های بلندتری برای توسعه استان خوزستان و کشور برداریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین