آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، البته موز جزو موارد استثنا در منع واردات میوههای خارجی بوده و واردات آن بدون اشکال است اما واردات میوه فقط شامل موز نمیشود و در فصلهای مختلف سال شاهد حضور میوههای خارجی از انبه هندی و سیب مصری گرفته تا پرتقال بیروتی در سطح میوه فروشیهای شهر هستیم.
در این باره برخی از مسوولان میادین میوه و ترهبار و همچنین اتحادیه میوه ضمن تاکید بر ممنوعیت واردات میوه به جز موز دلیل حضور سایر میوههای خارجی در بازار را ورود غیرقانونی آن از طریق بازارچههای مرزی به داخل شهرها میدانند اما آمارهای گمرک گویای واقعیت دیگری است.
طبق آمار رسمی گمرک ایران در 9 ماهه سال جاری 41 تن انگور به ارزش 31 هزار و 570 دلار وارد کشور شد. در همین مدت بیش از 17 هزار تن گلابی هندی و انبه به ارزش 11.4 میلیون دلار وارد شد. میزان و ارزش واردات آناناس نیز در همین مدت به ترتیب به 1380 تن و 1.4 میلیون دلار رسید.
اینها در حالی است که اخیرا محمدعلی جوادی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در اظهاراتی عنوان کرد که با حمایت نمایندگان مجلس، واردات میوههای خارجی ممنوع شد چراکه ما در دنیا رتبه ششم تولیدات باغی را داریم و مردم میوه شب عید امسال را از تولیدات کشاورزان داخلی تهیه میکنند.
به گزارش ایسنا، طی چند سال گذشته همواره بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهادکشاورزی در زمینه واردات میوه های خارجی اختلاف وجود داشته است. از یک سو وزارت جهادکشاورزی وزارت صنعت را متهم کرده که بدون در نظر گرفتن شرایط کشاورزان داخلی مجوز واردات میوه را به کشور داده است. وزارت صنعت و تجارت هم وزارت جهادکشاورزی را متهم کرده که تنها شرایط کشاورزان را در نظر گرفته و اهمیتی به مصرف کننده داخلی نداده است. همین امر به گفته مسئولان وزارت صنعت و تجارت باعث افزایش قیمت میوه در بازار داخلی شده است.
با توجه به اینکه از چندی پیش طرح انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت وتجارت به وزارت جهادکشاورزی در حوزه محصولات کشاورزی مطرح شده و نمایندگان نیز بر اجرای این طرح اصرار ورزیده اند به نظر می رسد از این پس وزارت جهادکشاورزی مسئول واردات میوه های خارجی به کشور خواهند بود.