آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه قانون گفت وگویی با حجت الاسلام طباطبایی استاد اخلاق تهران و نماینده سابق مجلس انجام داده است.
*بعد از دفاع مقدس، در دوران سازندگی و دوران کمکهای اجتماعی و گفتوگوی تمدنها تلاش شد سامانی به اوضاع کشور داده شود. هم در دوران سازندگی و هم در دوران گفتوگوی تمدنها، تلاش شد جامعه نسبت به شرایط حاد ابتدایی ترمیم شود. اما دوباره یک هیجانی ایجاد شد و قدرتهای ناهنجار به وجود آمدند و به طور کامل شاهد حرکتهای غیر واقعی و به قولی، طغیانگری بودیم.*هر طغیانی، نیازمند زمینه است باید دید زمینه چطوری مهیا شد تا طغیان صورت گرفت. پس زمان کمک کرد تا طغیان سال ۸۴ رخ دهد. آن زمان دورانی بود که جامعه داشت آرام میشد اما از کنترل خارج شد در این دوره تحول عظیمی در رفتارها، گفتارها و پدیدهها به وجود آمد. به طوری که خیلی راحت اخلاق زیر پا گذاشته شد. هیچ کجا اجازه نمیدهند به این راحتی اخلاق نادیده گرفته شود یا فردی خود محوری کند. اما این اتفاق در کشور ما به حدی بود که برخی اوقات افراد خود را منزه و دیگران را ناپاک دیدند.
*متاسفانه افرادی مسئولیتهای کشور را برعهده گرفتند که توانایی انجام کارها را ندارند. همیشه توجه داشته باشید فرد دانا و آرام، کارمند آرام و دانا را بر میگزیند. آدمهای فهمیده و دانا، با آدمهای تندرو و عصبی کار نمیکنند.
*
اگر در جامعه بگو و مگوی هیجان آور فراگیر شود، عقلا از جامعه کنار میروند. اما باید چه کرد تا جامعه از هیجانات فاصله بگیرد؟ این نکته خیلی مهمی است. افرادی که انقلاب را فهمیدهاند، درس خواندههای امروزی و عقلا باید از طریق رسانهها به مردم آموزش دهند که افرادی مسئولیتها را بر عهده گیرند که توانایی انجام کارها را داشته باشند.