آفتابنیوز : آفتاب: یک شرکت آمریکایی که توانسته از اوفک (واحدی در خزانهداری آمریکا به نام دفتر مدیریت داراییهای خارجی) مجوزهای لازم را بدست آورد اعلام کرده که برای حمل مستقیم محمولههای کالا از آمریکا به ایران از طریق آمادگی لازم را دارد.
در همین زمینه خبرنگار ایسنا به سراغ عبدالحمید اسدیان، مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت رفت تا صحت این خبر را جویا شود که البته وی پاسخگویی به این سوال را به مسئولان شرکت کشتیرانی ارجاع داد.
وی البته چند ماه پیش با اشاره به اینکه هیچ ارتباط تجاری مستقیمی بین ایران و آمریکا وجود ندارد، عنوان کرده بود که کالاهایی که در گمرک تحت عنوان واردات از آمریکا اعلام شده کالاهایی هستند که از کشورهای دیگر و به صورت غیرمستقیم وارد ایران شدهاند اما مبداء اصلی ورود آنها کشور آمریکاست.
به گفته اسدیان هر کالایی که وارد میشود در تائیدیهها و اسناد و مدارکش درج شده که مبداء واردات آن کدام کشور بوده است و گمرک نیز بر همین اساس آمار واردات از آمریکا را اعلام میکند.
در همین حال خبرنگار ایسنا برای پیگیری خبر مربوط به صدور مجوز حمل کالا از آمریکا به ایران به صورت مستقیم به سراغ یک مقام مسئول دیگر در سازمان توسعه تجارت رفت. وی اگرچه تمایلی به مصاحبه و اطلاعرسانی در این زمینه نداشت اما عنوان کرد که یک شرکت آمریکایی برای حمل کالا از آمریکا به ایران به صورت مستقیم اعلام آمادگی کرده و مجوزهای لازم را نیز در این زمینه بدست آورده است.
بررسیها نشان میدهد اخیرا نامهای خطاب به تمامی روسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور ارسال و در آن رسما اعلام شده است که یک شرکت آمریکایی، با مجوز رسمی دولت ایالات متحده آماده حمل محمولههای انتقالی از این کشور به ایران است.
در این نامه که به امضای دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و یونان ارسال شده، با اشاره به این مجوز حمل و نقل دریایی، از همه شرکتهای فعال در زمینههای کشاورزی، دارویی، تجهیزات دارویی و بیمارستانی خواسته شده است در صورت تمایل، نوع کالا و سایر نیازهای خود را کتبا به این شورا اعلام کنند تا اقدامات لازم صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران واردات ایران از آمریکا در 9 ماهه سال 1392 از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 85.58 و 21.13 درصد کاهش یافت. ایران در این مدت بیش از 19 هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی 86 میلیون دلار از آمریکا وارد کرد.
این افت واردات طی 9 ماهه امسال در حالی رخ داده که طی دو ماه گذشته یعنی آذر و آبان ماه واردات ایران از آمریکا با رشد چشمگیری همراه بوده است. به طوری که واردات کالای آمریکایی در آبان ماه از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 95.95 و 50.78 درصد و در آذر ماه به ترتیب 936.54 و 244.05 درصد افزایش یافت.
این برای نخستین بار در سال جاری است که واردات کالا از آمریکا دو ماه پی در پی با رشد مواجه می شود که میتواند نشانهای از رونق دوباره تجارت دو کشور باشد.
مکملهای دارویی و غذایی، کره بسته بندی شده، خمیر چوب شیمیایی، دستگاههای محرک ماهیچه قلب، اسپرم گاو، اعضای مصنوعی بدن و تخم سبزیجات برای کشت مهمترین اقلام وارداتی ایران از آمریکا در 9 ماهه سال جاری بودند.
از سوی دیگر ایران در 9 ماهه امسال تنها حدود 633 هزار دلار کالا به آمریکا صادر کرد. در بین اقلام صادراتی به آمریکا اما مقدار بسیار ناچیزی در حدود دو کیلوگرم زعفران مشاهده می شود که این اتفاق پس از چهار سال رخ می دهد.
طبق گزارشهای منتشر شده از سوی خبرگزاریها و رسانه های غربی شرکتهای صنعتی و تولیدی آمریکایی در پی توافق ژنو تمایل خود را برای سرمایه گذاری در ایران اعلام کرده اند. از جمله این حوزه ها می توان به صنعت خودروسازی اشاره کرد که اخباری مبنی بر احتمال سرمایه گذاری خودروسازان آمریکایی در ایران منتشر شده است.
با توجه به سفر قریب الوقوع هیات سرمایه گذاری فرانسه به ایران ظرف چند هفته آینده و سفر احتمالی دیگر هیات های سرمایه گذاری اروپایی به ایران در آینده نزدیک باید این سوال کلیدی را مطرح کرد که آیا هیاتی از سرمایه گذاران آمریکایی نیز به ایران خواهند آمد؟ تا گرفتن پاسخ این سوال شاید تنها آمار تجارت بین ایران و آمریکا می تواند به ما نشان دهد که آیا روابط بین دو کشور واقعا رو به بهبود است یا خیر.