آفتابنیوز : آفتاب: علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در همایش ملی سه جانبه مزد و بهرهوری که با حضور تشکلهای کارگری و کارفرمایی تشکیل شد با تاکید بر اینکه از وضعیت موجود تشکلها راضی نیستم، افزود: 12 میلیون نفر عضو خانواده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد 6 میلیون نفر باید عضو تشکلها باشند. حمایت از تشکلها را در برنامه خود دارم.
وی ادامه داد: معتقدم که اگر تشکلها گسترش یابد میزان تفاهمها نیز بیشتر خواهد شد.
ربیعی با بیان اینکه تاکید بسیار زیادی بر افزایش گفتوگوی اجتماعی برای حل مسائل و مشکلات دارم، بیان کرد: در حال حاضر رضایتی از وضع ساختاری ندارم . دوستان باید از هر فرصتی در جهت حل مشکل استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال کارآفرینی و اعمال سیاستهایی در این زمینه هستیم افزود: اینکه در بخش معدن چگونه امنیت شغلی، ارتقا یابد و ده شغل در این مسیر ایجاد شود را باید با تشکلها صحبت کنیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه حفظ کار باید به جنبش عظیم اجتماعی تبدیل شود اظهار کرد: در صورتی که حفظ اشتغال موجود صورت گیرد تمام کارها در جامعه به خوبی انجام خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کسانی که از یارانه انصراف میدهند به نفع اشتغال پیش میروند که از قشر برخوردار جامعه درخواست داریم به نفع اشتغال و کم درآمدها از دریافت یارانه انصراف دهند.
ربیعی با بیان اینکه در آینده ای نه چندان دور داشتن یک شغل در یک خانواده کفایت نخواهد کرد بیان کرد: هر ساله بحث مزد به صورت چانه زنی انجام میشد اما امروز میخواهم پیچیدگیهای مزدی را برایتان بیان کنم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در بحث مزد دو نوع رقابت وجود دارد اول بین صاحبان واحد کسب و کار است از آنجایی که عرضه و تقاضا در بازار کار هیچگاه یکسان نبوده است و رقابتی بین نیروی کار وجود نداشته است.
وی ادامه داد: ابعاد دیگر مزد در بحث اشتغال است. مزد باید به گونهای تعیین شود که منجر به کاهش شغل موجود نشود.
ربیعی تورم را از دیگر ابعاد مزد دانست و افزود: جامعهای که تورم در آن افسار گسیخته است هیچ نسبتی بین مزد و تورم دیده نمیشود. دولتها همواره کاهش و افزایش تورم را دیکته کرده و در راستای آن، جامعه حرکت کرده است.
وی روح اصلی مزد را چانهزنی میان کارگر ، کارفرما و دولت خواند و تاکید کرد: سطح درآمد بنگاهها باید در تعیین مزد بررسی شود. بهرهوری یکی از نکات مهم در تعیین مزد است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه زمانی که ارتقای بهرهوری در نیروی کار نباشد وضعیت نیروی انسانی مطلوب نخواهد بود گفت: بهرهوری نیروی کار باید بین شاغل و جویای کار، شغل و شاغل و سطح مدیریتی لحاظ شود.
ربیعی با تاکید بر اینکه ظرفیت برای ارتقای بهرهوری نیروی کار وجود دارد تاکید کرد: در حال حاضر روشهای سنتی ( کارسنجی ، زمان سنجی ) موجب شده که بهرهوری به صورت انضباطی در بیاید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حفظ قدرت خرید جامعه را یکی از سیاست های اصلی دولت دانست و افزود: دولت تصمیم دارد قدرت خرید جامعه را با برنامهریزی هایی مانند کاهش نرخ تورم حفظ کند. اکنون سیاستهای خارج از رکود را در برنامه داریم که این سیاستها به تمامی دستگاهها ابلاغ شده و دستگاهها موظف هستند که هر اقدامی را در جهت ایجاد شرایط خارج از رکود انجام دهند.
ربیعی با بیان اینکه رسیدن به نرخ تورم 25 درصدی در سال آینده یکی از برنامههای دولت است گفت: با بهبود شرایط بین المللی قصد داریم تعادلی را در بازار کار، حفظ قدرت خرید کارگر و ارتقای سطح معیشت کارگران داشته باشیم.
وی بیان کرد: ارتقای استاندارد زندگی در کنارمزد، افزایش سطح رفاه اجتماعی و توسعه، از بین بردن فقر و نابرابری از دیگر برنامههای دولت است.
ربیعی تاکید کرد: حفظ قدرت خرید کارگر را با سیاست کنترل تورم در برنامه داریم که سیاستهای رفاهی در بخش تامین اجتماعی و بیمههای درمانی در حاشیه شهری در دستور کار داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سطح بیمهای کارگران کشاورزی بسیار نازل است افزود: یکی از برنامههایی که به شدت دنبال میکنیم ارائه دفترچه به آن دسته از افرادی است که فاقد یک دفترچه درمانی هستند که قصد داریم تا قبل از فرارسیدن عید این موضوع را انجام دهیم.
ربیعی با اشاره به بالا بردن ارزش بیمه تامین اجتماعی افراد بیان کرد: به سمتی پیش میرویم که آن دسته از افرادی که خارج از جیب خود پول صرف هزینه درمان میکنند دیگر با داشتن دفترچه بیمه مشکلاتشان برطرف شود .
وی با اشاره به برنامه مزدی دولت گفت: حفظ اشتغال موجود، جلوگیری از بیکاری و حفظ قدرت خرید کارگر از اهداف بسته مزدی دولت است که در قالب سه جانبه ارائه خواهیم کرد.
ربیعی ادامه داد: صیانت از نیروی کار ، سازگاری با شرایط اجتماعی و حفظ قدرت خرید کارگر از دیگر برنامههایی است که به آن توجه خواهیم کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه موضوع کار شایسته را در سال آینده محقق میکنیم گفت: یکی از مباحثی که منجر به تحقق اقتصاد مقاومتی میشود توجه به کارآفرینی است که در این زمینه قدم های بسیاری برداشتهایم. برای ایجاد تعادل در تامین اجتماعی تلاش میکنیم تا سطح بیمهای افراد بهبود یابد.
به گزارش تسنیم، ربیعی تاکید کرد: در بحث هدفمندی یارانهها تلاش میکنیم تا کارگران و افرادی که حقوق کم دریافت میکنند جزو گروه یارانه بگیران نقدی باقی بمانند.