کد خبر: ۲۳۳۸۱۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰

"گروه هفت" شرکت در نشست سران در روسیه را به حالت تعلیق درآورد

آمریکا و شش کشور دیگر عضو گروه هفت اعلام کردند، حضور در نشست بین‌المللی تابستان سال جاری میلادی در روسیه را به حالت تعلیق در می‌آورند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاخ سفید در بیانیه‌ای مشترک از جانب گروه هفت (هفت کشور صنعتی جهان) این مساله را بیان و اعلام کرد، آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس در این بیانیه مشترک اعلام کردند که نقض آشکار یکپارچگی و تمامیت ارضی اوکراین از جانب روسیه را محکوم می‌کنند.

آن‌ها اعلام کردند، اقدامات روسیه در اوکراین نقض اولویت‌ها و ارزش‌هایی است که براساس آن گروه هشت و هفت عمل می‌کنند.

روسیه قصد دارد تا میزبانی نشست سران گروه هشت (گروه هفت و روسیه) را در ژوئن سال 2014 در سوچی برعهده بگیرد.

هفت کشور بزرگ صنعتی جهان در کنار اتحادیه اروپا در این بیانیه روسیه را به نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی اوکراین متهم کرده و در عین حال گفته‌اند: «ما از تمام طرفین می‌خواهیم که با بالا‌ترین حد خویشتنداری و مسوولیت رفتار کنند تا تنش‌ کاهش پیدا کند.»

در همین حال وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) در بروکسل طی یک نشست اضطراری بحران اوکراین را بررسی خواهند کرد.

با افزایش تنش بین روسیه و غرب بر سر شبه جزیره کریمه اوکراین، دولت باراک اوباما اعلام کرده است که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، به زودی به اوکراین سفر خواهد کرد.

کاخ سفید می‌گوید که کری روز سه شنبه با مقام‌های دولت اوکراین دیدار خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده است که «اقدام تجاوزکارانه» روسیه پیامدهای «بسیار جدی» برای این کشور خواهد داشت و می‌تواند که تحریم‌های اقتصادی آمریکا را در پی داشته باشد.

کری طی یک مصاحبه تلویزیونی همچنین گفت به دلیل عملیات نظامی روسیه در اوکراین، روسیه با خطر از دست دادن عضویت خود در گروه هشت کشور صنعتی جهان (جی ۸) مواجه است. او گفت که احتمال مسدود شدن دارایی‌های روسیه نیز وجود دارد.

وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که کری در سفرش به کی‌یف «بر حمایت قوی آمریکا از حاکمیت ملی، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین و نیز حقوق مردم اوکراین برای تعیین سرنوشت خود بدون مداخله و تحریک خارجی تاکید خواهد کرد.»

اقدام غیرمنتظر فرمانده نیروی دریایی


از سوی دیگر، فرمانده جدید نیروی دریایی اوکراین در اقدامی غیرمنتظره با پیوستن به هواداران روسیه، به «جمهوری خودمختار کریمه»، اعلام وفاداری کرده است.

دریابان بریزوفسکی روز شنبه به سمت فرمانده نیروی دریایی منصوب شده بود.

به گزارش بی.بی.سی، در واکنش به این اقدام، دادستانی کل اوکراین اعلام کرده است که دریابان بریزوفسکی را به جرم خیانت به کشور تحت تعقیب و پیگرد قرار می‌دهد.

این درحالیست که نیروهای ارتش روسیه که وارد شبه جزیره کریمه شده‌اند در حال تقویت مواضع خود هستند. در بعضی از نقاط، سربازان روس در حال کندن سنگر دیده شده‌اند.

آرسنی یاتسنیوک، نخست وزیر موقت اوکراین، روز یکشنبه اقدام نظامی روسیه را «اعلان جنگ» خواند.

او گفت: «اگر آقای پوتین می‌خواهد رئیس‌جمهوری باشد که دو کشور دوست و همسایه را به جنگ بکشاند، با هدف خود چند سانتیمتر بیشتر فاصله ندارد. ما در آستانه یک فاجعه قرار داریم.»

ارتش اوکراین هم اکنون تمام نیروهای ذخیره (حدود یک میلیون نفر) خود را به خدمت فراخوانده است.

بیشتر شبه جزیره کریمه به کنترل نیروهای روسیه درآمده است. خبرنگار بی‌بی‌سی در کریمه می‌گوید که در بعضی از روستا‌ها، مردم از سربازان روس استقبال کرده‌اند.

نیروهای نظامی اوکراین در شبه جزیره کریمه، ظاهرا از بیم تشدید بحران فعلا از خود واکنشی نشان نداده‌اند.

واکنش‌ها


هم زمان، آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بیانیه‌ای پیش از نشست اضطراری این سازمان فعالیت‌های نظامی روسیه را در کریمه تهدیدی برای امنیت منطقه خوانده و از مسکو خواسته است هر چه سریع‌تر برای تنش‌زدایی در منطقه اقدام کند.

دبیرکل ناتو پیش از نشست نمایندگان ۲۸ کشور عضو در بروکسل به خبرنگاران گفت که در این نشست تبعات امنیتی اقدام روسیه برای اروپا بررسی خواهد شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز به رئیس جمهوری روسیه گفته است که با اقدام نظامی علیه قلمروی اوکراین، قوانین بین المللی را زیر پا گذاشته است.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، هم ضمن دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین خواستار این شده که اگر روسیه به اقدامات خود ادامه ندهد، اجلاس سران هشت کشور صنعتی که قرار است در سوچی برگزار شود به حالت تعلیق درآید.

کریمه یک منطقه (جمهوری) خودمختار در چهارچوب سیاسی اوکراین است. بیش از نیمی از ساکنان کریمه را روس‌تباران تشکیل می‌دهند که مخالف دولت جدید اوکراین هستند اما مسلمانان تاتار کریمه از این دولت حمایت می‌کنند.

مالکیت شبه جزیره کریمه با حدود دو میلیون نفر جمعیت، در زمان شوروی سابق به اوکراین واگذار شد و پس از فروپاشی شوروی و استقلال اوکراین، این منطقه موقعیت یک جمهوری خودمختار متعلق به اوکراین را یافت.

به گزارش ایسنا، اوکراین پس از استقلال موافقت کرد نیروی دریایی روسیه به استفاده از پایگاه دریایی شوروی سابق در کریمه ادامه دهد و در حال حاضر، این پایگاه مقر ناوگان روسیه در دریای سیاه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین