آفتابنیوز : آفتاب: فردین یزدانی در گفت و گو با دنیای صنعت اظهار كرد: خانه های خالی عمدتا شامل واحدهای مسکونی لوکس واقع در مناطق شمالی پایتخت است که حتی در صورت اثربخشی وضع مالیات بر خانه های خالی و عرضه آن ها به بازار مسکن نمی تواند نیاز طبقات متوسط و مردم عادی را که مخاطبان اصلی بازار مسکن هستند پوشش دهد.
یزدانی خاطرنشان کرد: اما با این وجود اصولا صرف هزینه های بیش از حد برای ساخت واحدهای مسکونی و راکد نگه داشتن این سرمایه ها به کل عملکرد بخش مسکن و سپس اقتصاد کلان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: از این منظر باید هزینه های نگه داری را برای مالکان خانه های خالی که عمدتا واحدهای لوکس شمال شهر تهران هستند را بالا برد تا سرمایه ها به جای معطوف شدن به ساخت این دسته از واحدها، صرف ساخت و عرضه واحدهای معمولی مورد نیاز اقشار متوسط و نیازمند به بازار مسکن شود.
این کارشناس مسکن عنوان کرد: باید نحوه دریافت این مالیات را با مکانیزم مورد نیاز به سمتی سوق دهیم که هزینه های بالای نگه داری واحدهای مسکونی به جای مالیات به عنوان انگیزه هدایت سرمایه ها از بازار واحدهای لوکس به سمت تولید و عرضه واحدهای معمولی حرکت کند.
وی ادامه داد: در این صورت می توان عرضه را به سمت تقاضای موثر در بازاری که کمبود در آن وجود دارد، یعنی بازار واحدهای معمولی و مورد نیاز اکثر افراد جامعه، سوق داد و از این طریق به ایجاد تعادل در بازار مسکن کمک کرد.
یزدانی با تاکید بر اینکه خالی ماندن واحدهای مسکونی به معنای هدر رفت هزینه های ملی است گفت: معمولا در بازار مسکن تمام دنیا ۳ تا ۵ درصد خانه ها خالی است که این رقم طبیعی به نظر می رسد این در حالی است که در ایران این رقم بالاتر است و ما باید سازوکاری را طراحی کنیم که نرخ خانه های خالی کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه وضع عوارض یا هزینه های نگه داری به مراتب بهتر از وضع مالیات بر خانه های خالی است افزود: این هزینه ها می تواند در مکانیزمی کارشناسی شده در قالب هزینه های نگه داری از سوی حکومت های محلی یا شهرداری ها از مالکان متناسب با ارزش ریالی ملک گرفته شود.
احتمال ورود بخشی از تقاضا به بازار مسکن ۹۳این کارشناس بازار مسکن همچنین درباره پیش بینی بازار مسکن در سال آینده توضیح داد: وضعیت رونق و رکود معاملات مسکن در سال آینده بستگی مستقیمی به شرایط اقتصاد کلان کشور و کل مجموعه اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: به این ترتیب اگر اقتصاد کشور به سمتی برود که در آن رونق ایجاد شود که در حال حاضر نشانه هایی از بهبود اوضاع در آن مشاهده می شود می توان به بهبود وضعیت بازار مسکن هم امیدوار بود.
یزدانی در ادامه تصریح کرد: با این وجود تحولات هر چه هم باشد به اندازه ای نیست که بتواند حداقل در نیمه اول سال شاهد نوسان و تحولات آن چنانی در بازار مسکن باشیم، هر چند پیش بینی ها حاکی است در سال آینده بخشی از تقاضا وارد بازار مسکن می شود.