آفتابنیوز : آفتاب: تهران که در سال گذشته در رتبه ۱۲۲ قرار داشت امسال با جهشی قابل توجه به رتبه ۶۵ صعود کرده است.
با وجود احساس نامنی اقتصادی و تورم، کاهش ارزش ین باعث شد تا توکیو و اوزاکا که پارسال گرانترین شهرهای دنیا بودند جای خود را به سنگاپور بدهند.
قدرت دلار سنگاپور بعلاوه هزینههای بالای استفاده از خودروی شخصی و بالا بودن بهای قبضها باعث شد تا این شهر-کشور جنوب شرقی آسیا در صدر جدول قرار گیرد.
اروپا هم یکی از گرانترین مناطق دنیا برای زندگی است و زندگی در سه شهر اروپایی پاریس، اسلو و زوریخ بعد از سنگاپور بیشترین فشار را به جیب شهروندانش میآورد. سیدنی استرالیا پنجم است و بعد نوبت به توکیو میرسد.
این گزارش دو سالانه که هزینه زندگی در نیویورک را بعنوان معیار در نظر میگیرد با درنظر گرفتن قیمت ۱۶۱ نوع کالا یا خدمات ردهبندی خود را تنظیم میکند.
از جمله این هزینهها میتوان به قیمت غذا، نوشیدنی، وسایل خانه، وسایل شخصی، اجاره خانه، قبضهای مختلف، رفت و آمد، شهریه مدرسه خصوصی و تفریح اشاره کرد.
از ۲۴ شهری که هزینه زندگی در آنها نسبت به نیویورک افزایش یافته، دوازده شهر اروپایی هستند.
در مجموع قیمت پنجاه هزار کالای مختلف برای تهیه این گزارش که سی سال منتشر می شود محاسبه میشود.
خود نیویورک امسال در این رده بندی رتبه ۲۶ را بدست آورده است. لندن هم رتبه پانزدهم را اشغال کرده است.
گزارش امسال نشان میدهد که آسیا و استرالیا در کنار بعضی مناطق اروپا در رشد هزینههای زندگی سرآمد دیگر نقاط دنیا هستند بنابراین ده شهر گران دنیا را شهرهایی از آسیا، استرالیا و اروپا تشکیل می دهند.
به گزارش بی بی سی، جان کاپستیک، تهیه کننده ارشد این گزارش می گوید: "بهبود نگاه به شهرهای اروپایی که بطور ساختاری گران هستند، در کنار ظهور شهرهای محوری در آسیا به این معنی است که این دو منطقه بیشترین شهرهای گران دنیا را در خود جای داده اند."
دهلی نو و بمبئی از ارزانترین شهرهای دنیا هستند، اما هزینه زندگی در بمبئی عمدتا بدلیل نابرابری شدید اقتصادی پایین مانده است.
دمشق پایتخت سوریه بالاترین سقوط را در این جدول داشته و اکنون چهارمین شهر ارزان دنیاست که دلیل آن ناامنی شدید و جنگ داخلی در سوریه است.