آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش روابط عمومي راديو اقتصاد شاهرخ ظهیری در گفتکو با اين رادیو گفت : برای اینکه اقتصاد کشاورزی هویت و ساختار علمی و مدرن پیدا کند و دانش بینان باشد ، باید توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در اولویت قرار گیرد.
وی افزود : دولت و وزارت جهادکشاورزی در دوره جدید حتما تعاونی های تولیدی کشاورزی را در محور برنامه های تولید قرار دهند و نظام قیمت محصولات کشاورزی را هم ساماندهی کنند.
ظهیری که پدر صنایع غذایی کشور هم نام دارد ، گفت: اگر این چند مورد تحقق یابد ، می توانیم به عصر خلق حماسه اقتصادی برسیم و اقتصاد کشاورزی را در ایران به مراحل بالای توسعه یافتگی برسانیم و باید گسترش صنایع تبدیلی در کانون های تولید محصولات کشاورزی مد نظر باشد.
ظهیری گفت : حدود 30 درصد محصولات تولید شده در مراحل مختلف فعالیت های بخش کشاورزی ضایع می شود که معادل غذای 30 میلیون نفر است.
توسعه صنایع غذایی علاوه بر اینکه از ضایعات مصرف کشاورزی جلوگیری می کند و با اطمینان بیشتری می توانیم برای ساماندهی بازار مصرف کشاورزی برنامه ریزی کنیم.
ظهیری گفت : اماده همکاری همه جانبه با دولت هستیم.
بنابراین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد " فائو " تاکید کرده ؛ مزیت نسبی بخش کشاورزی ایران برای تامین همه نیازهای کشورهای منطقه خلیج فارس کافی است.
تنوع اقلیمی و ظرفیت های تولید در زیربخش های مختلف باغی، زراعی، شیلات، امور دام و طیور و... بسیار زیاد است و میزان تولید را می توانیم از بیش از 110 تن فعلی تا سه برابر هم افزایش دهیم.
بیش از 11 اقلیم متنوع و متمایز برای تامین امنیت غذایی و صادرات محصولات کشاورزی داریم.
جمهوری اسلامی ایران در تولید بیشتر محصولات باغی و زراعی رتبه های تک رقمی را در جهان دارد و می تواند همچنان جایگاه کشورمان را ارتقا دهیم.
برای نمونه تولید محصولات باغی حدود 15 تن در هکتار است که به 60 تا 70 تن مانند کشورهای در حال توسعه قابل افزایش است.
باید بخش کشاورزی ایران از مرحله تولید خودکفایی و خوداتکایی عبور کند و به سمت تولید صادرات محور حرکت کند.
اولویت بندی برای توسعه تولید ملی کشاورزی صورت گیرد و نقشه راه توسعه تولیدات را متناسب با مزیت های صادراتی ترسیم کنیم.
خوشبختانه در بخش محصولات باغی در رتبه های تک رقمی قرار داریم و رتبه ایران در تولید پسته و خرما معمولا اول و دوم است و در تولید سیب رتبه سوم را داریم و ایران در تولید چای رتبه یازدهم در تولید سیر رتبه سیزدهم و گندم رتبه چهاردهم و کاهو رتبه بیست و شش را دارد و به راحتی می توانیم این ظرفیت ها را ارتقا دهیم.
کشوری که این همه مزیت نسبی در زیربخش های کشاورزی دارد نباید در تولید محصولات این بخش به خارج وابسته باشد.
بنابراین گزارش ایران با یک میلیون و 648 هزار و 195 کیلومترمربع وسعت ، 14.5 میلیون هکتار جنگل، 84.5 میلیون هکتار مرتع، 32.5 میلیون هکتار بیابان و 2.5 میلیون هکتار بیشه زار دارد که در حدود 83 درصد عرصه کشور را دربرگرفته است.
بخش کشاورزی همچنان در عرصه اقتصاد و امنیت غذایی دارای جایگاه ویژه ای است. از دیدگاه توسعه اقتصادی، بخش کشاورزی در فرآیند رشد و توسعه کشور وظایف مهم و اساسی را برعهده دارد.
ایران در تولید 19 میوه رتبه تک رقمی و در محصولات پسته ، زعفران ، انار ، خرما ، گردو ، بادام ، کیوی ، گیلاس و زردآلو رتبه های اول تا سوم را در جهان دارد.
کاهش قيمت ها در بازار طلا و سکه ؛ يکشنبهرئیس اتحادیه کشوری فروشندگان طلا و جواهر با اشاره به کاهش قیمت هر اونس طلا تا 1341دلار گفت: نرخ سکه بهار آزادی طرح قدیم امروز یکشنبه 962 هزار تومان و سکه جدید 963 هزار تومان است.
به گزارش روابط عمومي راديو اقتصاد محمد کشتی آرا در مصاحبه با اين رادیو گفت : هر قطعه نیم سکه 503 هزار تومان ، ربع سکه 296 هزار تومان و سکه های یک گرمی هم 200 هزار تومان فروخته می شود.
کشتی آرای افزود : امروز یکشنبه قیمت هر گرم طلای 18عیار 97هزار و 800 تومان است.
نرخ های امروز در مقایسه با روز شنبه کاهش نشان می دهد.
خوش چهره : اصلاح قيمت هاي حامل هاي انرژي به تدابير تکميلي نياز داردیک اقتصاددان تاکید کرد : اصلاح قیمت های حامل های انرژی به ویژه سوخت وسایل نقلیه مانند بنزین و گازوئیل باید با تدابیر تکمیلی همراه باشد تا پیامدهای ان قابل کنترل شود و اثار منفی به حداقل برسد.
به گزارش روابط عمومي راديو اقتصاد دکتر محمد خوش چهره در مصاحبه با اين رادیو افزود : اصلاح قیمت ها به تنهایی نمی تواند اهداف اصلاح الگوی مصرف ، کاهش قاچاق ، رشد بهره وری و دیگر موارد را محقق کند.
وی گفت : اصلی ترین تدبیر برای افزایش قیمت بنزین هم توسعه حمل و نقل عمومی است و باید دسترسی سریع ، اسان و راحت به ان فراهم شود.
خوش چهره اظهار داشت : البته همه اذعان دارند که قیمت بنرین و دیگر حامل های انرژی باید واقعی و تابع قیمت تمام شده باشد اما به سیاست های تکمیلی هم نیاز است.
وی افزود : در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها نیز این رویکرد باید مد نظر باشد و افزایش قیمت به تنهایی کافی نیست.
خوش چهره با بیان اینکه اراده جدی برای اجرای این قانون وجود دارد ، گفت : هدفمندی ، واژه خوب اقتصادی است و نباید برای اصلاح قیمت ها و توزیع نقدی از ان استفاده شود و باید شبکه حمل و نقل عمومی کارآ را هم ایجاد کنیم.