کد خبر: ۲۳۷۸۹۷
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۱
مسیر دستیابی به توافق؛

آغاز مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در وین/ موضوعات فنی محور گفت‌وگوها

اولین دور از مرحله سوم مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 در وین به منظور نزدیک تر کردن دیدگاه های دو طرف در مسیر تدوین متن مشترک دستیابی و رفع ابهامات موجود برای دستیابی به توافق نهایی در موضوع هسته ای دقایقی قبل آغاز شد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: هیات کارشناسی مذاکره کننده ایران به ریاست ˈحمید بعیدی نژادˈ مدیر کل سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه ظهر پنج شنبه وارد وین شد و بلافاصله پس از ورود نخستین دور از مرحله سوم مذاکرات کارشناسی با حضور هیات های دو طرف آغاز شد.

این مذاکرات سه روز و تا آغاز دور سوم مذاکرات رسمی ایران و گروه 1+5 ادامه خواهد داشت و هیات مذاکره کننده ایران به ریاست محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز قرار است روز دوشنبه به وین سفر کند.

سومین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 به میزبانی وین (وین 3) در مسیر دستیابی به توافق نهایی در چارچوب توافقنامه ژنو قرار است از 18 فروردین ماه به سرپرستی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به مدت سه روز در شهر وین برگزار شود. 

در دومین مرحله از مذاکرات هسته ای که طی روزهای 27 و 27 اسفند ماه سال 92 در وین برگزار شد،دو طرف با برگزاری چهار نشست رسمی درخصوص چهار محور همکاری های بین المللی در زمینه فناوری صلح آمیز هسته ای، غنی سازی، تحریم های بین المللی و همچنین رآکتور تحقیقاتی اراک تبادل نظر کردند. 

وزیر امور خارجه ایران در پایان مذاکرات هسته وین 2 در نشست خبری با خبرنگاران درباره موضوعات باقی مانده برای تبادل نظر از مواردی همچون بحث دسترسی ایران به فناوری، بازار تجارت و منابع بانکی، موضع نظارت و بازرسی ها و همچنین مدت زمان دوره نهایی مذاکرات به عنوان محورهایی که می تواند در مذاکرات کارشناسی و رسمی هیات ها مورد بحث قرار گیرد، نام برد. 

به گفته وزیر امورخارجه ایران، هدف اصلی از انجام مذاکرات ایران و گروه 1+5 این است که موضوع هسته ای ایران به یک مسئله عادی تبدیل شود و بحث و تبادل نظر درخصوص مسائل مورد اختلاف با هدف نزدیک کردن دیدگاه ها انجام می شود. 

ظریف در پایان دومین دور از مذاکرات هسته ای با نمایندگان گروه 1+5 در اتریش موسوم به وین 2، این مرحله از مذاکرات را بسیار مفید و سازنده خواند و گفت: این جلسه در زمینه روشن کردن وضعیت برای طرفین از جلسات بسیار موفق بود زیرا فاصله عمیق ادراکی که تا قبل از این با طرف های مذاکره داشتیم، امروز دیگر این فاصله از بین رفته است.

موضوعات فنی از جمله راکتور اراک محور گفت وگوها

سید عباس عراقچی معاون امور حق وقی و بین الملل وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای روز پنجشنبه در گفتگوی باایرنا درباره این دور از مذاکرات اظهار داشت: این مذاکرات در چارچوب گام نهایی توافق ژنو برای رسیدن به راه حل جامع است.

وی تصریح کرد: همه موضوعات فنی که از سوی مدیران سیاسی به کارشناسان ارجاع شده در این دور از مذاکرات کارشناسی بررسی می شود.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که بطور مشخص چه موضوعات فنی درین دور از مذاکرات مطرح می شود؟ گفت: موضوعاتی که از دید مدیران سیاسی به بررسیهای کارشناسی بیشتری نیاز داشته است در این مذاکرات مطرح می شود.

عراقچی در پاسخ به اینکه ایا درباره راکتور اب سنگین اراک نیز گفتگو می شود؟ اظهار داشت: این موضوع و ابعاد فنی آن، و چگونگی از بین بردن نگرانیها با حفظ ماهیت آب سنگین، یکی از موضوعات فنی است که جزئیات آن توسط کارشناسان بحث خواهد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به این سوال که ایا با توجه به اینکه در مذاکرات قبلی اعلام شد ایران و ١+٥ درباره غنی سازی و ابعاد ان به درک مشترکی رسیده اند، این موضوع هنوز در دستور کار مذاکرات کارشناسی قرار دارد؟ گفت: بحث درباره این موضوع و سایر موضوعات همچنان ادامه خواهد داشت تا طرفین به تفاهم نهایی دست یابند. به گفته عراقچی در این دور از مذاکرات کارشناسی نمایندگان ١+٥ حضور دارند و ریاست هیات کارشناسی ایران را نیز همچون دوره های قبلی مذاکرات کارشناسی حمید بعیدی نژاد مدیر کل سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه بر عهده دارد.

حمید بعیدی نژاد دیگر عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت که با توجه به دستور کار مذاکرات، علاوه بر سایر کارشناسان، کارشناسان سازمان انرژی اتمی در این مذاکرات حضور دارند.

قرار است دور جدید مذاکرات ایران و١+٥ با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ١٨ تا ٢٠ فروردین ماه در وین اتریش برگزار شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین