آفتابنیوز : آفتاب: به نقل از الجزیره، عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳ میلادی با افزایش ۱۴ درصدی بودجه نظامی خود در مقایسه با سال ۲۰۱۲ و رساندن آن به ۶۷ میلیارد دلار بیشترین هزینه را در بخش نظامی در میان کشورهای حاضر در خاورمیانه داشته است.
بر اساس اعلام موسسه صلح استکهلم، عربستان در سال ۲۰۱۳ میلادی چهارمین کشوری بوده که بیشترین بودجه را به بخش نظامی خود اختصاص داده است.
هزینه ۶۷ میلیارد دلاری در بخش نظامی بدان معنی است که عربستان در اختصاص بودجه برای امور نظامی، کشورهایی همچون فرانسه، بریتانیا، و ژاپن را پشت سر گذاشته است.
بر اساس این گزارش، بودجه نظامی عربستان در ۱۰ سال اخیر بیش از دو برابر رشد داشته و در حال حاضر فقط سه کشور بیشتر از عربستان در بخش نظامی بودجه صرف میکنند. پدین ترتیب آمریکا با اختصاص ۶۴۰ میلیارد دلار همچنان رتبه اول را در بودجه نظامی کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. بعد از آمریکا، چین با ۱۸۸ میلیارد دلار بودجه نظامی در رتبه دوم و روسیه نیز با ۸۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بودجه نظامی در رتبه سوم بیشترین بودجههای نظامی کشورهای جهان قرار دارند.
در بخشی از گزارش موسسه صلح استکهلم آمده که بودجه نظامی کشورهای خاورمیانه در سال ۲۰۱۳ میلادی با ۴ درصد رشد به ۱۵۰ میلیارد دلار رسیده است. در این میان بحرین بودجه نظامی خود را در سال گذشته ۲۶ درصد و عراق نیز ۲۷ درصد افزایش داده اند.
به نوشته موسسه صلح استکهلم، برای سال ۲۰۱۳ میلادی گزارشی در مورد بودجههای نظامی کشورهای قطر، امارات، ایران و سوریه وجود نداشت.
بر همین اساس بودجه کلی نظامی جهان در سال ۲۰۱۳ میلادی یک تریلیون و ۷۵۰ میلیارد دلار بوده که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۲ میلادی ۱.۹ درصد کاهش داشته و بخش اعظم این کاهش به دلیل کاهش ۷.۸ درصدی بودجه نظامی آمریکاست.
هر چند بودجه نظامی آمریکا کاهش یافته، اما با این وجود ایالات متحده ۳۷ درصد از کل بودجه نظامی جهان را به خود اختصاص داده است. بر اساس این گزارش بودجه نظامی در قاره آفریقا در سال ۲۰۱۳ میلادی ۸.۳ درصد رشد داشته و به ۴۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسیده است. دو سوم کشورهای آفریقایی در سال گذشته بودجه نظامی خود را افزایش دادهاند.
به گزارش مهر، در میان کشورهای آفریقایی، الجزایر با صرف ۱۰ میلیارد دلار که در مقایسه با سال ۲۰۱۲ میلادی ۸.۸ درصد رشد داشته رتبه نخست را دارد. بر اساس این گزارش بودجه نظامی الجزایر از سال ۲۰۰۴ میلادی تا کنون ۱۷۶ درصد رشد داشته است.