آفتابنیوز : آفتاب: غلامحسین اکبری در گفتوگو با ایسنا، منطقه لرستان، بیان کرد: دریافت منظم اسیدهای چرب با زنجیره بلند امگا 3 در دوران جنینی سبب محافظت از بدن در مقابل بسیاری از بیماریها میشود، جنین تا قبل از تولد DHA مورد نیاز خود را از مادر تأمین کرده و پس از تولد آن را از شیر مادر بدست میآورد.
وی اضافه کرد: شیر مادر به طور نسبی 3 تا 4 برابر بیش از هر ماده غذایی حاوی امگا 3 و 6 است. مهارتهای اجتماعی، هماهنگی بین چشم و دست، میزان سرعت عمل و ضریب هوشی در این کودکان نسبت به کودکانی که مادرانشان از اسیدهای چرب استفاده نمیکنند، بیشتر است.
اکبری ادامه داد: کودکانی که از شیر مادرانی تغذیه میکنند که در رژیم غذایی آنها ماهی به کار برده میشود، از قدرت بینایی بهتری نسبت به دیگر کودکان برخوردارند و علت این امر ذخیره امگا 3 در شیر مادر و انتقال آن به نوزاد است. امروزه ثابت شده که استفاده از مکملهای روغن ماهی میتواند در کودکانی که رفتارهای بد اجتماعی از خود بروز میدهند تا حدودی تغییر ایجاد کند.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: نکته قابل توجه این است که با وجود نقش مفید امگا 3 در عملکرد صحیح سیستمهای عصبی، تولیدمثل، ایمنی، قلب و عروق، فرایندهای بیوشیمیایی، تنظیم تقسیم سلولی، تنظیم فشار خون و کاهش التهاب و دهها عملکرد دیگر در مصرف این ماده بایستی دقت لازم را به خرج داد.
وی تصریح کرد: البته مصرف به اندازه امگا 3 بسیار بیخطر است، اما مصرف آن با دز بالا سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند و باعث تهوع، اسهال و احساس طعم ناخوشایند در دهان شده، جذب ویتامینهای K-A-D-E را کاهش میدهد و در بیماران دیابتی باعث بالا رفتن قند خون میشود.
اکبری خاطرنشان کرد: افرادی که دارای اختلالات خونی هستند یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند با توجه به نقش امگا 3 در رقیقسازی خون بایستی از استفاده زیاد این ماده پرهیز کنند. همچنین افرادی که دارای فشار خون بالا و کنترل نشده هستند، باید در مصرف آن احتیاط به خرج دهند.