آفتابنیوز : آفتاب: کزازی در نشست علمی یادروز سعدی که با حضور سعدی پژوهان درمرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس برگزار شد، اظهارداشت: سروده های سعدی و فردوسی نیازی به آرایه و بزک برای زیبایی ندارند.
وی افزود: نوگرایی گسسته از سنت به هیچ پذیرفتنی نیست؛ اگر ما تنها نوگرا باشیم گسسته از پیشینه تاریخ فرهنگ و اندیشه نیاکان خویش آن نوگرایی بی هیچ گمان آشوب گرایی خواهد بود.
وی با بیان این که سنت به درختی می ماند که ریشه در دور جای تاریخ دوانیده است اضافه کرد: اگر شاخه های نوبر این درخت کهن نرویند آن درخت به ناچار خواهد افسرد و سر در نشیب نابودی خواهد نهاد. نوگرایی همان شاخه های نو است که بر آن درخت کهن می روید. از سویی مایه شادابی، شکفته گی و زندگی درخت می شود از سویی دیگر درخت با زمینه های زمانه با نیازهای نو پیوند می دهد.
** نگاه نوآورانه سعدی به چارچوب های سنتی
مدیر مرکز سعدی شناسی نیز در این نشست گفت: سعدی در آثار خویش به عنوان نوآور ی نمود می یابد که در اندیشه تعالی فرهنگ جامعه خویش است . نوآوری که براساس تعابیر گوناگون از چار چوب های سنتی در هرزمینه فراتر می رود، در صدد ایجاد ارزش های نوین و نیز احیای ارزش های فراموش شده با رویکردی تازه است.
کوروش کمالی سروستانی عنوان کرد: سنت و نوآوری در ادبیات نیز همانند دیگر علوم، نقشی تعیین کننده در عرصه پیدایش آثار کلاسیک و مدرن ایفا می کند چنانکه ماهیت ماندگار و فرازمان شاهکارهای ادبی، ریشه در همین پویش مهم، یعنی پدیداری آثاری نوطراز بر پایه و شالوده سنت دارد.
**سعدی ادب را از آسمان فرود آورد
اصغر دادبه از دیگر سخنرانان این نشست نیز به نوآوری سعدی اشاره کرد و گفت: سعدی به نوعی ادب و حکمت را از آسمان فرو داده و در خانه دل ها جای داد که این نوآوری است. افراط و تفریط یا دو سویه بودن قصه عشق یا مجاز و حقیقت در سعدی نوآور و همیشه مانا است.
به گزارش مرکز سعدی شناسی، وی افزود: مسئله شعر و عشق، یا در سوی مجاز حرکت می کرد یا در سوی حقیقت که در این بین چیزهایی هم گم می شد.