آفتابنیوز : آفتاب: علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی سه دستاورد هستهای در حوزه سلامت اظهار کرد: برای خانواده بزرگ هستهای کشور مایه مباهات است که در مسیر تحقق راهبرد اصولی تعیین شده از سوی رییس جمهور مبنی بر گسترش کاربرد فناوری صلح آمیز هستهای بویژه در حوزه سلامت گام نهاده است و در این زمینه بستری فراهم آمده است که به قدر توان از درد و رنج بیماران هموطنمان کاسته شود.
وی گفت: سازمان انرژی اتمی افزون بر تثبیت افتخارات گوناگون در حوزه وظایف ذاتی گسترش مرزهای دانش و ارتقای توانمندیهای موجود در بخشهای مختلف از جمله در حوزه سلامت را در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به تولید انواع رادیوداروهای مورد نیاز مراکز درمانی کشور تصریح کرد: سازمان در این حوزه بنا بر اذعان کارشناسان کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کرده است.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: پس از تشکیل دولت تدبیر و امید نیز از رهگذر تعامل و همکاری همدلانه سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهد آغاز فصلی نو در مسیر خدمترسانی به هموطنان هستیم و اکنون که ابلاغ سیاستهای کلی حوزه سلامت از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی افق نوینی را در پیوند با تامین سلامت شهروندان ایران پیش روی ما گشوده است میتوان به تفاهمنامه بهمنماه سال گذشته میان سازمان و وزارت بهداشت که بر مبنای راهبرد کلان دولت تدبیر و امید منعقد شده است به عنوان جلوهی عملی جهت حرکت پرشتاب در راه تحقق اهداف رهیافت ابلاغیه از سوی معظم له نگریست.
صالحی با اشاره به تفاهمنامه مذکور به بخشی از خدمات درمانی و پزشکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: تولید لیرزهای پزشکی، بهرهبرداری از سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV) آغاز شده و با تحویل آن به وزارت بهداشت گام موثر در مسیر کنترل گسترش و شیوع بیماری سرطان پوست برداشته خواهد شد و هم چنین طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز مثل سانتریفیوژهای تیوبولار،اولترا سانتریفیوژها و فرمانتورها برای ساخت داروهای مرتبط با زیست فناوری از جمله واکسن و دارو و خود کفا کردن کشور در این زمینه در بازه زمانی سه ساله است.
وی ادامه داد: این اقدامات وابستگی کشورمان به محصولات مشابه خارجی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد و با مسرت اعلام میکنم بنا به درخواست انستیتو پاستور در گام نخست توانستیم دستگاه سانتریفیوژ تیوبولار مورد نیاز حوزه سلامت را بهینهسازی و سرعت آن را تا 20هزار دور بر دقیقه افزایش دهیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: نمونههای مشابه این نوع سانتریفیوژ در سطح جهان از سرعتی برابر 18 هزار دور بر دقیقه برخوردار است. دستیابی به سرعت بالا در این نوع سانتریفیوژ زمینه لازم را جهت ارتقای سطح کیفی محصولات فراهم خواهد کرد و برای دستیابی به این نقطه عطف تعامل سازنده میان دست اندرکاران امر به وجود آمده و از این طریق گامی مهم جهت ساخت این تجهیزات در داخل کشور برداشته شده است.
وی گفت: همچنین سیستم پایش همزمان و کنترل مکانیزه سانتریفیوژ تیوبولار طراحی، ساخته و به مجموعه تجهیزات این نوع سانتریفیوژها افزوده شد.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: براساس اطلاعات ارائه شده از سوی مدیران وزارت بهداشت سالانه 60 میلیارد دوز واکسن دامی و 10میلیون دوز واکسن انسانی مورد نیاز است و به منظور تولید 30 نوع واکسن دامی و 10 نوع واکسن انسانی ما را از استفاده بهینه از سانتریفیوژهای تیوبولار گریزی نیست.
صالحی همچنین از تحویل سانتریفیوژ تیوبولار برای تولید واکسن به انستیتو پاستور ایران در روز یکشنبه خبر داد.
معاون رییس جمهور با اشاره به بهرهبرداری از سامانه ملی پرتودهی گاما چند منظوره در مرکز بناب واقع در استان آذربایجان شرقی که روز یکشنبه نیز با حضور رییس جمهور از آن رونمایی شد اظهار کرد: این پروژه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همت متخصصان سازمان و مشارکت مهندسان توانمند کشور آماده راهاندازی شده است. در حال حاضر زیرساختهای مورد نیاز برای افزایش کمی و کیفی این سامانهها در سراسر کشور فراهم آمده و مجال لازم برای مشارکت بخش خصوصی در این بخش نیز وجود داشته است.
وی مهمترین کاربردهای این سامانه را ضدعفونی و استریل کردن محصولات بهداشتی و تولیدات یکبار مصرف پزشکی، افزایش انبارمانی محصولات باغی و کشاورزی و همچنین دفع آفات و آلودگیهای مواد غذایی و گیاهداروها اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: در یک چشمانداز کلان حرکت در مسیر تجاریسازی فرآوردههای صنعت هستهای و رقابت با محصولات مشابه خارجی از جمله در قیمت و نیز گسترش و تعمیق دامنه و حجم حضور سازمان در فعالیتهای مربوط به حوزه سلامت، رویکرد محوری ما در سالهای آینده خواهد بود.