کد خبر: ۲۴۳۷۲۶
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۶

سخنان صریح هاشمی درباره شنود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی صریح در کتابخانه ملی ایران از بی‌توجهی به اصول بنیادی فرهنگ اسلامی در رعایت «حق‌الناس» به شدت انتقاد و تاکید کرد: تا بحث فرهنگ می‌شود، برخی‌ها خیال می‌کنند فرهنگ همین موی زن، آرایش زن یا فیلم یا موسیقی و اینهاست. هر جایی که این چیزها را می‌بینند حساس می‌شوند، دعوا می‌کنند و جلسه را به هم می‌زنند، خیال می‌کنند فرهنگ فقط همین است. فرهنگ این نیست، اگر هم باشد یک‌هزارم مسائل فرهنگی است!
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، گزیده‌ای از سخنان منتشرنشده وی در کتابخانه ملی در پی می‌آید:

«بیان این اسمی که رهبری روی امسال گذاشتند، خدمتی که می‌توانیم بکنیم این است که فرهنگ اسلامی را تعریف کنیم. چیست این فرهنگ؟ فرهنگ را نگاه کنید؛ این را اگر تعریف کنیم و به‌ جای خودش انجام دهیم جامعه ما را اینها تقویت می‌کنند. همه این کارهای ضد اخلاقی که دارد در جامعه انجام می‌شود. خیانت؛ در مقابلش یک اصل بزرگی است که می‌تواند آن جامعه را حفظ کند. ما اگر آن اخلاق را مراعات بکنیم هیچ‌وقت دست‌درازی به مال مردم نمی‌کنیم. هیچ‌وقت فساد در جامعه ما نمی‌شود. انجام وظیفه؛ کسی که غیرمسئولانه درباره انجام وظیفه برخورد کند این نقطه مقابلش است. تمام نیازهای یک جامعه سالم در همین یک روایت آمده و اینها چیزهایی نیست که کسی نداند.

کتاب‌های اخلاقی که همه علما می‌نویسند هریک از اینها یک بابی دارد. حسد، یک باب خاص خودش را دارد و یک رذیله اخلاقی است. در مقابل دروغگویی چیست؟ وفای به عهد در مقابلش چیست؟ چه‌ کسی منکر است وفای به عهد به‌ عنوان یک فضیلت است؟ چه‌ کسی منکر امانت است؟ چه‌ کسی منکر عمق سخن‌چینی است که دو به‌ هم‌زنی است؟ چه‌کسی منکر عمق تهمت است؟ که این‌ همه دارد جامعه را به فساد و تشنج می‌کشاند. سوءظن؛ یکی از بدترین‌هاست. سوءظن الان دارد مثل خوره جامعه را می‌خورد و هر کس به هر کسی سوء ظن دارد. اینها همه مؤلفه‌های یک فرهنگ اسلامی است.

ما حق نداریم اسرار مردم را حتی برویم بفهمیم، چه برسد به اینکه افشا کنیم. بزر‌گ‌ترین گناه را به‌ اسم امنیت مرتکب می‌شویم. شنود بگذاریم در خانه‌های مردم و روی موبایل‌های مردم و در ماشین‌های مردم، در هر گوشه زندگی مردم. اینها همه ضد اخلاقی است. غیبت کردن؛ این آثار که در غیبت وجود دارد، اینها همه گناه است و نقطه مقابلش هم ثواب دارد. جامعه را باید با اخلاقیات اسلام که شیره کشیده اخلاقیات همه ادیان است، چون دین خاتم است، آنوقت ما باید از چنین دینی این‌جور چیزها را در بیاوریم!

مهم‌تر از همه این است که جامعه‌مان را عقلانی بکنیم و جلوی این دگماتیسمی که دارد رنج می‌دهد حتی دانشگاه‌های ما را باید یک‌جوری به عقلانیت برسیم و این هم تعریف فرهنگ را می‌توانیم درست کنیم؛ فرهنگ را درست تعریف کنیم، تا آقا می‌گن فرهنگ، یه‌بار آقا به من گفتن همان دوره ریاست جمهوری من، ایشان تهاجم فرهنگی را مطرح کردند، بعد دیدند در نماز جمعه‌ها و اینها همه رفتند سراغ اینکه اون مثلا روسری‌اش این‌طوریه، اون مانتوش این‌طوریه، اون این‌طوریه، آقا گفتن ما چی گفتیم به اینها و اینها دارن چی می‌گن. بله، عفت یکی از همان وجوه فرهنگی ماست اما خیلی چیزها باید اضافه شود، صلابت، راستگویی، مال مردم نخوریم، انفاق، کمک، امداد، همه اینها چیزهایی است که جزو فرهنگ باید دیده شود و البته احکام هم دارد.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین