کد خبر: ۲۴۵۳۲۶
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱

ادامه طرح رسيدگي به دارايي مقامات در جلسه مجمع

طرح رسيدگي به دارايي مقامات، مسؤولان و كارگزاران جمهوري اسلامي ايران، اختلافي ميان مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان كه از جلسه قبل در دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفته است، در جلسه امروز مجمع نيز ادامه يافت.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در ابتداي جلسه، آيت الله هاشمي رفسنجاني با تجليل از سوّم خرداد، سالگرد حماسه آزادسازي خرمشهر، از اين حماسه به عنوان برگ زريني در تاريخ دفاع مقدس نام برد و گفت: آثار فتح خرمشهر محدود به جبهه¬هاي ايران نبود، بلكه در كل منطقه و حتّي دنيا تأثير داشت و نقطه عطف بود زيرا دنيا به ويژه مثلث شرق، غرب و ارتجاع منطقه، به قدرت و شجاعت مثال زدني رزمندگان ايران، اعم از ارتش، سپاه پاسداران و نيروهاي مردمي بسيج پي بردند.

به گزارش آفتاب، جانشين فرماندهي كل قوا در دوران دفاع مقدس، به حمايت¬هاي بلوك شرق و غرب و پشتيباني¬هاي راهبردي ارتجاع از صدام براي مسلح كردن منطقه خرمشهر به موانع آهنين ايذايي مختلف كه آن را به دژ مستحكم نفوذ ناپذير تبديل كرده بود، اشاره كرد و گفت: به رغم اين حمايت¬ها و پشتيباني¬هاي لجستيكي، رزمندگان اسلام با توكل به خداوند و امدادهاي غيبي با عبور از دژ مستحكم خرمشهر، ضربه نهايي را به صدام وارد و خرمشهر را دلاورانه آزاد كردند كه موجب تعجب، وحشت و در عين حال تحسين جهانيان شد. ايشان ايجاد صفوف طولاني اسراي عراقي و ذلت نيروهاي بعثي را در عمليات بيت¬المقدس، صحنه¬اي ديدني و جاودان در تاريخ روشن دفاع مقدس ذكر كرد و گفت: فتح خرمشهر، تبديل به نقطه¬اي عطف براي تقويت روحيه رزمندگان و تضعيف نيروهاي متجاوز شد كه همين امر موجب استمرار پيروزي¬هاي بعدي تا پايان جنگ بود.

آيت¬ا... هاشمي رفسنجاني با اشاره به برخي القائات سوء و شايعاتي كه پس از فتح خرمشهر در مورد آمادگي اعراب براي پرداخت خسارت¬هاي ايران و ضرورت پايان جنگ از سوي افراد مغرض، معاند و يا بي اطلاع از تاريخ دفاع مقدس عنوان شده و متأسفانه هنوز هم در محافلي با مقاصد سياسي و جناحي به اقتضاي زمان هراز چند گاهي تكرار مي¬شود، گفت: اولاً، هيچ پيشنهاد عملي و جدّي براي پرداخت خسارت¬هاي جنگ به ايران در آن زمان وجود نداشت و برخي كشورهاي عربي در واقع مي¬خواستند بدون پرداخت غرامت و خروج عراق از خاك ايران، جنگ پايان يابد و صدام نيز تقويت شود، ثانياً، امام راحل در همه مراحل انقلاب و دفاع مقدس، اشراف و ولايت كامل و راهبردي داشتند و اجازة ختم جنگ را نمي¬دادند.

ايشان افزود: پس از فتح خرمشهر، روحيه و انگيزه رزمندگان ايراني بسيار بالا بود و بعضي از فرماندهان خواستار ادامه پيشروي در خاك عراق بودند، لذا در جلسه¬اي مشترك از فرماندهان ارتش و سپاه و رؤساي قوا كه در محضر امام(ره) تشكيل شد، امام راحل به عنوان فرمانده كل قوا، ضمن مخالفت جدّي با پايان جنگ و تأكيد بر ضرورت مجازات صدام متجاوز، به فكر مردم عراق نيز بودند و تأكيد داشتند، جنگ بايد به گونه¬اي ادامه يابد كه مردم عراق آسيب نبينند. لذا استدلال نظامي¬ها براي تعقيب متجاوزان در آن سوي مرزها با رعايت شرط امام(ره) در مورد آسيب نديدن مردم عراق مورد موافقت قرار گرفت و انصافاً جمهوري اسلامي ايران تا پايان جنگ به فرمان امام راحل به رعايت اصول اسلامي، انساني در عمليات جنگي پايبند ماند و تمام عمليات ايران در خاك عراق در مناطقي انجام شد كه يا مردم، آن مناطق را تخليه كرده بودند يا به هيچ وجه مسكوني نبود كه نهايتاً صدام عليه مردم خود در شهر حلبچه دست به جنايت بزرگ شيميايي زد و مردم مظلوم كُرد منطقه را بمباران شيميايي كرد.

جانشين فرماندهي كل قوا در دفاع مقدس، پايبندي ايران را در جنگ به اصول اسلامي، انساني، در تاريخ جنگ¬هاي دنيا افتخار آميز خواند و گفت: خداوند پاداش ما را داد و اكنون جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري مقتدر، آرام با ثبات و رو به توسعه و بالندگي تثبيت شد و صدام و صداميان به زباله دان تاريخ پيوستند و خداوند بخشي از اجر مردم ايران و جزاي صدام را در همين دنيا به جهانيان نشان داد.

آيت¬ا... هاشمي رفسنجاني، ايّام فتح خرمشهر را به رزمندگان، مردم وفادار ايران و نيروهاي مسلح تبريك گفت و براي خانواده¬هاي معزز شهدا، ايثارگران، جانبازان و آزادگان، آرزوي صبر و توفيق روز افزون كرد.

در حاشيه جلسه امروز مجمع، پس از پايان سخنان آيت¬ا... هاشمي رفسنجاني، صفار¬هرندي يكي از اعضاي مجمع، در سخنان كوتاهي خطاب به آيت¬ا... هاشمي رفسنجاني گفت: نقش حضرت¬عالي به عنوان فرمانده دوران دفاع مقدس برجسته و ماندگار است و در واقع ما بايد در وهلة اوّل، پيروزي¬هاي دفاع مقدس را به شما تبريك بگوييم.

ايشان افزود: خرداد ماه با نام و ياد امام راحل گره خورده است و جناب عالي هم به حق به نقش برجسته امام(ره) در همه مراحل انقلاب و دوران دفاع مقدس تأكيد داشتيد.

وي ادامه داد: متأسفانه اخيراً نام فردي هتّاك در انتصابات دانشگاه آزاد اسلامي مطرح شد كه خوشبختانه پس از بررسي¬ها در اين دانشگاه، ايشان عزل شد ولي گفته مي¬شود كه نامبرده هنوز هم مشاور رسانه¬اي در مجمع تشخيص است كه البته ما بعيد مي¬دانيم. خوب است جناب¬عالي اين موضوع را تكذيب كنيد.

آيت¬ا... هاشمي رفسنجاني در پاسخ به اين اظهارات، ضمن تشكر از آقاي صفارهرندي گفت: خوب شد اين موضوع مطرح شد. ايشان در دوران رياست جمهوري بنده بدون هيچ سابقة سوئي مدتي در اواخر دوره با معاونت اجرايي رياست جمهوري همكاري انتشاراتي داشت كه البته بنده هم حكم نداده بودم. بعد از پايان آن دوره ايشان منفصل و مدتها از وي بي¬خبر بوديم تا اينكه اخيراً با مراجعه به رييس دفتر اينجانب و اعلام آمادگي براي همكاري و خدمت به نظام، بدون اطلاع از سوابق چند سال گذشته ايشان، در دانشگاه آزاد اسلامي مشغول به كار شد كه بلافاصله پس از افشاي مقاله هتّاكانه، از مسووليت چند روزه خود عزل شد و در دفتر هم من حكم نداده بودم و مشاور بنده هم نبود، و در دفتر بنده هيچ¬گونه مسؤوليتي ندارد.

در ادامه اين جلسه، طرح رسيدگي به دارايي مقامات، مسؤولان و كارگزاران جمهوري اسلامي ايران كه كليّات آن در جلسه قبل به تصويب رسيده بود، پيگيري شد و با حضور اكثريت اعضا، وزراي اطلاعات و دادگستري، رييس كميسيون اقتصادي و نايب رييس كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي، عضو حقوقدان شوراي نگهبان، معاون حقوقي قوه قضائيه، رئيس ديوان عدالت اداري، قائم مقام سازمان بازرسي كل كشور، موارد ذيل به تصويب رسيد.

ماده 1ـ مقامات و مسئولين زير موظفند در اجراي اين قانون، صورت دارايي خود، همسر و فرزندان خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتي به رئيس قوه قضائيه اعلام نمايند.

1.    رهبر، رئيس جمهور، معاونان رئيس جمهور و وزيران

2.    نمايندگان مجلس خبرگان رهبري

3.    مقامات منصوب از سوي رهبري

4.    اعضاي شوراي نگهبان

5.    نمايندگان مجلس شوراي اسلامي معاونان و مديران كل رئيس مجلس

6.    معاونان رئيس قوه قضائيه و رؤساي سازمان¬ها و دستگاه¬هاي وابسته به اين قوه و معاونان آنان

7.    دادستان كل كشور، رئيس ديوان عالي كشور و رئيس ديوان عدالت اداري و روساي كل دادگستري استان¬ها و معاونان همه آنها و ساير دارندگان پايه قضايي

8.    روساي دفاتر سران سه قوه، مجمع تشخيص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبري و مشاوران سران سه قوه

9.    دستيار ارشد رئيس جمهور، معاونان وزرا، مديران كل و همترازان آنها

10.    دبير شوراي عالي امنيت ملي و دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام

11.    رئيس و دادستان ديوان محاسبات كشور

12.    رئيس، قائم مقام، معاونان و دبير كل بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران

13.    روسا و معاونان سازمان¬ها و موسسات دولتي، نهادها و موسسات عمومي غيردولتي و مديران كل آنها

14.    مديران عامل، اعضاء هيأت مديره بيمه¬ها، بانك¬ها و موسسات مالي و اعتباري دولتي و شركت¬ها و موسسات وابسته به آنها، رؤساي مناطق و رؤساي شعب ارزي و ويژه و سرپرست¬هاي مناطق

15.    رئيس سازمان بورس اوراق بهادار و معاونان وي، رؤساي بورس¬هاي تخصصي، مناطق و فرابورس

16.    رئيس و اعضاي هيأت عامل صندوق توسعه ملي

17.    استانداران و معاونان آنان، شهرداران و اعضاي شوراي شهر شهرها

18.    سفرا و كارداران، سركنسول¬ها و مسئولين حفاظت منافع، رؤساي نمايندگي¬هاي ج.ا.ا در خارج از كشور

19.    نمايندگان دولت در مجامع عمومي، هيأت مديره، هيأت امنا و مدير عامل شركت¬ها و موسسات دولتي يا وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومي غيردولتي
ادامه بررسي اين طرح به جلسه آينده مجمع تشخيص مصلحت نظام موكول شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین