کد خبر: ۲۴۶۰۳۶
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۹

هزینه 11میلیارد یورویی برگزاری جام جهانی فوتبال

درحالیکه کمتر از دوهفته به آغاز بازی های جام جهانی فوتبال در برزیل باقی مانده است، گروهی از بومیان سرخپوست این کشور نیز به صف معترضین به برگزاری این مسابقات پیوستند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: تظاهرات این اقوام بومی سرخپوست که در برزیلیا با لباس های سنتی و تیر و کمان به مصاف پلیس برزیل آمده بودند، توسط اعضای جنبش موسوم به «کارگران بدون سقف» همراهی شد.

نزدیک به 700 مامور پلیس با استقرار در خیابان های منتهی به استادیوم "مانه گارشیا” که میزبان بیشترین بازی های جام جهانی برزیل خواهد بود، تلاش می کردند مانع نزدیک شدن معترضان به این ورزشگاه شوند. 

ˈرائونی متوکتیرˈ، رییس قبیلۀ ˈکایاپوسˈ که یکی از مدافعان سرسخت حفظ آمازون است نیز در این تظاهرات شرکت داشت.

پلیس برای متفرق کردن این معترضان، از گاز اشک آور استفاده کرد و در مقابل نیز، سرخپوستان مجهز به تیر و کمان، به پلیس حمله کردند که در نتیجۀ آن یک پلیس از ناحیۀ پا مجروح شد.

این تظاهرات که از هفته ها پیش و در اعتراض به مخارج بالای برگزاری این مسابقات توسط اقشار فقیر و کارگر آغاز شده، روز به روز ابعاد بیشتری می گیرد. هنرمندان نیز به این اعتراض ها که وضعیت نابسامان و فقر را در این کشور منعکس می کند، پیوسته اند.

یکی از اهالی شهر برازیلیا با اشاره به این وضعیت می گوید:ˈفکر می کنم بهتر است که بازیهای جام جهانی به زمانی موکول شود که کشور واقعا شرایط برگزاری آن را داشته باشد. در حال حاضر اشتباه است که میلیاردها دلار برای جام جهانی فوتبال صرف شود.ˈ

معترضان برزیلی که از ماهها پیش به افزایش بیکاری، گرانی و نبود خدمات اجتماعی کافی تظاهرات می کنند، از ˈدیلما روسفˈ، رییس جمهوری این کشور می خواهند که به جای هزینۀ کردن بودجه برای برگزاری فوتبال، وضعیت اقتصادی برزیل را سامان بدهد.

یکی از زنانی که در این اعتراض ها شرکت کرده است، می گوید:ˈهیچ خدمات درمانی در منطقه وجود ندارد. ما حتی یک بیمارستان و پزشک جراح در این منطقه نداریم. همۀ اینها به خاطر این است که دولت تصمیم گرفته است هیچ پولی صرف آموزش و بهداشت و درمان نکند. این مشکلات که حل نشده، هیچ؛ وضعیت مسکن هم بدتر شده است.ˈ

برآوردها از صرف هزینه ای بالغ بر یازده میلیارد یورو برای برگزاری جام جهانی فوتبال در این کشور حکایت دارد. بودجه ای که با توجه به شرایط بد اقتصادی برزیل، غیرمنطقی توصیف می شود.

در نظرسنجی های سال 2007، زمانی که برزیل برای بازی های 2014 انتخاب شد، هشتاد درصد از مردم از این انتخاب اظهار رضایت می کردند در حالیکه این میزان امروز کمتر از 50 درصد است. بیش از 55 درصد از مردم نیز معتقدند که برگزاری این بازی ها، ضایعات جبران ناپذیری به بدنۀ ضعیف کشور وارد خواهد کرد.

در مقابل این هزینه های صرف شده تاکنون، برآوردها از حضور ششصد هزار توریست خبر می دهد که نزدیک به دو میلیارد یورو عاید کشور خواهد کرد. پیش بینی می شود که شش میلیارد یورو نیز توسط برزیلی ها در جریان این بازی ها خرج شود.

در مجموع، عایدات برزیل از بازی های جام جهانی فوتبال 2014 کمتر از بودجۀ صرف شده خواهد بود.

ورود بازیکنان تیم ملی فوتبال برزیل نیز به هتل محل اقامتشان، با استقبال ناخوشایند معترضان مواجه شد. این معترضان همچنین از فوتبالیست های برزیلی خواسته اند با جنبش اعتراضی آنها همراه شوند.

در بین تظاهرکنندگان، کارگران بیکار شده، اساتید دانشگاهها و معلمان، رانندگان و حتی ماموران پلیس نیز دیده می شود. این تظاهرات با اعتصاب های متعدد در برخی از بخش ها از جمله مدارس و حمل و نقل همراه بوده است.

علیرغم اینکه فوتبال ورزش ملی و مورد علاقۀ برزیلی هاست، به نظر می رسد معترضان پرشمار به برگزاری جام جهانی فوتبال، ترجیح می دهند بودجۀ یازده میلیارد یورویی این بازی ها، صرف افزایش دستمزد کارگران و بهبود وضعیت خدمات بهداشتی و مدارس شود.

به گزارش ایرنا، اعتراض ها در شهرهای مختلف برزیل در حالی روی می دهد که این کشور باید طی 15 روز آینده میزبان بیستمین دوره جام جهانی فوتبال باشد که از12 ژوئن (22خرداد) تا 12 ژوئیه (22 تیر) در چند شهر برزیل برگزار می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین