آفتابنیوز : آفتاب: تعداد مبتلایان به کرونا بالا رفت. حالا در کنار بیمار فوتشده کرمانی، پرستار و پزشک معالجی که با او در بیمارستان افضلیپور کرمان در تماس بودند، هم مبتلا و مشکوک به کرونا شدند.
براساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان به «شهروند»، پرستاری که از بیمار فوتشده کرمانی که ۱۰ روز پیش به خاطر کرونا جان خود را از دست داد، حالا خود مبتلا شده، پزشک معالج او نیز مشکوک به این بیماری است. در کنار این دو کادر بیمارستان، داماد بیمار هم بهعنوان مشکوک به ابتلا، تحت مراقبت قرار دارد.
با این همه اما مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، شمار افراد مشکوک به کرونا را ۱۲ نفر اعلام میکند؛ افرادی که تمامیشان بستری شده و ظاهرا جواب آزمایششان منفی بوده است. آنگونه که به نظر میرسد حالا تنها دو نفر یعنی پزشک معالج و داماد بیمار فوتشده، منتظر جواب آزمایشها هستند. این درحالی است که خواهر بیمار فوتشده که همان موقع مبتلا شده بود، به دلیل بهبودی مرخص شد.
بیماران و مشکوکان به «کرونا» مرخص شدندمحمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بهعنوان تنها شخصی که درباره کرونا اطلاعرسانی میکند، روز گذشته از شناسایی این افراد خبر داده بود. به گفته او، دو نفر مشکوک به کرونا، منتظر نتیجه آزمایشها هستند تا بیماریشان تأیید یا رد شود.
«این سه نفر کسانی بودند که با بیمار فوتشده در تماس بودند كه اولين مورد پرستار ICU و ۲ مورد ديگر یک نفر پزشک معالج و نفر سوم داماد فرد فوتشده است.»
این مسئول در وزارت بهداشت تأکید میکند که این بیماری میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، در بعضی موارد هم باعث انتقال به کادر درمانی میشود. «اين موارد بهخصوص هنگامي رخ مي دهد كه هنوز ابتلا به بيماري قطعي نبوده و كادر درماني نكات حفاظت از خود را رعايت نميكنند.»
با این همه اما علیاکبر حقدوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با «شهروند» از مرخص شدن تمام بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا خبر میدهد و میگوید: «به دلیل خوب بودن حال عمومی، این سه نفر مرخص شدند، چرا که علایم زیادی نداشتند. حتی همان پرستار مبتلا.» حالا این افراد در خانه، تحت مراقبت قرار گرفتند.
حقدوست به نحوه انتقال کرونا به پرستار و احتمالا پزشک معالج و داماد بیمار فوتشده، اشاره میکند. «این افراد قبل از اینکه ابتلای قطعی بیمار فوتشده و خواهرش به کرونا تأیید شود، مبتلا شده بودند، چرا که در آن دوره میزان تماس این افراد با بیماران زیاد بود بدون اینکه بیماری تأیید شده باشد، پس از تأیید هم بیماران در اتاق ایزوله فشار منفی قرار گرفتند و مراقبتها از آنها خاص شد.»
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پس از تأیید بیماری، اتاق ایزوله بیمارستان افضلیپور راهاندازی شد و کادر بیمارستان در این بخش، با لباس و ماسک مخصوص رفت و آمد میکردند، به همین خاطر، دوره ابتلای این افراد به قبل از تأیید بیماری مربوط میشود.
بیماران در مراسم ختم مبتلا شدندشمار مبتلایان درحال افزایش است، منبع آن هم همان مراسم ختمی بود که این خانواده کرمانی در آن شرکت داشتند. همان جا بود که کرونا تعدادی از افراد حاضر در مراسم را گرفتار کرد و درنهایت منجر به فوت یکی از آنها شد. هنوز هم مشخص نیست کدامیک از افراد حاضر در مراسم ختم، ناقل بیماری است.
حقدوست میگوید: «این افراد در همان مراسم با هم ارتباط داشتند، هنوز معلوم نیست که چه کسی ناقل این بیماری بوده، اما هر کسی که بوده، خودش هیچ علایمی نداشته یا شاید درنهایت کرونا به صورت یک سرماخوردگی معمولی در او نمود پیدا کرده است.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه میدهد: «این بیماری مانند سرماخوردگی از شخصی به شخص دیگر منتقل نمیشود، درصد زیادی از آن بدون علایم است و دوره سرایت آن حداکثر دو هفته است.»
او احتمال وجود تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به کرونا را میدهد، اما بهدلیل کم بودن علایم آن، نمیتوان تعداد را مشخص کرد. با این همه حقدوست تأکید میکند که در دو هفته گذشته پیشبینی میشد موارد ابتلا به کرونا افزایش داشته باشد، اما با توجه به مثبت نبودن جواب آزمایش این افراد، میتوان گفت که افراد خیلی حساسیتی به این ویروس ندارند.
مهدی شفیعی بهعنوان مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم همهگیری این بیماری را بعید میداند و به مهر میگوید: «با توجه به اینکه شرط اول شک ابتلا به این بیماری این است که یا فرد سابقه سفر به کشورهای خاورمیانه و عربستان را داشته باشد یا با فردی که از این کشورها آمده در تماس باشد، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.»
به گفته این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، چنانچه افراد علایم سرماخوردگی یا تب پیدا کردند نباید فکر کنند به کرونا مبتلا شدهاند چون درحال حاضر بیماریهای ویروسی در این فصل بسیار شایع هستند و ممکن است علایم به دلیل سایر ویروسها باشد.
براساس اعلام او، استفاده از دستمال موقع عطسه و سرفه، استفاده از ماسک در محیطهای جمعی که احتمال حضور افراد بیمار مانند کسانی که از حج آمده و در مراسم شرکت کردهاند وجود دارد و شستن مکرر دستها با آب و صابون قبل از مصرف غذا ازجمله نکاتی است که افراد باید به منظور پیشگیری از بروز بیماری رعایت کنند.
او تأکید میکند: «به محض اینکه کوچکترین علایم از بیماری سرماخوردگی یا اسهال در افراد مشاهده شد حتما به پزشک مراجعه کرده و خوددرمانی نکرده و از طولانی شدن زمان ابتلا به بیماری جلوگیری کنند.»
حالا بیمارستان افضلیپور کرمان به خاطر راهاندازی اتاق ایزوله فشار منفی، مرکز نگهداری از بیماران مبتلا به کرونا در این استان شده و افراد بیمار و مشکوک به این ویروس، به این بیمارستان مراجعه میکنند.
با افزایش شمار مبتلایان به این ویروس، حسن هاشمی، وزیر بهداشت با توصیه به افراد سالمند یا کسانی که بیماریهای زمینهای مانند دیابت پیشرفته، سرطان و بیماریهای خونی یا بیماریهای قلبی دارند، تأکید میکند کرونا در میان این افراد میتواند باعث بیماری شدید تنفسی شود چراکه افراد سالم که درصد عمدهای از جمعیت کشور را شامل میشوند، سیستم ایمنی آنها در برابر این ویروس به خوبی عمل میکند و باعث بهبودی میشود.
براساس آخرین اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درحال حاضر ۸۰۴ نفر در ۱۸ کشور جهان مبتلا به این بیماری شدهاند که از این تعداد ۳۱۲ نفر فوت کردهاند و بیشترین موارد مبتلایان در عربستان با ۶۸۹ مبتلا و ۲۸۳ مورد فوتی بوده است.