آفتابنیوز : آفتاب: چندین مسابقه است که درهای سالن 12هزارنفری ورزشگاه آزادی، بر روی زنان علاقه مند به والیبال بسته است و هر روز بحث بر سر علل این قانون شدت بیشتری می گیرد. اخیرا فاطمه آلیا، نماینده جبهه پایداری در مجلس گفته که: «کار زن بچه دار شدن و تربیت فرزند و شوهرداری است نه دیدن مسابقه والیبال. یک عده ای می خواهند هر طور شده به زن نقش هایی بدهند که مخالف با وظایف شرعی است. زنی که دغدغه اصلی اش رفتن به ورزشگاه و شاغل شدن و این دست مسایل باشد که دیگر به وظایف اصلی خود نمی رسد.» این اظهارنظر واکنشهای بسیاری را در فضای مجازی ایجاد کرد. در همین رابطه سلام نو گفتگویی با فاطمه راکعی، فعال اصلاحطلب انجام داده که در ادامه میخوانید:
این فعال سیاسی در این خصوص گفت: زن و مرد مطابق قانون اساسی و قوانین موجود، از حقوق اجتماعی یکسانی برخوردار هستند. هم زنان و هم مردان هر دو موظف هستند شئونات فرهنگی و اجتماعی را که همه به آن اعتقاد دارند، رعایت کنند. بنابراین اگر قرار باشد نسبت به خانمها محدودیتی برای حضور در اماکن ورزشی و تشویق ورزشکاران باشد، باید برای حضور در تمامی اماکن عمومی اعمال شود که خدا را شکر چنین محدودیت هایی وجود نداشته است.
فاطمه راکعی در ادامه به سلام نو گفت: به نظر می رسد که این محدودیتها، ناشی از نوع نگاه گروه خاصی است که اعمال می شوند و از آن دست قوانین نانوشته به شمار میآیند. مطابق این دیدگاه زنان نباید به سینما هم بروند و در پارک ها و فروشگاه ها حضور داشته باشند.
این نماینده اصلاحطلب در مجلس ششم با اشاره به لزوم تامین حقوق اساسی زنان گفت: کسی نمی تواند این حق را از زنان بگیرد که در استادیومهای ورزشی حضور نداشته باشند. اما می توان توقع داشت که شئونات از سوی این عده رعایت شود . همانگونه که مردان هم باید رعایت کنند. اگر مردی به جای تماشای وزرش، رفتار خشونت آمیز همراه با توهین داشته باشد و یا لباس نامناسب بر تن کرده باشد یا عمل غیر اخلاقی انجام دهد، همانقدر زشت است که یک خانم چنین کاری را انجام دهد.
راکعی در ادامه تصریح کرد: هر مکان عمومی ساخت ها و استانداردهای خود را دارا است. همانطور که زنان و مردان با پوشش مهمانی به دانشگاه نمیروند و اصول را رعایت می کنند، به همان صورت زنان و مردان باید آزاد باشند و در مکانهای عمومی حضور داشته باشند و اگر اصول را رعایت نکردند، آن موقع می توان تذکر داد.
وی تاکید کرد: باید به مردممان احترام گذاشته و اعتماد کنیم. مردم مسلمان ما فرهنگ ایرانی-اسلامی را قبول دارند و خودشان میدانند که چگونه رفتار کنند. غیر از این هر چه باشد رفتار تبعیض آمیز است و ما آن را بر نمی تابیم.
راکعی در پایان به سلام نو گفت: خانم آلیا و یا هر کس دیگری هم که به عنوان یک زن به خود اجازه می دهد این چنین با مسائل مربوط به جامعه ی زنان برخورد کند، باید پاسخگو باشد که خود به جای شوهر داری، بچه داری و رسیدگی به امور خانه، در مجلس چه می کند؟ در حالی که زنان جامعه ی ما با محدودیت ها و تنگ نظری هایی مواجه هستند که نه مورد نظر امام و نه مورد نظر مقام معظم رهبری بوده است. باید بدانند این برخوردها از ساحت مقدس مجلس، در خاطره و ذهن تاریخی یک ملت می ماند.