آفتابنیوز : آفتاب: دکتر بهداد مهدویان در گفت وگو با ایسنا، زونا را یک بیماری ویروسی عنوان و اظهار کرد: ویروس به وجود آورنده بیماری زونا با ویروس آبله مرغان مشترک است.
مهدویان افزود: در صورت ابتلای افراد به بیماری آبله مرغان در سنین کودکی این ویروس به صورت نهفته در گانگلیونهای عصبی در مجاورت مهرههای بدن باقی میماند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت بروز مواردی مانند ضعف سیستم ایمنی، استرس و سوءتغذیه این ویروس در برخی افراد فعال شده و به شکل ضایعات پوستی در ناحیه کمری، سینه و حتی در صورت افراد در قالب بیماری زونا خود را نشان می دهد.
به گفته مهدویان، این بیماری ابتدا به شکل جوش قرمز برجسته در محلهای مذکور ظاهر شده و سپس آبدار شده و در مراحل بعدی به حالت زخم در می آید.
وی خاطرنشان کرد: به جهت درمان این بیماری باید به پزشک مراجعه و درمان ضد ویروسی دریافت کرد.
این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: در صورت عدم دست کاری محل زخم و عدم بروز عفونت ثانویه بر روی زخم زونا به طور معمول محل زخم بر روی بدن افراد باقی نمی ماند.
وی بروز زونا در مادران باردار را برای نوزادان آنها خطرناک ندانست و اظهار کرد: چنانچه این مادران در دوران کودکی خود آبله مرغان گرفتهاند، آنتی بادی بیماری هنوز در بدن آنها وجود داشته و میتواند جنین آنها را در برابر ویروس زونا محافظت کند، اما چنانچه نوزاد با مادری که مبتلا به زونا است تماس پیدا کند این امر میتواند زمینه ساز ابتلای نوزاد به زونا شده و مشکلات جدی را برای او ایجاد کند.
این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: بیماری زونا میتواند از طریق استفاده از لباسهای مشترک از فرد مبتلا به سایر افراد انتقال پیدا کند.